LII.

14K 1.2K 157
                                    

Cody (Sobota, 9.6., 19:24)

◼▪◼

Cody nervózně přešlapoval z místa na místo kolem okna, kterým viděl k hlavnímu vchodu. Už tomu byly dvě hodiny, co Jay odešel do posilovny a běhat, což znamenalo, že se každou chvíli vrátí. 

   Jayson měl dneska narozeniny. Což znamenalo, že jejich byt byl plný cizích lidí, o kterých Cody pořádně ani nevěděl, kdo jsou. Jade ale říkala, že se o hosty postará, tak jí musel věřit. On sám znal z těch patnácti lidí tak šest. Včetně Harryho, ze kterého neměl zrovna nejlepší pocit, ale Jade říkala, že je to v největším pořádku.

   Přímo, když uviděl Jaye, jak zahnul do ulice s obří taškou přes rameno, se u něj zastavila Jade. "Pořád obavy, že se mu tvůj dárek nebude líbit?"

   Cody nespouštěl pohled ze svého přítele. "Už jde," řekl jako první. Pak se otočil k Jade. "A jestli můj dárek nebude používat, mám aspoň novou hračku pro sebe."

   Jade se usmála, než se otočila a ruce nastavila k ústům. "Jayson už je skoro tady, takže všichni schovat!"

   Mumlající cizinci se dali do pohybu. Pár se jich schovalo za kuchyňskou linku, další dva šli na záchod a několik jim vlezlo do ložnice, což se Codymu moc nelíbilo, ale nic s tím dělat nemohl. Jade se schovala za sedačku a Cody si stoupl vedle dveří tak, aby ho zakryly, až Jay vejde.

   Za chvíli uslyšel klíče v zámku a zatajil dech. Pevněji chytil dárek pro Jaysona. Ve chvíli, kdy se otevřely dveře, vyčkával, dokud Jay nerozsvítí a až pak vyletěl ze své 'skrýše'. Rozsvícení světla byl znak pro všechny, aby sborově zařvali: "Všechno nejlepší!"

   Cody skočil kolem krku překvapenému Jaysonovi, jehož úsměv se pomalu rozšiřoval, jak chápal, co se děje. Postupně si prohlížel tleskající hosty, přičemž jednou rukou k sobě tiskl Codyho, který mu hned tiskl svůj dárek do rukou.

   Jakmile se Jay vzpamatoval, navázal oční kontakt s Codym.

   "Všechno nejlepší," zopakoval ještě jednou a sám. Jay si konečně přebral jeho dárek a než se k nim stihli dostat ostatní se svými dárky, Cody se natáhl a co nejdéle ho políbil. Cítil, jak se Jayson snaží neusmívat se, ale pak už to nevydržel, rozpojil jejich rty a vydal ze sebe krátký, ale roztomilý smích.

   "Vy dva," přeletěl pohledem z Codyho na Jade, "jste mrtví."

   Cody se rozhlédl po ostatních, takže si hned všiml Harryho vzadu, jak zvláštně se na ně dívá. Pořádně spolu nikdy nemluvili, snad jen dvakrát za tu dobu, co spolu s Jayem chodí, ale teď to téměř vypadalo, jako by ho chtěl Harry zabít za to, že Jaye líbá.

   Cody pustil Jaysona a otočil se tak, aby ostatní neviděl. Znovu se na Jaye usmál. "Tak rozbaluj. Čeká tě těch dárků ještě hodně."

   Než Jay rozbalil vůbec ten jeden dárek, trvalo to věčnost, jelikož se každou chvíli s někým bavil. Cody tedy zjistil, že další tři lidi, co nezná, jsou Jayovi spolužáci z vysoké a další zase kamarádi z posilovny. U ostatních si už ani nepamatoval, odkud je Jay zná, natož tak jména.

   Jayson se stihl mezitím přemístit na sedačku, a tak se Cody posadil vedle něj, když trhal poslední kousky balícího papíru z jeho dárku.  Jayson se přestal bavit s jednou holkou ze školy a plně přemístil pozornost na krabici v jeho rukou.

   Jakmile uviděl, co drží v rukách, překvapeně otevřel pusu. "Ty jsi mi koupil foťák," řekl bez emocí, stále s udiveným výrazem. 

