Kilencedik rész

9.1K 457 52
                                    

Hétfő reggel. Rémálom.

Az ébresztőm rémes hangja keltett fel. Komótosan kikeltem az ágyból, földhöz basztam a telefont hogy végre abbahagyja a zenélést és kimentem a konyhába reggelizni. Charlie-val megbeszéltük, vagy inkább kijelentette, hogy ma bevisz a suliba. A baj az, hogy elképzelésem sem volt hogy hányra akar ideérni.

Összedobtam egy gyors melegszendvicset, majd leültem a tévé elé megenni. Időközben bekapcsoltam a tévét is, ahol éppen valamilyen régi Disney mese ment. Nagyban ettem a reggelimet, amikor hirtelen kinyílt az ablakom és Charlie mászott be rajta. Annyira megijedtem, hogy leejtettem a padlóra a kajámat.

-Szép jó reggelt. -vigyorgott rám.

-Miattad leesett a kajám. -néztem rá csúnyán, majd nekiálltam összetakarítani a tetemet. Szegényke. Pedig olyan finom volt.

Miután szegény szendvicsemet felkapartam a földről, kivittem a konyhába. Éppen a tányért tettem be a mosogatóba, amikor Charlie a karjaival átölele a derekamat, és egy puszit adott a nyakamra.

-Ne haragudj a reggelid miatt. -duruzsolta. A lehellete csiklandozta a bőröm.

-Tudod hogy nem haragszok. -elfordítottam az arcomat, így a szánk találkozott. Egy gyors csókot nyomtam az ajkaira.

-Nem kéne készülődnöd? Sminkelni vagy ilyesmi? -húzta fel a szemöldökét.

-Az életben nem sminkeltem magam. -ráncoltam össze a homlokomat.

-Helyes. Nem is kell. -puszilta meg az orrom. -Na menjél öltözni asszony. -csapott rá a fenekemre.

-Tudod ki az asszony. -csaptam rá a karjára, majd kibontakoztam az öleléséből és elmentem a szobámba öltözni. Az ajtót becsuktam, de teljesen fölösleges volt, mivel Charlie három másodperccel később belépett rajta.

-Mi kéne? -kérdeztem, miközben a ruháim között matattam. Elővettem egy fekete farmert és egy piros trikót, hozzá pedig egy szintén fekete, kötött pulóvert.

-Gondoltam segítek. -mondta, majd rávetődött a matracomra.

-Az öltözködésben? Megoldom, köszi. -a ruháimat ledobtam Charlie mellé.

-Most kidobsz? -nézett rám bociszemekkel.

-Ki ám. Na, tűnés kifele. -hesegettem ki. Szomorú fejjel ment ki az ajtóm, amit rögtön be is csuktam mögötte. Nagyon gyorsan felkaptam magamra minden ruhát, majd megragadtam a táskámat és berohantam a fürdőbe.

A hajamat csak átfésültem, majd gyorsan fogat mostam és mentem is át a nappaliba. Charlie a kanapén ült és egy könyvet olvasott.

-Mit olvasol?

-Edgar Allan Poe. -csukta össze a könyvet. -Mehetünk?

-Persze. Suli után mit csináljunk? -tettem fel a kérdést az ablak felé sétálva.

-Először felveszel egy kabátot.

-Mert? -fordultam hátra.

-Mert mondjuk hideg van, a motoron még hidegebb és nem akarom hogy megfázz? -kérdezte hevesen gesztikulálva.

-Oké, felhúzok egyet. -mentem vissza az előszobához. A fogasról leakasztottam egy nem meglepő módon fekete kabátot, gyorsan felvettem és visszamentem Charlie-hoz. -Szóval mit csinálunk ma?

-Mondjuk megnézhetnénk egy filmet, vagy valami ilyesmi. -mondta kis gondolkodás után. Én idő közben már kimásztam az ablakon, ő pedig szorosan utánam jött.

Zsírkréta //Befejezett//Where stories live. Discover now