XLII.

18.5K 1.3K 300
                                    

Cody (Úterý, 31.10., 19:33)

◼▪◼

"Cody, dělej. Už tak máme půl hodiny zpoždění!"

   Cody vrhl pohled ke dveřím, než si uvědomil, že Jaye stejně neuvidí, protože stojí za dveřmi. V klidu se tedy podíval zpátky do zrcadla, upravil si pás s falešnými náboji, narovnal si falešný odznak a za pásek si zastrčil falešný obušek. Všechno bylo falešné, ale opravdu si přišel jako reálný policajt.

   Věděl, že Jayson má kostým policajta také, jelikož když se před pár dny probudil v jeho posteli, Jay byl pryč, což on věděl, jelikož měl ráno přednášku, ale v kuchyni si nechal ležet malý papírek s různými divnými názvy, kde byl zakroužkovaný policajt. A jelikož to mělo nadpis Halloween, Cody měl jasno.

   Budou policejní duo.

   "Jsi tam vůbec?" zavolal Jay.

   "Už jdu," zvolal Cody, vzal si telefon a peněženku a narval obojí do malých kapes od kalhot. Když se blížil ke dveřím, slyšel tlumené hlasy, což nejspíš znamenalo, že tam je už s Jayem i Jade.

   Cody si přál, aby tady byla i Tiffany nebo Jerry, ale pořádně s nimi nemluvil od toho, co přivezli jeho babičku. Takže jediní lidi, se kterými se momentálně bavil, byli Jayson a Jade. A pár lidí z přednášek, ale ty ještě nepovažoval za kamarády.

   Vyšel ven. Jay se otočil rychlostí blesku hned, jak uslyšel dveře. Oba na prázdno otevřeli pusu a nevěděli, co říct.

   Jayson měl na sobě úzké černé kalhoty, vysoké boty a policejní košili úplně stejnou jako on sám, takže se potutelně usmál a čekal, co z Jaye vypadne.

   "My... Ty máš stejný kostým," zamumlal, stále úplně mimo. "Jak jsi to udělal? Jak jsi věděl, za co půjdu?"

   Cody se pousmál a pokrčil rameny. "Kouzlo?"

   Jade mezi nimi přebíhala pohledem a Cody si až v tu chvíli všiml, že má na sobě kostým Minnie. Akorát nějaká sexy verze Minnie. Možná by si ji všímal víc, ale pořád tady byl Jayson v policejní uniformě a on se pomalu ale jistě roztékal.

   "Takže přece jen máme stejný kostým!" vyjekl Jayson a v rychlosti objal Codyho. "I když mě překvapuje, že sis vybral kostým striptéra."

   Cody se zarazil. Nakrčil obočí a tázavě se na Jaye podíval. "Cože?"

   Jayson přelétl pohledem mezi všemi přítomnými a pak se hlasitě rozesmál. "Počkej, ty nevíš, že máš na sobě striptérský kostým?"

   Cody očividně vypadal úplně mimo, jelikož k němu Jayson prošel a zkontroloval zapínaní jeho košile. Uchechtl se. "To ti nepřišlo divný, že i když má ta košile knoflíky, zapíná se na připínáčky? To aby se mohla lehko strhnout." Jayson mu rozepnul horní část a nakoukl pod košili. "A kde máš kšandy?"

   Cody několikrát zakoktal, než se mu podařilo říct normální větu. "Myslel jsem, že jsou jen na to, když ti padají kalhoty. A mně nepadaly."

   Jade měla co dělat, aby se nerozesmála, takže se na ni Cody vražedně podíval. Ta se ale jen otočila k nim zády a začala se tiše chechtat.

   Cody se znovu podíval na Jaysona. V tu chvíli byl naprosto zmatený, jelikož opravdu neplánoval jít za striptéra. "Jde to moc poznat?" zeptal se Jaye.

   "Pokud si nikdo nevšimne těch umělých knoflíků a nezačne tě žádat, abys mu udělal show, měl bys být v pohodě."

   "Jak to, že nevím, že je to striptérský kostým? Neměli mi to říct? Já chtěl normálního policajta."

Million ReasonsWhere stories live. Discover now