e i g h t

294 26 0
                                    

Atėnė
- - -
Lėtai atidariau buto duris, tikėdamasi, kad nieko neprižadinsiu. Jau buvau beveik pasiekusi savo kambarį, kai išgirdau duslų, nepatenkintą balsą virtuvėje:
-Kur buvai pastarąsias kelias dienas?- tai buvo mano teta, vienintelė globėja, gyvenusi Lietuvoje. Kitos giminės apsigyvenę kitose šalyse kaip Vokietija, JAV ir Italija. O su teta ir jos šeima teko gyventi po tėvų mirties.
-Tarsi tau rūpėtų,- atšoviau.
-Nedrįsk taip su manimi kalbėti!

Aš tik pavarčiau akis ir palikau ją, pati eidama link kambario. Kad tik ji žinotų ką jos sūnus išdarinėja už jos akių. Pavargusi kritau į lovą. Prie mano lovos buvo naktinis staliukas su įrėminta tėvų nuotrauka. Maža šypsena atsirado mano veide, pasižiūrėjus į juos. Tuomet jie buvo tokie laimingi. O dabar?

- - -

-Panele, Rossi, vėl vėluojat,- sukryžiavusi rankas tarė mokytoja.
-Atsiprašau,- greitai ištariau ir atsisėdau į savo suolą. Kuprinę numečiau šalia savo kojų. Girdėjau kelių mokinių šnibždančius tarpusavyje. Jutau jų žvilgsnius. Tai taip mane nervino. Žvilgtelėjau į Ievos pusę. Merginos akys buvo paraudusios, lyg ji buvo verkusi gan ilgai.
Mokytoja paskutinį kartą į mane dėbtelėjo ir toliau kažką braižė ant lentos. Išsitraukiau iš kuprinės reikiamas knygas ir susiradusi lapelį, pradėjau paišinėti.

- - -

Po pamokų dėjausi daiktus į spintelę, kol nepajutau, kaip kažkas palietė mano petį.

-Kur buvai paskutines dienas?- išgirdau skausmingai pažįstamą balsą. Tetos sūnus.
-Koks tavo skirtumas, Edvinai?- atsidūsau ir atsisukau į jo pusę.
-Na man reikėjo prikurti įvairių istorijų, kad tave pridengčiau. Esi man skolinga, mažute,- šyptelėjo jis ir mirktelėjo, priversdamas mane pavartyti akis.
-Nevadink taip manęs,- sušnypščiau.
-O ką tu man padarysi?
-Nenori to sužinoti.

Jis nesiklausė. Atrėmė savo rankas į spintelės kraštus, neleisdamas man praeiti. Jis toks pasipūtelis ir savimyla, amžinai tikisi merginų dėmesio.

-Žinai,- pakėliau šiek tiek balsą, kad aplinkiniai mokiniai girdėtų,- nemaniau, kad tapsi tokiu apgailėtinu. Nesugebi susirasti merginos, tai bandai kabinti savo pusseserę.
Jis išsižiojo iš nuostabos, o kolidorius prisipildė mokinių šūksnių.
-Nežaisk su ugnimi, nudegsi,- sušnabždėjau ir stipriai jį pastūmiau nuo savęs.

MetanoiaWhere stories live. Discover now