'DID'

9K 434 50
                                    

'Edward'

Molim? Edwad? Pa on se zove Harry, šta ovo treba da znači? 12 meseci. 12 punih meseci sam ga pokušala zaboraviti i odjednom svaki dan je vezan sa njim, moje misli, događanja, sve.Ne razumem zašto, nije kao da ću ga videti ikada više u životu ali i ako nije fizički na neki način je u mom životu.Odakle njegova slika ovde? Da li je ovo njegova porodica? Porodica..Rekao je da ima sestru, a da mu je majka umrla kao i moja.Ako je to tačno, šta je njemu Anne?

"Jennifer?" poskačem u mestu i naglo se okrećem ka ženi sa prelepim osmehom

"Umm..Ja ..ni" približava mi se i usmerava pogled na Harry'evu sliku i osmeh joj nestaje sa lica, mogu videti bol u njenim očima..Uzima njegovu sliku u ruke i sa prstom prelazi preko njegovog lica, jedna suza joj je skliznula niz obraz i pala je na sliku, jedna suza a toliko tuge, patnje sadrži.

"Anne, jes.."

"Nedostaje mi.." dahće i obgrluje sliku, ne znam zašto ali srce me steze, želim da nestanem..da propadnem..

"Ko je on?" gitam knedlu dok iščekujem odgovor.

"Edward" uzdiše "moj sin..." srce mi je upalo u Ambis, vazduh je nestao, čelo mi je mokro kao da sam se umivala, krv mi pulsira, ne mogu se pomeriti sa mesta...Znam samo jednu stvar, lagao me je.

"Šta mu se dogodilo? nekako uspevam da formiram rečenicu

"Otišao je...Pre 5 godina, sa samo 16 godina.." ooh Harry...Vraća sliku na mesto i hvata me za ruku

"Dođi" mrštim se i pratim je..Zidovi su prekriveni svetlom zelenom bojom sa puno ukrasa, u nozdrve mi ulazi miris borovnice.Prolazimo kroz dugi hodnik sa puno soba sa belim vratima, i stajemo ispred zadnje sobe u hodniku čija su vrata jedina crna.Iz džepa vadi ključeve i otključava vrata i otvara ih.Srce mi kuca iz sekunde u sekundu sve jače, samo jednom kada stane.

"Čija je ova soba? ulazimo u mračnu sobui svaka dlaka na ruci mi se diže, posle nekoliko trenutaka svetlo je upaljeno i jasno mogu videti šta se nalazi u njoj.

"Edward'ova" mogu da se zakunem da mi je srce prestalo kucati, uzimam kratke ali duboke uzdahe i pokušavam da se smirim..

"Šta radimo ovde?" okreće se ka meni i formira mali osmeh, zaobilazi me i staje na pragu

"Razgledaj malo, slobodno.."

"Ali n.." zatvara vrata i ostavlja me samu, isfrustrirano uzdišem i okrećem se.Veliki krevet u sredini sobe, sa desne strane se nalazi ogromna polica dok sa leve orman, radoznalost mi se povećava iz sekunde u sekundu i prilazim polici. Prstom prolazim preko hrapave, prašnjave površine, puno knjiga, rekla bih da su one naučne, o mesecu, mraku, snovima? Da nisam ja pobrkala Harry'a sa ovim Edward'om, i dalje ne znam zašto je ispod te slike pisalo 'Edward', moraću nekako da saznam.Prilazim prozoru i zatvaram oči, ovo je previše, definitivno, ja njega želim da zaboravim a ne da saznajem stvari o njegovoj prošlosti od njegove porodice..Zašto me je lagao? On je živeo u Holmes Chapelu? Zašto je pisalo 'Edward'? Osećam jaku glavobolju ali možda još malo da istražim ovu sobu, možda nešto nađem, nisam ništa posebno ni tražila.Zašto je čitao ovakve knjige? Vidi se da je bio tajanstven još od malih nogu.Okrećem se i posmatram ovu sobu crno bele boje, pod je prekriven belim tepihom, zidovi su crni, krevet je takođe prekriven belom navlakom, crno beli svet..Hmm, da sam ja Harry gde bih krila bitne stvari..Ipak prošlo je 5 godina od kada je on otišao, zbog čega? Šta se dogodilo? Sedim na krevet i pokušavam isključiti mozak, pitanja u mojoj glavi se sve više povećavaju, treba mi mir, tišina, ali mogu samo da maštam..Krevet! Ispod kreveta! Ustajem i saginjem se i ubacujem glavu kako bih imala bolji pogled na pod, ali nema ništa, ispod prstiju me grebe čupavi tepih, udišem prašinu ali nema ništa..S'namerom da ustanem za pogled mi zapada neka sveska, pružam ruku i dohvaćujem je, pod prstima osećam glatak, vlažan papir, dohvatam i njega i svesku i ustajem.Sedim na ogromni beli krevet i sedim pored prozora, svesku sam stavila u krilo a papir sam otvorila..Nema više svoju belinu, list je požuteo, pretpostavljam zbog starosti i ko zna koliko dugo je bio ispod kreveta.'Skeniram' papir, na njemu je napisan tekst crnim mastilom ali se razmazao...

'DID' šta ovo znači? Stavljam papir pored sebe i otvaram svesku, sa rukom čistim prašinu na korici i otvaram je.Oči kao da su mi otpale, sa leve strane se nalazi Harry kao tinejdžer a sa desne strane kakvog ga i pamtim..Šta se događa? Mozak mi puca, ispod mlađeg Harry'a piše samo ime 'Edward' a ispod slike u kojoj je stariji piše 'Harry'.Ovde nesto nije u redu, nešto veliko je u pitanju...

Gotov je i 36.deo

Nadam se da vam se svideo, izvinite znam da je kratak i dosadan ali iskupiću se

Ja se plašim zbog onoga što će se dogoditi i ovo DID ne misli se na upitnu reč DID nego ima caku

Haha, samo vas zbunjujem

Hvala vam na svemuu, puno mi znači

Uslovi su preko 200reads, 40vote & 40 comments

Možete da komentarišete više? Ne znam zašto vas mrzi da odvojite minut da napišete mišljenje..

P.S. sorry ako ima gramatičkih gresaka opet sam pisala preko tableta

Imam srećnu vest, za sledeći nastavak ću imati komp i napokon ću moći da napišem dobar nastavak

Follow me :-)

Love ya .xx

Revenge ✔️Where stories live. Discover now