Hoofdstuk 41 (verbeterd)

3.6K 93 1
                                    


We mogen Luke allemaal even bezoeken. Luke's ouders zijn allebei al geweest en nu mag ik. Hij heeft niet lang meer. Ik loop de kamer in. Het is een grote witte kamer met een bed in het midden. Luke ligt op het bed aan allemaal draadjes en snoertjes. "Luke!" zeg ik en ik loop snel naar hem toe. Ik mag hem niet aanraken want ze willen dat de splinters, van de verbrijzelde rib, zo min mogelijk bewegen. Hij glimlacht heel zachtjes. "Katty ik moet wat vertellen," zegt Luka. Ik knik en ga naast hem zitten. "Katty, jij en Jackson zijn perfect. Hij was echt helemaal depressief toen jij in coma lag. Ik vind dat je het opnieuw moet proberen met hem. Ik denk dat hij heel goed voor je is. Ook wil ik even iets opbiechten," zegt Luke. Hij haalt korrelig adem en gaat dan verder. Hij kijkt me niet meer in de ogen aan. "Katty, ik hou van je." Mijn adem stokt. "Al sinds dat we heel jong waren, maar ik durfde het nooit te zeggen," vervolgt hij. "Ik weet dat je niet echt van me houd maar ik wilde het gezegd hebben voordat ik dood ga. En als laatste wens heb ik dat je het weer probeert met Jackson," zegt Luke en hij haalt weer heel korrelig adem. "Ik hou van je Katty," zegt hij en dan is er een lange piep te horen. Opeens stromen doktoren en zusters binnen. Een zuster duwt me aan de kant en alle doktoren en zusters gaan om Luke heen staan. Ik word de kamer uit geloosd. Daarbuiten komt de moeder van Luke naar me toe gerent en ze omhelst me. Allebei barsten we in huilen uit.

Het is twee dagen later. Luke is dood, het is uit met Jackson en Lucy is druk met eigen dingen. Ik zit op mijn bed. Luke's laatste wens was dat ik weer met Jackson zou krijgen. Misschien moet ik doen wat hij zegt, misschien is het wel waar dat hij goed voor me is. De hele dag denk ik al na terwijl ik op mijn bed lig. Ik ga het doen. Ik ga naar Jackson toe en ik ga hem vertellen dat ik nog steeds van hem hou. Dat ik met hem wil zijn. Maar ook dat hij geen vergiffenis krijgt bij een volgende fout. Als hij nog een fout maakt heeft hij een probleem en is het over. Dan verlaat ik hem voor altijd. Hij heeft me al wel vertelt dat hij het huis wel gaat verlaten en dat hij met Wolf en Seth in een huis gaat wonen. Hij gaat natuurlijk nog steeds naar school en alles dus ik zie hem nog wel. Ik hoop dat het een slimme zet is.

Ik heb continue gedacht over deze keuze. Is dit wel eerlijk tegenover Luke? Hij heeft net nog gezegd dat hij van me houd en het voelt raar om dat nu tegen iemand anders te gaan zeggen. Maar dit is wat hij wil. En ik denk dat dit ook iets is wat ik diep van binnen wil. 

Ik stap uit mijn bed, doe wat normalere kleren aan en doe mijn haar in een knot. Here goes nothing. Ik stap voorzichtig uit mijn kamer en loop naar Jacksons kamer. Ik klop voorzichtig op zijn deur, geen antwoord. Ik klop wat harder op zijn deur, nog steeds geen antwoord. Ik open de deur, de kamer is leeg. Dan maar naar beneden. Ik loop zachtjes de trap af en ga naar de woonkamer. Jackson zit met Wolf en Seth op de bank. Ongemakkelijk stap ik op hen af. Wolf is duidelijk niet geïnteresseerd maar Seth kijkt me met grote ogen aan. Vervolgens kijkt hij naar Jackson en dan kijkt hij weer terug naar mij. Jackson kijkt me ook met grote ogen aan. "Jackson we moeten praten."

BLACK EYES (NL) - VoltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu