Deel 2 - Hoofdstuk 4

2.3K 52 0
                                    

"Ik denk dat ik zwanger ben."

Wolf hoest. Iets wat hij steeds vaker doet, maar deze keer is het vanwege het verslikken in de koffie. Jackson verstijft. Seth, die naast Jackson staat, geeft hem een duw in zijn zij. Jackson kijkt Seth schuw aan en Seth seint naar mij met zijn ogen. Nu kijkt Jackson me aan. Ik kan alleen maar bang terug kijken.

Ik wil zo graag dat Jackson iets zegt. Dat hij vrolijk is. Dat hij me omhelst en me zoent. Maar dat doet hij niet. Hij kijkt me alleen maar bang aan. "En een zwangerschapstest al gedaan?" zegt Seth om me een beetje af te leiden van de stille Jackson. "Nee, die is Lucy nu halen," antwoord ik. 

Voorzichtig kijk ik naar Jackson. Hij kijkt mij strak aan. "Dus niks is nog zeker?" zegt hij zachtjes. Ik knik voorzichtig. Hij glimlacht vaag. "We laten jullie nu wel even alleen," zegt Seth en hij trekt Wolf met hem mee de kamer uit.

Jackson tilt me op en zet me op het keukeneiland. "Ben je bang?" zeg ik na een lange stilte waarbij we elkaar in de ogen aankeken. Hij knikt voorzichtig. Dit is vooruitgang. Hij communiceert weer soort van. "Wat is er met je aan de hand?" zeg ik en ik aai over zijn wang. Hij verbreekt oogcontact en pakt mijn hand vast die op mijn schoot lag. 

"Kat," zegt hij. "Je moet weten dat ik zo veel van je houd. Ik denk alleen maar aan jou. Waar je bent, wat je doet, hoe het met je gaat. Ik heb nog nooit zoiets gehad. Ik heb nog nooit zo  echt van iemand gehouden. Nog nooit." Ik til zijn kin op om hem aan te kijken. "Ik hou ook van jou Jackson. Er is niks om bang over te zijn."

We horen de voordeur open gaan. Ik schenk Jackson nog een nerveuze blik en spring dan van het keukeneiland. Ik loop naar de gang en Jackson loopt achter me aan. Daar staat Lucy met een wit plastic zakje. Ze duwt het in mijn handen. "Hier."

Ik zit in de badkamer. Mijn handen trillen. De test ligt naast de wasbak. Nog een paar minuten wachten. Dit zijn de langste minuten die ik ooit heb meegemaakt. Iemand klopt op de deur. "Kat?" zegt Jackson en hij klopt voorzichtig nog een keer. 

"Kat, mag ik binnenkomen?" zegt hij nu. Ik haal de deur van het slot en doe hem voorzichtig open. Hij kijkt me aan en glimlacht zachtjes. Hij komt de badkamer in en doet de deur achter me dicht. "Kat?" "Ja?" "Je moet weten dat wat de test ook zegt, ik altijd van je hou," zegt Jackson. Ik sla mijn armen om hem heen. 

De wekker op mijn telefoon gaat en ik schrik. Snel laat ik Jackson los. Dit betekent dat de tijd voorbij is. Dat ik het nu zou moeten kunnen zien op de zwangerschapstest. Mijn handen trillen en ik kijk naar ze. Jackson pakt ze vast en drukt een kus op mijn voorhoofd. "Het komt wel goed," fluistert hij. 

"Kan jij kijken?" vraag ik zachtjes. Jackson knikt en loopt langs me. Ik zie alleen zijn rug en hoe hij een beetje voorover buigt om het goed te kunnen zien. 

"Ben ik zwanger?"

BLACK EYES (NL) - VoltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu