LXII.

10.7K 880 120
                                    

Cody (Středa, 5.9., 13:42)

  ◼▪◼  

   "Tady se mi to nelíbí," zamumlal Jay u Codyho ucha, aby ho neslyšela realitní makléřka. Cody zpomalil, aby se s Jaysonem od ní vzdálili a dělal, že si prohlíží výhled z okna.

   "Tobě se to líbit nemusí. Já tady budu bydlet," odpověděl Cody. Jayson si odfrkl a propletl si s ním prsty.

   "Náš byt je hezčí. Máš tam o místnost víc a celkově je větší. A taky jsi na něj už zvyklý."

   "Je to tvůj byt," podotkl Cody.

   "Ale máš mé plné svolení v něm bydlet! Nájem nebudeš muset platit, nic. A já chci, abys tam bydlel, když už jsem ti způsobil to, co jsem ti způsobil," snažil se ho přesvědčit Jay. Cody zavrtěl hlavou, zastavil se a natočil se k němu.

   "Nejde jen o to, že je to tvůj byt. Já v něm bez tebe bydlet nechci, na to je tam až moc vzpomínek. Poprvé jsme tam spolu promluvili. V kuchyni jsme se dali dohromady. V té ložnici jsme spolu poprvé spali, a to myslím normální spánek, i když tebe hned samozřejmě napadne sex, což je taky ale pravda. A to nemluvím o všech těch malých momentech, který si určitě ani nepamatuješ. Nechci tam bydlet," pokrčil rameny Cody. Jay si povzdechl, ale pousmál se.

   "Víš, že tenhle byt má fakt docela pěkný výhled? Ten bych i bral," podotkl a otočil se směrem k oknu. "Fakt jo. Až do parku tady vidíš!"

   Cody se zasmál nad náhlou změnou Jayova názoru a pustil jeho ruku, aby se mohl rozplývat u okna, které pravděpodobně vrzalo každým sebemenším pohybem. Mezitím nakoukl do vedlejší místnosti, aby zkontroloval, kde je makléřka, ale ta očividně měla spoustu práce s někým na telefonu.

   Vrátil se k Jayovi a tak, jak se Jayson koukal ven, ho zezadu objal. "Stejně to bude tady bez tebe divný. Pravděpodobně budu žít zase jen na čínských polévkách."

   "Hahaha, to určitě," uchechtl se Jay. "Hezky si budeš vařit vše, co jsem tě naučil. Ať jíš jak normální člověk."

   Cody Jaye pustil a postavil se vedle něj. "Myslíš, že jsem někdy dával pozor? Vaření je ta nejnudnější věc na světě."

   Jayson otevřel pusu, aby mohl odpovědět, ale nestihl ze sebe vydat ani hlásku, jelikož se vrátila makléřka s přehnaným úsměvem na tváři. "Tak co na tento byt říkáte?"

   Cody se snažil její úsměv alespoň trochu napodobit. "Je skvělý." 

   "To opravdu je. Krásný výhled, plno prostoru... A obchod máte hned za rohem! Určitě se vám tady bude líbit, v této budově bydlí už několik spokojených mladých párů."

   Cody si odkašlal. "Ehm, tenhle byt je jen pro mě."

   Makléřka se zatvářila zmateně. "Ale vždyť jsem vás slyšela, jak se bavíte o vašem společném bytě, kde teď bydlíte?"

   Jayson se zdvořilostně usmál. "Pracovně se stěhuju do Toronta. Jen pomáhám s výběrem bytu, abych měl jistotu, že Cody neskončí nikde pod mostem."

   "Oh, to je mi líto," odpověděla pohotově. Cody by jí možná i věřil, kdyby její obličeje nevypadaly tak uměle už od toho, co uviděla, že se na byt přišel podívat homosexuální pár.

   Chvíli nastalo trapné ticho, než Cody spráskl ruce a pak jednu natáhl, aby si s ženou mohl potřást rukou. "Děkuji za prohlídku. Do večera vám dám určitě vědět."

   ◼▪◼

Cody (Neděle, 23.9., 21:38)  

Million ReasonsWhere stories live. Discover now