t w e n t y t h i r d

198 17 2
                                    

Ieva
- - -

-Atleisk, kad negaliu šiandien pasilikti pas tave.
-Ne, viskas gerai, aš suprantu,- ji tik stipriau įsitvėrė į vairą.
Man buvo paskambinę tėvai. Prašė po pamokų iš kart grįžti namo, nes į svečius ateis kažkokie svarbūs žmonės. Aišku, net nebuvo pastebėję, kad pastarasias kelias dienas nemiegojau namuose.
-Bet ačiū, kad mane atvežei,- tariau ir ji atsisuko į mane.
-Nėr už ką,- Atėnė šyptelėjo ir pabučiavo mane. Nenorėjau jos palikti. Bet privalėjau.

Lėtai atitraukiau lūpas ir suėmusi savo rankinę išlipau iš mašinos.
-Pasimatysim rytoj,- tariau uždarydama duris.

Lipau laiptas į ketvirtą aukštą, nes liftas buvo sugedęs. Priėjusi prie durų net nespėjau pastuksenti į duris. Jos staigiai atsidarė prieš pat mano veidą ir buvau įtraukta į spindinčius namus.
-Neišpurvink grindų!- tarė mama, parodydama į durų kilimėlį. Nusiavusi savo aulinius atsargiai nutipenau išplautomis grindimis į virtuvę. Viskas buvo tubulai išvalyta, nuplauta ir sutvarkyta, galėjai pamanyti, kad atvažiuoja karalienė. Stalas lūžo nuo maisto. Mama, pasipuošusi savo geriausia aksomine suknele, sukosi virtuvėje vis ką nors patvarkydavo.
-Ieva, paskubėk ir persirenk, pasipuošk kol svečiai neatvažiavo.
-Ir kas gi atvažiuos? Taip ir nesupratau,- paklausiau paimdama iš vaisių lėkštės vynuogę.
-Tavo tėvo kompanijos būsimi klientai. Todėl privalom padaryti tobulą pirmą įspūdį. Išrinkau tau suknelę, ji ant tavo lovos.
Pasisukau ant kulno ir jau ruošiausi eiti iš virtuvės.
-Ir beje, kartu atvažiuoja ir jų sūnus. Jis taip puikiai tau tiktų,- šypsojosi mama, verdamasi į ausis sidabrinius aukskarus. Aš tik pavarčiau akis ir iškišusi liežuvį išėjau iš virtuvės.

Kambaryje atsidūstu pamačiusi juodą suknelę, man siekiančią aukščiau kelių. Ją apsivilkusi pradedu ieškoti derančių papuošalų. Prie lovos stovinčio staliuko stalčiuje radau vieną iš Atėnės apyrankių. Paglosčiau juodą apyrankės odą ir kvailai nusišypsojau. Pasijutau kaip paika įsimylėjusi mergaitė. Bet tokia ir esu.

- - -

Visi suaugusieji linksmai juokėsi prie stalo, bet aš jaučiausi labai nejaukiai. Suknelė buvo per ankšta ir negalėjau normaliai kvėpuoti. O dar mama nusprendė pabūti Cupid ir pasodino mane prie jų klientų sūnaus Gvido, kuris vis bandė prie manęs lįsti. Vėl pajutau jo ranką ant savo kelio. Nieko nelaukdama ją agresyviai nustūmiau ir piktai dėbtelėjau į jį. Vaikinas tik man pamerkė akį. Idiotas.

Atsiprašiusi pakilau nuo stalo ir nuskubėjau į savo kambarį. Paėmiau savo telefoną nuo stalo ir ruošiausi parašyti Atėnei, bet išgirdau kaip mano kambario durys atsidaro.
-Ieva, mažute, pažaiskim.

MetanoiaWhere stories live. Discover now