Crowdfunding "Andrea"

1.1K 33 30
                                    

LEES DIT HOOFDSTUK EERST AANDACHTIG DOOR!

CROWDFUNDING: 31 AUGUSTUS 2017 - 10 OKTOBER 2017

Zoals jullie al konden lezen in juni, wordt er eerst een crowdfunding georganiseerd voordat "Andrea" wordt gepubliceerd in december 2017. De crowdfunding van "Andrea" gaat van start op 31 augustus 2017. Markeer deze datum dus goed in je agenda. Vergeet ook zeker niet om eerst aandachtig dit hoofdstuk na te lezen (aangezien je kans maakt op een gesigneerd exemplaar en, als je heel snel bent, een meet&greet met niemand minder dan moi).

Opgelet: vanaf 31 augustus 2017 wordt de crowdfunding opgestart. Deze wordt 40 dagen georganiseerd. Je kan geen geld meer storten na 10 oktober 2017. Je zal dan zelf naar de boekhandel moeten gaan om "Andrea" te kopen.

Leo, wat is dat weer, crowdfunding?

Crowdfunding is een nieuwe manier om geld bij elkaar te krijgen. In plaats van dat de uitgeverij naar de bank gaat en een lening aanvraagt om "Andrea" te kunnen financieren, gaan we rechtstreeks aan de lezers vragen om een klein bedrag te investeren. Het idee erachter is dat vele kleintjes één groot maken. We (de uitgeverij en ik) streven naar het bedrag van €8.000. Slik. Ja, dat is een hele hoop geld, maar het boek wordt ook uitgegeven als het bedrag niet wordt behaald.

Waarom doen jullie het dan toch, als het niet belangrijk of dat streefdoel wordt gehaald? Het boek wordt toch sowieso uitgegeven.

Dat bedrag is het best-case scenario. Als we €8.000 halen, dan worden 1.000 boeken in Vlaanderen en Nederland verkocht. Als die op zijn, worden er meer bijgedrukt en verspreid.

Als we minder dan €8.000 halen, stel, €3.000, dan worden er maar 200 boeken gedrukt, verspreid over een paar boekenwinkels en is de rest op aanvraag. Concreet betekent dat als die 200 boeken op zijn en jij wilt graag nog een exemplaartje hebben, maar je was net de 201ste klant, moet je dat in de boekenwinkel doorgeven en wordt het boek speciaal voor je gedrukt. Voor mij en voor "Andrea" is het veel beter, zeker qua promotie, aan het streefdoel te geraken. En natuurlijk ook voor jou, want je wilt immers meteen verder lezen en niet een week (of langer, aangezien Moedertje Post trager werkt dan een slak in slowmotion) wachten op je boek.

€8.000? Heb ik dat goed gelezen? Waarom wil je zoveel geld hebben?

Die €8.000 dekken zowat alle kosten: distributiekosten, drukkosten, de boekhandels (zij kosten het meeste: het boek kost €20, de boekhandel houdt meteen €10 voor zichzelf), de promotie en de omslagvormgeving. Als je al die dingen optelt, kom je al snel aan een hoog bedrag. Maar het goede nieuws is: als dat bedrag volledig is opgehaald, hebben we ook al die kosten gedekt. Voor de eventuele herdrukken - als die 1.000 exemplaren op zijn en mensen willen het nog kopen, a girl can dream - wordt geen crowdfunding opgestart, dat wordt gewoon door de uitgeverij zelf gefinancierd.

Ja, maar, Leo, €8.000, dat is wel HEEL ERG VEEL geld. Waarom moeten we dat geld aan jou geven?

Ten eerste: jullie geven dit geld niet zomaar. Natuurlijk krijg je iets voor dat geld terug: een boek (of misschien wel gesigneerd) en mijn eeuwige dankbaarheid. Natuurlijk moeten jullie niet allemaal €1.000 geven (het mag natuurlijk altijd!). Je kan mij al helpen vanaf €5, maar daar krijg je wel geen boek voor, wel mijn eeuwige dankbaarheid (en die van de uitgeverij natuurlijk ook). Wat krijg je voor welke prijs?