   "Jo, vidíš dobře," odpověděl Cody s úsměvem. "Nedávno jsi mluvil o tom, jak by si jeden chtěl, abychom mohli zaznamenávat naše zážitky, takže tady ho máš. Můžeme si ho vzít na dovolenou, až ji na léto naplánujeme."

   Jay stočil pohled ke Codymu. "Vždyť to muselo být strašně drahý, co blázníš," uchechtl se, jelikož nejspíš stále nechápal, že mu Cody koupil něco tak velkého. 

   "K tomu se vlastně váže ještě jedna věc, kterou ti musím říct," přiznal se Cody. "Normálně bych ti ho asi nekoupil, ale dneska se stalo něco úžasného. Ve studiu nečekaně onemocněla hlasatelka počasí na zítřejší předtočený program, takže tam strčili mě, jelikož umím všechny zprávy nazpaměť. A prý jsem se jim tak líbil, že mě nejspíš  nechají natáčet každý druhý den. Chápeš to? Mám práci, která mi dobře vydělá, takže už nebudu na mizině a to ještě studuju!"

   Jade začala tleskat, přičemž se k ní přidávali další a další lidé. Jaysonův úsměv se tak rozšířil, jak ho Cody ještě dlouho neviděl, a hned ho vtáhl do objetí. "To jsou úžasný zprávy," zamumlal mu Jay do ramene. "Nechtěl jsem si ten foťák od tebe brát, protože musel být drahej, ale když říkáš, že jsi teď prachatej, nic nevracím, "zasmál se. "Děkuju."

   "Každý druhý den tě budu otravovat v televizi," uchechtl se Cody. "Pokud se teda nebudeš dívat na hlavní kanál, ale hezky si zapneš místní televizi."

   Jay Codyho pustil. "Jsem tvoje fanynka číslo jedna, hele. Už teď."

   "Gratuluju, Cody!" vyjekla najednou Jade a znovu se roztleskala. Taky k němu přispěchala, aby ho objala. Cody se krátce nechal, ale pak se od ní odtáhl a rozhlédl se kolem na vysmáté obličeje.

   "Tak hele, dnešní oslavenec je ale Jay," zasmál se. "Takže ty hezky rozbaluj dál," kývl na Jaye.

   Jayson jak na povel popadl další dárek a už by ho začal rozbalovat, ale ještě se zastavil a naklonil se ke Codymu uchu. "Stejně si myslím, že nejlepší dárek, který jsem kdy mohl dostat, jsi ty sám, takže mysli na to, až se budu falešně usmívat nad ponožkami, co dostanu od Jade," zašeptal tak,aby to slyšel jen Cody.

   "Řekni to všem!" vykřikl Rowan, Jayův parťák na cvičení.

   Cody se v tu chvíli musel červenat snad po celém těle. Jayson se otočil směrem k Rowanovi a se smíchem mu odpověděl: "Kdybys něco takového slyšel, musel bys na zpověď do kostela alespoň desetkrát, aby ti Bůh odpustil, že se bavíš s někým tak zvrhlým jako já."

   Davem se rozlehlo sborové 'oooh', zatímco se Jade plácla do čela. "Hlavně Codyho v té posteli jednou nezabij. Mám ho celkem ráda."

   Cody se s ostatními rozesmál. Bylo mu jedno, že Jay lhal, protože mu nic zvrhlého neřekl, jelikož ho ta pravá slova stále hřála u srdce. Jayson byl perverzní a kolikrát zvrhlý, ale v Codyho přítomnosti se ukázala i jeho milující stránka, kterou Cody tak zbožňoval.

   Zatímco Jay rozbaloval další dárky a neustále děkoval, Cody se dal do řeči s Hannah, se kterou Jay taky cvičil. Jelikož Cody s ním v posilovně nikdy nebyl, zjistil, že tam mají skupinku asi pěti lidí, co cvičí spolu. Hannah ho pozvala do posilovny taky, ale Codymu bylo jasné, že by ho ruce bolely už po dvoukilové čince.

   Cody se otočil zpátky na Jaye právě ve chvíli, kdy vytáhl barevné ponožky z dárkové tašky od Jade. Hlasitě se rozesmál. "No jo, tyhle ve sbírce ještě nemám."

   Cody se uchechtl. Uvědomil si, jak moc Jaye vlastně miluje.

 ◼▪◼  

:)

Million ReasonsDove le storie prendono vita. Scoprilo ora