Capitolul 18

3.2K 132 7
                                    



"Arati minunat." Spune Maura si imi saruta obrazul. "Mi-ai lipsit atat de mult." Isi sterge lacrimile.

"Mama." Niall o intampina. Ochii ei se umplu de lacrimi din nou si il i-a in brate. Niall nu o imbratiseaza inapoi. Ceva nu este in regula cu el? Maura se indeparteaza de el cu dezamagire. Bob se aproprie de mine.

"Buna, scumpo." Spune si lacrimi mi s-e formeaza in ochii. Mereu obijnuia sa ma numeasca asa.

"Bob." Suspin si imi inconjor bratele in jurul lui. El a fost mereu ca un al doilea tata, a fost mereu alaturi de mine cand ma simteam rau iar eu cu Niall ne certam. "Cum esti?" Il intreb cand ma indepartez.

"Bine. Tu?" Imi zambeste si isi pune mainile pe umerii mei.

"Sunt bine." Zambesc inapoi. "Sa mergem inauntru."

Toți ne facem drumul înăuntru si Paul aduce bagajele inauntru. L-am condus în camera de oaspeți in timp ce Maura si Bobby se faceau confortabili pe canapea. Paul aseaza bagajele in dulap si pleaca. Ma duc in camera copiilor unde Emma scrie intr-o carte iar Evan se joaca.

"Copii, sunt aici." Spun si amandoi se uita la mine. Fetele lor se lumineaza de entuziasm si parasesc orice faceau si se grabesc jos eu urmandu-i. Niall vorbeste la telefon iar Maura cu Bobby vorbesc pe canapea, bucurosi. Ochii lor se indreapta spre noi si sprancenele incruntate în confuzie.

"Buna." Spun Emma si Evan.

"Buna, dragilor." Maura spune si se ridica de pe canapea. "Cine sunt acesti dragalasi?" Intreaba. Niall nu le-a spus? Ma uit la Niall și el termină apelul și se ridică. Bob ni se alatura.

"Sunt nepotii vostri." Niall spune. Ochii lui Maura si Booby s-au marit imediat ce Niall a vorbit.

"E-eri insarcinata?" Ma intreaba. Aprob uitandu-ma la Emma si Even.

"Gemeni." Spun.

"Oh, Doamne." Suspina si se apleaca la nivelul copiilor. Isi aseaza mainile pe obrajii Emmei si a lui Evan, uitandu-se la ei cu admiratie, ii strange pe amandoi in brate. "Nu pot sa cred." Spune ea plangand. "E-eu." Cuvintele nu reușesc sa iasa si continua sa suspine.

"Nu plange, buni." Evan spune si Maura plange si mai rau.

"Ai parasit-o cand era insarcinata? De-asta a-ti divortat?" Bob il intreaba pe Niall. Niall ofteaza dezaprobator.

"Nu am stiut." Ofteaza Niall. Telefonul îi vibrează, se uita la ecran si ofteza din nou. "Trebuie sa plec, am niste treaba. Vorbim cand ma intorc." Spune oferindu-mi o privire pleaca din casa.

"Imi pare rau pentru ce a facut." Bob spune.

"Bob, nu e vina ta." Spun.

"Buna, bunicule." Emma spune iar atentia lui Bob se schimba catre copii.

"Nepotii mei." Spune el si ii imbratiseaza pe amandoi ridicandu-i in brate. Copiii se bucură cu încântare.

Dupa cina i-am condus pe Maura si Bob in camera lor. Am povestit putin dar pareau obositi asa ca i-am rugat sa se odihneasca. Au refuzat spunand ca vror sa petreaca timp cu mine si gemenii dar eventual au renuntat.

I-am culcat pe copii citindu-le o poveste, le-am sarutat fruntile dupa care m-am dus in camera mea. Am vazut o notificare pe telefon si un mesaj de la Niall.

Horan- nu voi fi acasa diseara. Nu ma astepta X

Ei bine, un lucru bun. Si de ce l-as astepta? Si un pupic? E un idiot. Am ignorat mesajul si am facut un dus inainte sa dorm. Usor si linistitor, am adormit.

Alarma ma trezeste de dimineata si fac un dus rapid si mă schimb in hainele obișnuite de serviciu si sa să-i trezesc pe copii.

"Mami, te rog. Nu vreau sa merg." Se plânge Evan.

"Nu. Nu chiulesti de la grădinița." Spun si el miorlăie. "Nu fi leneș, baby. Vino sa mănânci." Spun si el se bosumfla dupa care coboară din pat. Cobor sa prepar miculdejun ca sa o vad pe Maura gătind.

"Ba da. Am vrut sa fac." Zâmbește si eu imi scutur capul. "Niall s-s trezit?"

"Um...nu este acasa." Spun.

"Oh, am crezut-" Se oprește. "Nu mai contează."

"Ai crezut ce?" Intreb si ea oftează greoi.

"Am crezut ca isi va petrece timp cu noi daca nu ne-am vazut atâta timp. M-am înșelat." Oftează din nou.

"Despre ce vorbesti?" Intreb îngrijorată, Maura pare suparata.

"Dupa...dupa divorțul vostru, ne-a împins departe. Nu ne mai vedeam atat de des. Imi ignora apelurile si obișnuia sa-mi spună ca e ocupat. Eram atat de supărați pana recent cand ne-a sunat sa spune ca v-ati împăcat. Am fost atat de fericiti." Isi șterge o lacrimă si imi zâmbește. Aprob, muta.

"Mami, mi-e foame." Il aud pe Evan.

"Vino, scumpule. Am facut mâncare pentru voi. Iti plac clătitele?" Maura il intreaba cand el si Emma intra in Bucătărie.

"Iubesc clătitele!" Exclama amândoi începând sa mănânce cand Maura i-a servit in timp ce eu sorb din cafeaua mea.

Vorbele lui Maura se delirează in mintea mea. De ce i-a îndepărtat Niall? De ce i-a rănit atat de mult? Ce il deranjează?

______________
Vroiam sa public capitolul ieri dar cred ca am uitat...😂😂😂
Dar sper sa va placa, sa votați si sa comentați.
PS. Weekendul acesta sunt in Bucuresti.

Fosta lui sotie •TRADUCERE• (HIS EX WIFE)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum