V.

25K 1.9K 292
                                    

Jayson (Sobota 24.6., 15:35)

◼▪◼ 

Jayson se pokoušel při běhu uklidnit svůj dech tím, že se snažil pravidelně dýchat. Mohl se snažit jak chtěl, ale dneska asi pro něj nebyl nejlepší den na běhání. Bolely ho prsty na noze, jelikož si při pokládání položil omylem Codyho sedačku na nohu.

   Nic neřekl. Jen plánoval tichou pomstu.

   Když doběhl před panelový dům s jeho bytem, zastavil se a na trávníku se ještě protáhl. Pak, jelikož si jako vždy zapomněl klíče, zazvonil na Jade Tonsingovou, jeho každodenní záchranu.

   "Ano?" Jadeina  hlava vykoukla z okna. Jelikož jí nefungoval telefon, kterým by se mohla optat, kdo zase otravuje, musela chodit k oknu. Jay se na ni usmál. "Zase? Sakra, Jayi, začni si brát klíče." Na to okno zabouchla.

   Ještě než seběhla, aby mu otevřela, Jay si znovu protáhl nohy. Když pak slyšel otevírání dveří, otočil se a ušklíbl se. "Podle tvého výrazu soudím, že jsem tě vyrušil uprostřed... počkej, porna?"

   "Jasně," usmála se falešně zpátky. "Vážně si musím nechat opravit ten telefon. Už mě nebaví běhat pořád dolů."

   "Máš to jen dvě patra, proboha" namítl Jayson a protáhl se kolem ní do budovy. "To já trpím o jedno patro víc."

   "Ty máš alespoň fyzičku," zamumlala naštvaně. Zkontrolovala si schránku, ale když tam nic nenašla, plácla Jaye po ruce, aby šel s ní.

   "Mám novinku," promluvil Jayson, když Jade odemykala dveře svého bytu. "Byt naproti mému konečně není prázdný!"

   "Proč konečně?"

   Vešli dovnitř a Jayson se hned vyvalil na pohovku. Jade už nic nenamítala, už to nemělo cenu. Dříve ho vždy napomenula, že smrdí a je celý zpocený. Někdy ho obvinila dokonce i z toho, že jí ruší fotosyntézu.

   "Jmenuje se Cody. Tipuju, že je tak o  rok mladší jak já."

   Jade se zastavila uprostřed chůze. "Ne."

   "Je roztomilej!"

   "A nevinnej!"

   "Můžu to zkusit, ne? Za to nic nedám." Jayson jí daroval další úsměv.

   "Ne každý je gay jako ty. Zdá se mi, že na to často zapomínáš." Jade se znovu dala do chůze, aby se mohla posadit vedle Jaye. Ten ale v u chvíli natáhl nohy a zabral tím všechno místo. Jade se bez jediné poznámky posadila do křesla.

   "Každej druhej člověk je gay. Ani o tom neví."

   "Proto kluci před tebou tak často utíkaj. Každého považuješ za gaye," odfrkla si Jade.

   "A svět je hned barevnější!" Rozesmál se Jay a plácl Jade po stehně, aby nebyla tak na jehlách. Když se uvolnila, rozšířil se jeho úsměv ještě víc.

   Ve chvíli, kdy o půl hodiny později opouštěl její byt, si uvědomil, že svůj náhradní klíček od bytu schovával v květináči od protějšího bytu. Bude pro něj najít nové místo, jelikož ta kytka už nebyla volná, ani její květináč. Zrovna, když se v něm přehraboval, z bytu se spustila hudba.

   Jayson si odfrkl. Jestli bude Cody poslouchat Justina Biebera pořád, vážně popřemýšlí o tom, že se přestěhuje o patro níž k Jade.

  ◼▪◼ 

Jestli někdo koukáte na ty gify, co dávám ke kapitolám, tenhle si prosím vás neberte osobně, Beliebers :'D 

Million ReasonsWhere stories live. Discover now