Hoofdstuk 5 (verbeterd)

6K 131 1
                                    


Hey allemaal. Ik had blijkbaar staan dat mijn boek Engels was dus oeps... Maar nu staat hij op Nederlands! Pfieuww.. Ik wilde nog even zeggen dat ik mijn hoofdstukken wel heel kort vind. Deze dus ook. Ik denk dat ik ze langer ga doen. Als jullie dat ook willen;)

x. Hannah

In de pauze ga ik naast Lucy zitten. Ze kijkt op en glimlacht. "Kat dit zijn Thomas en Fabian. Thomas en Fabian dit is Kat," zegt ze tegen de twee jongens naast haar en mij. Ik zwaai vriendelijk en ga bij ze zitten. "Dus jij bent die nieuwe, Kat," zeggen Thomas en Fabian precies tegelijk. Ik grinnik. "Gast dat wou ik zeggen," zegt Fabian tegen Thomas. "Nee kutkop ik ga eerst," antwoord Thomas. Vervolgens slaat Fabian Thomas en Thomas slaat terug. Zo gaat het nog even door. Lucy en ik moeten lachen. Terwijl Thomas en Fabian zowat aan het vechten zijn zegt Lucy half lachend: "Zo gaat het echt elke dag. Het is heel leuk om naar te kijken. Oh god je ex die naar ons toe loopt op 9 uur." Het laatste fluistert ze. Ik draai me om en zie Jasper naar me toe lopen. Ik zucht. "Daar komt de duivel," grapt Lucy. Ik knik en sta op. "Wat moet je Jasper?" sis ik naar Jasper die is aangekomen bij de tafel. "Schat ik moet even met je praten," zegt hij. Ik zucht en kijk dan achter me. Lucy steekt haar duim omhoog terwijl haar mond vol zit met brood Thomas en Fabian hebben het goedgemaakt en geven elkaar een bro-hug. Ik kijk terug naar Jasper. "Prima je krijgt één minuut," grom ik. Hij knikt en loopt de kantine uit. Ik volg hem.

Uiteindelijk staan we buiten op het schoolplein. Rechts in de hoek van het plein staat Jackson met zijn groepje te roken. In het midden is een grote picknicktafel en daar zitten wat mensen te lachen. In de andere hoeken staan ook nog tafels en overal zitten en staan verschillende mensen. "Praat," zeg ik chagrijnig tegen Jasper terwijl we dichtbij de buitenmuur van de school staan. "Oke Kat. Ik wilde gewoon zeggen dat ik nog steeds je vriendje wil zijn. Ik zal het goedmaken met een leuke avond," dat laatste zei hij met een knipoog en ik kokhalste mentaal. "Jij fucking klootzak! Ik wilde nooit seks ofzo met je hebben! Ik was en ben daar nog niet klaar voor! En nu ga jij het proberen 'goed te maken' met seks terwijl ik dat niet eens wil!" spuw ik naar hem uit. "Sorry sorry sorry Kat. Ik kan alleen niet weken zonder seks. Ik moest het wel bij iemand anders halen! Jij gaf het me maar niet!" roept hij luid genoeg dat ik het hoor maar dat andere mensen het net niet kunnen horen. "Oh dus het was niet alleen een zoen?! Maar ook nog seks! Godverdomme Jasper! Rot op!" roep ik hard. Nu kijkt iedereen van het plein naar ons. De meeste gaan daarna weer snel verder met waar ze mee bezig waren maar het groepje van Jackson niet. Jackson blijft naar het tafereel kijken. Daarna zie ik hem naar me toe snellen. Ik zucht. Niet ook hij nog. Dan gaat Jackson voor me staan tussen Jasper en mij in en hij kijkt vol woede naar Jasper. "Rot op! Je hebt gehoord wat ze zei!" schreeuwt Jackson tegen Jasper. Jasper kijkt duidelijk geërgerd en loopt dan weg. Dan draait Jackson zich om en kijkt me aan. "Alles oké?" vraagt hij. Ik snap niks van hem. De ene keer is hij de irritante badboy en daarna is hij opeens zo lief. Ik knik om zijn vraag te beantwoorden. Dan draai ik me om en terwijl mijn ogen waterig worden ren ik terug de school in. Ik ren naar de meisjes-wc om mijn tranen af te vegen en even alles te laten zinken. Ik haal onrustig adem. Het komt door wat ik net van Jasper heb gehoord, doordat Jackson opeens weer zo lief deed en door het rennen. Waarschijnlijk vooral door het rennen. Ik maak mijn ginger haar los en schud het een beetje door elkaar. De lange krullen vallen over mijn schouders. De sproeten op mijn gezicht zijn goed zichtbaar en ik lik mijn lippen. Ik kan er wel weer tegen aan. Ik huil het wel uit als ik thuis ben. Nu ben ik op school en ik zie er graag een beetje oké uit. Ik snuit nog snel mijn neus en ga dan terug naar de kantine. Daar zie ik Lucy en de jongens zitten. Als ik ze zo zie zitten moet ik glimlachen. Thomas en Fabian zitten weer in een ruzie alleen nu slaan ze elkaar niet maar praten met elkaar half ruziënd. Lucy zit er naar te kijken en is hard aan het lachen. Ik ga weer naar ze toe en ga naast Lucy zitten. 

BLACK EYES (NL) - VoltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu