Hoofdstuk 19 (verbeterd)

4.6K 110 11
                                    


Snapten jullie wat er in het vorige hoofdstuk met Luke gebeurde? In ieder geval: veel plezier met lezen! x.Hannah

Ik klets wat met Dave en dan komt Luke terug. Ik glimlach naar hem. "Zullen we dan maar gaan?" zeg ik tegen Luka. Hij knikt en geeft me een kus op mijn haar. Oh ja, we deden alsof we een stelletje waren. Ik glimlach lief naar Luke en neem afscheid van Dave. Dan lopen Luke en ik het café'tje uit. Halverwege pakt Luke mijn hand vast als extra bewijs dat we echt een stel zijn. Buiten stappen we in de auto en hij laat mijn hand los. Hij start de auto en we rijden weg.

Het is ongemakkelijk stil in de auto. "Dus..." zeg ik. Ik probeer een gesprek te starten en Luke gaat er gelukkig in mee. "Ja, dankjewel dat je dit voor me wilde doen. Ik had niet verwacht dat we moesten zoenen en dat jij zo goed kan zoenen," zegt Luke. Ik bloos en kijk naar de grond. "Jij mag er anders ook wel zijn hoor," zeg ik terwijl ik Luke een knipoog gun. Hij glimlacht. "We gaan dit niet awkward maken toch?" vraag ik. Luke twijfelt even en zegt dan: "Ja is goed. Vrienden voor altijd hè?" zegt hij en bij de laatste woorden steekt hij zijn hand uit naar me. Ik knik en schud zijn hand. "Nu allebei je handen aan het stuur!" roep ik uit. Luke grinnikt.

Ik stap uit de auto. Luke gaat de auto nog parkeren in de garage onder ons huis. Ik ga alvast naar binnen. Ik open de voordeur en meteen hoor ik iemand roepen. "Kat? Kan je naar de bank komen?" galmt door de gangen. Het is duidelijk Jacksons stem. Ik loop naar de woonkamer waar de bank in staat. Jackson zit op de bank. Hij leunt voorover met zijn ellenbogen op zijn knieën en zijn hoofd in zijn handen. "Wat is er Jackson?" zeg ik en ik ga naast hem zitten. Hij kijkt op en leunt achterover op de bank. "Wat is mis met je? Hoe kan je je tong in zo'n lelijk gezicht steken?" zegt Jackson. Verbaasd kijk hem aan. Waar heeft hij het over? Over vanmiddag in het café? "Wat? Wat bedoel je?" vraag ik. Jackson zucht geïrriteerd en zegt dan: "Alsof je het niet snapt. Je zat Luke vol af te lebberen vanmiddag. Het was gewoon puur smerig. Hoe kun je dat doen?" Ik kijk hem verbaasd aan. Ik heb dan misschien geen verkering met Luke maar als ik dat wel zou hebben zou ik dat zelf mogen bepalen toch? Daar heeft hij geen zeggen over. "Toevallig hielp ik Luke alleen maar met een weddenschap. Ik heb helemaal niks met hem maar ik moest gewoon doen alsof ik met hem had. En toevallig moest ik hem daarvoor zoenen. We zijn gewoon vrienden helemaal niks meer," zeg ik. Dan hoor ik hoe iemand achter me snuift. Luke staat in de deuropening. Zijn ogen staan verdrietig. Dan draait hij zich om en loopt weg. Ik hoor nog 'ik wacht wel boven' en dan ben ik weer alleen met Jackson. "Dus jullie hebben niks?" zegt Jackson. Ik knik. "Maar als ik wel wat met hem zou hebben zou ik dat zelf mogen bepalen. Dat is helemaal niks waar jij enig zeggen over hebt. Dus stop met er zo'n punt van maken. En Luke is niet lelijk," zeg ik boos tegen Jackson. Voordat ik het weet zie ik hoe Jackson voorover buigt en me vol op mijn lippen zoent. Hij houdt zijn handen op mijn wangen. De kus lijkt eeuwen te duren maar plots laat Jackson me los. Lust en verdriet staan getekend in zijn ogen. Hij kijkt me kort aan en staat dan op. Hij loopt weg. Waarom moeten al die jongens me zoenen? Even zit ik verbijsterd op de bank, maar dan sta ik op en loop naar mijn kamer. Daar aangekomen zie ik Luke op mijn bed liggen. Hij heeft zijn telefoon in zijn hand. Wanneer hij merkt dat ik er ben legt hij zijn telefoon weg. Dan klopt hij naast hem op mijn bed. Ik ren naar het bed en spring. Ik land naast Luke op het bed met mijn hoofd vol in de kussens. "Wat is er?" zegt Luke. Ik praat altijd met Luke over alles maar ik heb het gevoel dat Jackson geen goed onderwerp is. "Nee laat maar zitten. Wat wil je doen? Film kijken?" antwoord ik. Even lijkt het alsof Luke nog wat wil zeggen maar er komt geen geluid uit zijn mond. Dan haalt hij zijn schouders op en kijkt weer op zijn telefoon. "Ik denk dat ik zo maar naar huis ga, als dat oké is," zegt hij. Ik knik en Luke begint zijn tas in te pakken. Ik zit maar een beetje ongemakkelijk op mijn telefoon.

We staan net buiten de huisdeur. Ik omhels Luke. "Doei Katty, ik wil wel vaker logeren en afspreken," zegt hij. "Ja gezellig, doegdoeg! Hou van je!" zeg ik terwijl Luke me loslaat en weg loopt. "Ik ook van jou!" Hoor ik nog en dan verdwijnt Luke uit het gezicht. Ik draai me om en loop naar binnen. Ik loop naar de sportzaal. Dat heeft dit gigantische huis namelijk ook. Maar voordat ik er ben bedenk ik me dat ik me nog moet omkleden dus ik pak wat spullen van mijn kamer en loop dan naar de sportzaal. In een van de omkleedhokjes leg ik mijn kleren en ik begin met omkleden. Vervolgens pak ik mijn telefoon en ga op spotify kijken welke muziek ik wil luisteren tijdens het trainen. Ik ben een playlist aan het maken terwijl ik uit het kleedhokje ga, maar voor ik het weet bots ik en lig ik op de grond. Snel kijk ik omhoog naar waar ik tegenaan ben gelopen. Tot mijn schrik zie ik daar iemand staan die ik nooit meer had willen zien. "Hey engel."

BLACK EYES (NL) - VoltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu