❥ sexton

2.2K 121 47
                                    

Jag har tänkt en hel del på det Elin sa igår kväll – om att jag har känslor för Kim – och det är inget jag har funderat särskilt ingående på innan. Jag har förstås hela tiden märkt av hur snurrig jag känner mig i hennes närhet, hur de där blickarna hon har gett mig har påverkat mig, varför jag inte har slutat kunna tänka på henne och hur jag undermedvetet undrat vad hon har haft för sig när jag suttit med matteläxan. Men jag har inte kopplat allt det med att jag skulle kunna ha starkare känslor för henne än vänskap. Det är liksom ingen tanke som har slagit ner i mig, solklart, likt ett hett och skimrande blixtnedslag. Nej, det är inget påstående jag har ställt mig inför – ingenting jag riktigt har vågat att analysera.

Fram tills det att Elin uttalade det. Och tills vi nästan kysstes tidigare idag när jag satt i hennes knä på däckgungan – innan några idioter förstörde stunden och möjligheten, genom att smälla en dum smällare.

Jag stirrar upp i taket på mitt rum där jag ligger på rygg ovanpå min säng. Det har gått en timma och tjugotvå minuter sedan Wincent hämtade mig på tågstationen och Kim drog in mig i en lång hejdå-kram.

Kanske hade det istället för en kram varit det perfekta tillfället för en avskedskyss. Jag tänkte faktiskt tanken när vi stod där. Men snart därpå slog det mig att det var min storebror, retsam och självgod, i egen hög person, som stod bakom mig – och när man la ihop det med att han skulle få äran att bevittna denna kyss, så kändes tillfället inte längre lika perfekt.

Så det blev en kram istället. En simpel kram.

Jag tar upp telefonen där den ligger på det lila sängöverkastet intill mig och knappar in ett meddelande till John.

Laady_B: Vi kysstes nästan.

Jag suckar djupt och fingrar lite på överkastet.

Vi kysstes nästan. Kim och jag, kysstes nästan.

För visst var det så? Det är inget jag bara har drömt?

Min mobil vibrerar till.

TooxicBooy: OMFG!? BERÄTTA ALLTLT KVINNAA!!!!

Jag himlar med ögonen åt hans över-exalterade skrift.

Laady_B: Lugna dig, du låter full.

TooxicBooy: Bryr mig inte. Jag vill ha detaljer.

Jag skrattar till för mig själv och ringer upp honom på Discord. På ungefär fem minuter har jag berättat om hur hon fick mig att sätta mig i hennes knä på gungan och hur vi var några sekunder ifrån att kyssas, när de där killarna avbröt allt med sin smällare.

"Va i helvete!?" utropar John på andra sidan skärmen. "Snälla säg att du vet vilka de där killarna var?"

Jag rynkar på näsan.

"Nej? Borde jag veta det?"

"JA!" fnyser han. "Jag vill lägga spindlar i deras kallingar när de sover eller nåt."

Jag skrattar och John lägger handen över bröstet.

"Jag är riktigt sårad", fortsätter han att klaga. "De förstörde ett fantastiskt ship!"

Fjorton år, trehundrasextioen dagar och KimWhere stories live. Discover now