Глава четвърта

1.2K 73 0
                                    

Гледната точка на Деника:
   Хари напусна пределите на кухнята и веднага в мен се настани паника, защото сестра ми по принцип беше много спокойна и намираше по нещо забавно във всяко нещо, пред което се изправяше, но след разговора ни снощи не ми се вярва, че ще приеме това толкова безгрижно. Изражението на лицето й определено казваше, че ще ми се скара за това, че изобщо съм пуснала момче в кухнята, а да не говорим, че това е този, с който принцесата танцуваше на сватбата на брат си миналата вечер. Все още не беше казала нищо, но усещах, че ще настъпи промяна. Тя остави нещата, които държеше в ръцете си и се приближи към мен. Дори не подозирах какво е на път да се случи, но се надявам, че ще се разминем с по-малко викания.

- Не е за вярване. – проговори и плесна няколко пъти с ръце, но все още не можех да разгадая на къде отива този разговор. – Казах ти да не се замесваш с него. Ако принцесата разбере… - прекъснах я.
- Няма откъде да разбере, а и той не е споменавал нищо за нея.
- Че защо му е да го прави? Не ти е казал нищо, защото знае, че няма да искаш да имаш нищо общо с него.
- Защо прибързваш с изводите си, заради един танц? – попитах, а тя завъртя очите си.
- А ти защо си толкова наивна? – в тона й се долавяше подигравка. – Той не е мъж за теб. Само като го погледне човек и веднага се разбира, че е от другия свят и начин на живот. Като толкова много искаш да се ожениш намери поне някой свестен. Като Джулиан например. – гласът й се покачваше, а това изобщо не ми харесваше.
- Това си е моя живот. – отвърнах най-накрая. – И ако искаш да знаеш няма нищо между нас. Не бих ни нарекла и приятели, защото не знам какви сме. Просто си говорим от време на време.
- А как се запознахте? – полюбопитства.
- Напълно случайно. – отговорих искрено.
- Тогава ми разкажи всичко. От първата среща, до това какво търсеше тук с теб. – настоя сестра ми, а аз нямах друг избор, защото по-добре на нея, отколкото на мама или татко.

   Може да се каже, че целия следобед го прекарах в разговори със Теодора. Разказах й всичко за отношенията ми с Хари. Започнах от падането ми в градината, през това на тържеството снощи, до случката днес. Сестра ми беше донякъде удовлетворена, че не съм го пуснала толкова лесно в живота си и това, че непрекъснато му повтарям, че сме различни. Когато обсъдихме всичко и отговорих изчерпателно на всичките й допълнителни въпроси, бях свободна да се насладя на остатъка от следобеда. За щастие Теодора беше добрата сестра, както винаги и обеща да не казва нищо на нашите, но ме посъветва за втори път да не се занимавам с Хари и да не се хвърлям в дълбоката вода. В отговори на тези съвети, кимах с глава или използвах думите добре и знам. Най-накрая прие, че съм си научила урока и напусна стаята ми. Реших да прекарам оставащите няколко часа в леглото с някоя от книгите, които стоят по рафтовете ми. Затрупана съм с книги и съм чела всички тук, но предполагам, че ще препрочитам, както правя от години. Дано не се сетя за сюжета, защото интересът ще си отиде. След доста време на чудене, най-сетне си избрах книга и се настаних удобно, готова да се пренеса в друг свят за кратко.

Kingdom England (BG fanfiction)Where stories live. Discover now