€15 = het e-boek van "Andrea" en natuurlijk Leo's eeuwige dankbaarheid

€20 = het papieren boek van "Andrea" en Leo's eeuwige dankbaarheid

€50 = het papieren boek van "Andrea", het alternatieve vervolgeinde, namelijk "Theo", twee extra boeken van Beefcake en Leo's eeuwige dankbaarheid

€100 = het papieren boek van "Andrea", het alternatieve vervolgeinde, namelijk "Theo", twee extra boeken van Beefcake, een vermelding van jouw naam in de colofon van het boek (jups, dat lees je goed, jij wordt vermeld in het boek) en Leo's eeuwige dankbaarheid

Natuurlijk kunnen bedrijven ook steunen! Als jouw papa of mama of kennis of jezelf een eigen bedrijf heeft, mag die zelfs het bedrag dat hij "Andrea" geeft, LEGAAL van de belastingen aftrekken. Vanaf €250 spreken we van een sponsor en krijg je ook meer voordelen. Het logo en de naam van de sponsor zijn dan altijd prominent aanwezig bij events en boekvoorstellingen.

€250 = vijf papieren exemplaren van "Andrea", twee andere boeken van Beefcake, vermelding van het bedrijf in het boek en een factuur (als je een zelfstandig bedrijf bent)

€500 = tien exemplaren van "Andrea", twee andere boeken van Beefcake, vermelding van het bedrijf in het boek en een factuur (als je een zelfstandig bedrijf bent)

Misschien niet onbelangrijk: alle eerst 100 Wattpad'ers (vanaf 20€) die mij steunen, krijgen niet alleen een exemplaar van "Andrea", maar dit wordt gesigneerd. De eerste 15 Wattpad'ers (vanaf 20€) hebben naast een gesigneerd exemplaar ook recht op een meet&greet met le moi, waarbij ik alle vragen die jullie kunnen bedenken over "Andrea" zal beantwoorden. Als jij mij liever niet wilt zien, mag je dat natuurlijk ook altijd vermelden.

Opgelet: vanaf 1 september 2017 wordt de crowdfunding opgestart. Deze wordt 40 dagen georganiseerd. Je kan geen geld meer storten na 10 oktober 2017.

Hmm, oké, goed, ik wil wel een beetje geld aan je geven. Naar wie moet ik dat opsturen?

Naar de link die je onderaan dit hoofdstuk in een reactie kunt vinden, surfen! Als je vragen en/of problemen hebt, mag je me altijd een pb sturen! Vergeet, als je een gesigneerd exemplaar wilt hebben (en een meet&greet), zeker niet om te vermelden dat je van Wattpad bent! Ik kan immers niet zien via je welk platform je op die link hebt geklikt.

Ik heb geen geld, maar ik wil je toch helpen. Wat moet ik doen?

Oh, super dat je me wilt helpen! Je kan me helpen door de link onderaan dit hoofdstuk zoveel mogelijk te delen (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, blogs, uilenpost) met vrienden, familie en kennissen en natuurlijk door te vertellen waarom ze echt wel "Andrea" moeten lezen (of nog beter, moeten kopen!)! Als je iemand van de pers kent (magazine, tv, krant), mag je die ook altijd warm maken!

BELANGRIJK

Hoe meer deze crowdfunding gedeeld (Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Tumblr, e-mail, uilenpost, flessenpost) wordt, hoe meer mensen dit kunnen zien, hoe meer mensen geïnteresseerd kunnen zijn en hoe meer mensen bereid zijn om mee te helpen en hoe meer geld we kunnen binnenhalen (ik weet dat ik nu klink als een inhalige geldwolf, maar zoals jullie al hebben kunnen lezen, krijgt iedereen vanaf €15 echt iets in handen). Zelf ben ik nu ook contact op aan het nemen met bedrijven in de hoop dat ze dat ietsjes meer willen sponsoren (laten we eerlijk zijn, bedrijven hebben veel meer geld dan een tiener die een beetje zakgeld krijgt) en doe ik niets anders dan zo veel mogelijk mensen stalken. Deel dit dan ook zoveel mogelijk.


Oh jongens, ik kan het nog steeds niet geloven.

Andrea | ✔️  GEPUBLICEERDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu