Hoofdstuk 3 (verbeterd)

6.3K 141 8
                                    



Hoi allemaal. Ik hoop dat jullie mijn boek leuk vinden. Veel leesplezier x. Hannah

Nu wiskunde voorbij is loop ik vlug naar het lokaal voor mentoruur. Jackson heeft me gelukkig met rust gelaten in de gangen. Ik ga ergens aan de zijkant van het lokaal zitten en ik staar naar buiten. De zon schijnt fel door het glas en het laat het lokaal oplichten. Ik zucht geïrriteerd wanneer ik Jackson aan zie komen lopen. Maar hij blijft voor de deur staan kletsen met wat vrienden. Dan zie ik Jasper naar binnen lopen. Zijn prachtige haar zit door de war nadat hij met zijn hand er doorheen aaide. Ik zie hem glimlachen als hij naar me toe loopt. Hij drukt een kus op mijn mond gaat naast me zitten. Ik heb gelukkig dit uur wel samen met Jasper les. Maar dan zie ik waar iets waar ik stiekem al bang voor was. Een rood vlekje is te zien in de nek van Jasper. Een zuigzoen. Ik kan me niet herinneren dat ik dat heb gedaan. Maar voordat ik er iets van kan zeggen begint de lerares met haar verhaal. "Hallo allemaal, ik wil jullie allemaal voorstellen aan het nieuwe meisje in de klas. Ze zal wat over haarzelf vertellen." Ik zucht en sta op. Ik loop zelfverzekerd naar voren maar net als ik wil beginnen met praten stapt Jackson met zijn vrienden naar binnen. Ze stonden blijkbaar buiten de klas te wachten om expres een te laat entree te maken. Een grom verlaat Jaspers mond als hij ziet dat Jackson naar me knipoogt. Ik bloos en kijk naar beneden. Dan kijk ik op naar Jasper en zie hem met zijn handen over elkaar onderuitgezakt zitten op zijn stoel. Dan begin ik met mijn verhaal. "Ik ben Katarina maar iedereen noemt me Kat, eeuhmm.. Ik doe kickboksen en ben enigs kind. Ja dat was m wel." Ik kijk opgelucht om me heen. De lerares knikt en zegt dat ik weer mag gaan zitten. Ze begint met een verhaal over het aankomende schoolfeest en ze vraagt of mensen willen helpen met het versieren. Ik ben niet van plan om mezelf aan te bieden.

Nu is het eindelijk pauze. Na mentoruur hadden we nog Engels. Ik zit aan een klein tafeltje in de kantine. Maar dan zie ik Jasper boos mijn kant op lopen. "Jij hebt wat uit te leggen!" snauwt hij me toe. "Wat moet Jackson met jou? Waarom knipoogde hij naar je?! Hij is de gevaarlijkste jongen van de school! Blijf bij hem weg!" Ik begin boos te worden. "Jij moet je bek houden! Wat moet je met die zuigzoen in je nek hè! En Jackson heeft hier niks mee te maken! Hij heeft helemaal niks gedaan!" Schreeuw ik uit terwijl ik boos opsta en met een priemende vinger naar hem kijk. Ondertussen kijkt de hele kantine naar ons waaronder Jackson. Ik zie hem grijnzen. Dan richt ik me weer op Jasper. "Vind je het gek dat ik die zuigzoen heb! Jij wilt niet eens met me naar bed." Zegt Jasper en de laatste zin fluisterde hij. Nu ben ik echt kwaad. Ik heb soms al problemen met mijn woede onder controle houden maar nu komt het eruit. Daarom zit ik ook op kick boksen. Dan kan ik bloedleuk op iemand inslaan zonder dat ik ervoor gestraft wordt. Maar nu ben ik er klaar mee. "Jij behandelt me altijd al als een stuk vlees! Alsof ik van jou ben! Nou ik ben er mooi klaar mee!" En met de laatste woorden geef ik hem een volle klap op zijn wang met mijn rechter vuist. Dan loop ik boos weg, Jasper met een bloedneus achterlatend.

Huilend loop ik de meisjes-wc in. Hoe kon hij zoiets doen? Ik zucht geïrriteerd wanneer ik de deur van de meisjes-wc open zie gaan. Maar dan staat Jackson daar. Een grijns is gelukkig niet zichtbaar op zijn gezicht en bezorgdheid danst in zijn ogen. Hij komt naast me zitten en legt zijn hand over mijn schouders. "Wat kan jij goed meppen zeg. Het leek wel alsof die gozer moest huilen." Zegt hij en hij probeert me duidelijk op te vrolijken. "Je weet dat dit de meisjes-wc is hè?" Zeg ik snel. Hij grinnikt. "Het is niet alsof ik hier niet vaker ben geweest hoor schat." En een vieze grijns ontstaat op zijn gezicht. Ik lach.

BLACK EYES (NL) - VoltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu