t w e n t i e t h

221 17 1
                                    

Ieva
- - -

Po mano pasakojimo Atėnės krumpliai visiškai pabalo, jai suspaudžiant automobilio vairą. Mergina įsitempė iš pykčio, žvilgsnis nukreiptas į kelią.

Kai Atėnė nuėjo pas direktorę aš pasukau link klasės. Net nesuvokiu kaip, bet iki pamokos pradžios jau visi žinojo apie mane ir Atėnę. O tuomet ir prasidėjo patyčios. Žinau, kad turiu į tai nekreipti dėmesio, bet nesugebėjau. Norėjau dar kažką pridurti, bet neradau tinkamų žodžių. Stebėjau gatves, kol pamačiau jau daug kartų matytą kvartalą, kuriame gyveno Atėnė.

Ji priparkavo automobilį ir neskubėdama išlipo. Aš taip pat ruošiausi atidaryti dureles, bet ji mane aplenkė ir atidarė už mane. Atėnė suėmė mano delną, o aš jame pajutau sukietėjusius odos lopinėlius. Mozolius.

Mes nepratarėm nė žodžio, kol neatsisėdom svetainėje ant tamsiai žalios velvetinės sofos.
-Kartais manau, kad tai yra klaida,- pratarė Atėnė, pešiodama palaidinės rankovę.
-Kas yra klaida?- suglumusi paklausiau.
-Kad ir kas vyksta tarp mudviejų. Tau taip neatrodo?
-Aš nesuprantu apie ką kalbi.
-Nenoriu, kad būtum nuskriausta, todėl kai pamačiau tave verkenčią...
-Aš per daug sureagavau, man viskas gerai.
Atėnė vis dar nepakėlė į mane akių.
-Tu man patinki, Ieva, to aš neslėpsiu...
-Tu man taip pat.

Net nepastebėjau, kaip mes buvom arti viena kitos. Tarp mūsų veidų buvo tik kelių centimetrų atstumas. Ore jautėsi ta pati keista elektra, kuri pereidavo mano kūną, kaskart kai Atėnė suimdavo mano ranką. Ji delnu švelniai suėmė mano smakrą ir mūsų lūpos susiliejo. Bučinys, iš pradžių švelnus, tapo gilesnis. Pajutau jos kitą ranką braukiančią per mano nugarą. Atėnė mane užgulė, neatitraukdama lūpų, tuo tarpu aš apkabinau rankomis jos kaklą.

Jau žinojau kur tai gali vesti, bet staiga išgirdom, kaip sugirgžda durų spyna. Iš išgąsčio abi pašokom ir po kelių minučių duris atvėrė Atėnės teta Kristina.

-Sveikos merginos!- pernelyg entuiziastingai pasisveikino ji,- kodėl ne mokykloje?
Atėnė kažką sumurmėjo, kad aš prastai pasijutau ir rodos, to jos tetai užteko. Ši niuniuodama nuėjo į virtuvę ir ant stalo sukrovė maišus.
Atėnė suglumusi pasižiūrėjo į mane.
-Ji pasikeitė,- sušnabždėjo man į ausį.

Aš tik linktelėjau, nes Kristina jau klausė ar aš pasiliksiu vakarienės. Atėnė švelniai suspaudė mano delną.
-Ačiū už pasiūlimą, su mielu noru.

MetanoiaWhere stories live. Discover now