XXXI.

19.5K 1.6K 222
                                    

Jayson (Úterý, 8.8., 9:01)

◼▪◼

Cody hrál uraženého ještě pěkně dlouho. S Jayem se začal normálně bavit teprve v pátek, když si potřeboval od něj půjčit vajíčka. To by bylo nezdvořilé, kdyby stále hrál uraženého.

   Jay to dokonce uhrál tak, že nakonec půl hodiny po tom, co dal Codymu vajíčka, seděl u Codyho v bytě a jedl vajíčka, které Cody udělal. Ten seděl naproti němu a pokukoval po Jayovi, když si myslel, že ho nevidí, takže ho Jayson musel každou chvíli ujišťovat, že je udělal výborně.

   V úterý se ale Jay rozhodl, že si zajde opět nakoupit oblečení. A neplánoval jít sám.

   Bez zaváhání vtrhl do Codyho bytu (k jeho štěstí nechal odemknuto) a nakráčel si to doprostřed místnosti. "Cody?"

   Místo odpovědi se spustila sprcha a Cody začal zpívat pro Jaye neznámou písničku. Jayson se pousmál a vydal se ke koupelně.

   I tady rozrazil dveře a vešel dovnitř, jako by se nechumelilo. Cody by tak hlasitý, že ani neslyšel Jaye přijít.

   "Cody, nenuť mě otevřít tu sprchu," řekl Jay tak nahlas, aby překřičel Codyho hlas i vodu.

   Ze sprchy se ozvalo vyjeknutí. Dveře sprchy byly natolik neprůhledné, že Jay viděl pouze Codyho siluetu. Nemohl ale z toho nic vyčíst.

   Cody vypnul sprchu a sebral ručník, který mu visel přes vrch sprchy. Chvíli se uvnitř nemotorně pohyboval, ale nakonec otevřel a vyšel s ručníkem omotaným kolem pasu a rozcuchanými mokrým vlasy. Jay nakrčil obočí a skousl si ret.

   "Páni a já už si myslel, že nemůžeš být více sexy," zamumlal. Jediný háček byl Codyho zamračený obličej.

   "Co sakra děláš u mě v koupelně," zavrčel, ale Jay ho stále sjížděl pohledem.

   "Víš, že máš taky pěkný tělo? Jako svaly nic moc, ale tobě by možná ani neslušely."

   Cody si povzdechl. "To mám brát jako kompliment nebo urážku?"

   "Určitě kompliment. V určitých věcech se nám to bude hodit," mrkl na něj a Cody se zasmál. Jakože vážně zasmál.

   "Ty jsi neuvěřitelný. Vážně jo." Stoupl si před zrcadlo a jednou rukou si pocuchal vlasy. A pak znovu. A znovu. Čím rozcuchanější je měl, tím lépe vypadal, ale Jay ho jen tiše sledoval a nechtěl to kazit.

   Když se docuchal, otočil se k Jayovi. "Tak proč jsi tady?"

   Jayson zavrtěl hlavou, aby se vzpamatoval. "Musím jít nakupovat."

   "A já s tím mám dělat co?" Cody si na bradu nanesl holící pěnu. Jay začal přemýšlet, co tak chce holit, když jeho obličej byl hladký jako dětská prdelka, ale asi měl na špičce brady jeden chlup, kterého se chtěl zbavit.

   "A ty jdeš se mnou," oznámil mu.

   "Proč?"

   "Musíme spolu trávit více času! Jako to dělají normální páry." 

   Cody se na něj přes zrcadlo podíval. "Smůla. Asi sis mě s někým spletl. Pokud vím, my dva spolu nejsme."

   Jayson si povzdechl. Pak se ale mírně uchechtl, aby si získal jeho pozornost. "Kde je ten nervózní Cody, který kdysi zazvonil na mé dveře a potřeboval pomoc?"

   "Tenhle nervózní Cody se musel vzmužit, jinak by už dávno skončil u tebe v posteli, i kdyby nechtěl," odpověděl a hned na to sykl. Pod uchem se mu objevila kapička krve. Jay bezmyšlenkovitě vzal z poličky kapesník a podal mu ho.

   "A teď už chceš?" ušklíbl se Jay.

   "Mám právo nevypovídat. Chci právníka," vyhrkl Cody a kapesníkem si otřel krev. Udělal několik posledních tahů a opláchl si obličej.

   "Vyhýbáš se odpovědi, což znamená jo! Můžeme hned, jestli chceš, stejně už na sobě teoreticky nic nemáš," pokrčil Jay rameny. "Ale nikdy to nesmíme dělat na sedačce, jen v posteli. Nebo na mojí sedačce. Ještě celý zčervenám a budeš mě muset natírat mastí i tam, kde nechceš."

   Cody se opřel o umyvadlo. Z tváře mu kapala voda. "To ses dneska dobře vyspal, že máš takovou dobrou náladu? Jsi třikrát perverznější než obvykle."

   Jay ukázal palcem za sebe, kde se nacházela Codyho ložnice. "Jdeme na to?"

   "Bože, ne. Jdeme nakupovat, pamatuješ?"

   Jayovi se rozšířil úsměv a radostí vyskočil. "Takže jdeš vážně se mnou?"

   "Co mi zbývá?" zeptal se Cody. "Kdybychom tu zůstali, s takovou by jsi mě za chvíli znásilnil. Na veřejnosti budu alespoň v  bezpečí." Jay nic nenamítal. Cody měl pravdu. "Ale teď jdi. Musím se obléct a při tom tě nepotřebuju."

   "Jsi si jistej?"

   "Jsem si jistý," vykulil oči Cody. Jayson se zasmál.

   "Oukej, končím. Za půl hodiny na chodbě, jo?" navrhl, ale vlastně to bral jako samozřejmost. Bez dalších slov se otočil a vyšel z koupelny. Ještě než zavřel, slyšel, jak si Cody zhluboka oddechl a musel se pro sebe tiše zasmát. Věděl moc dobře, že vždy když odešel, starý Cody se vrátil.

  ◼▪◼ 

Tahle kapitola je kratší. Ale v té příští se zase o něco posuneme, takžeee... :---)

Million ReasonsWhere stories live. Discover now