Kapitel 56

3.2K 149 99
                                    

"Begravelsen del 1."
Olivias synsvinkel
•••

På dagen for begravelsen har himlen trukket sig sammen til en symbolsk masse af grå skyer, der er lige på randen til at give efter for deres regnfulde tyngde. Jeg står plantet foran mit spejl og stryger min kjoles sorte stof igen og igen, indtil det bliver til en trancelignende handling, og mine hænder begynder at ryste. Jeg ved ikke, hvad dagen kommer til at bringe, og min krop er fyldt med angst for at finde ud af det. Den sidste begravelse jeg var til, var da jeg var otte år, og min farfar døde efter et længere forløb med lungekræft.

Jeg var den eneste i forsamlingen, som ikke græd, og jeg brød mig bestemt ikke om det. Måske skyldes det, at jeg var for ung til at forstå dødens betydning. Måske var det fordi, at jeg ikke var specielt knyttet til min farfar, og hans rygerlungers endelige kollaps ikke overraskede mig, sådan som det virkede til at overraske alle omkring mig. Men i dag er situationen anderledes. Jeg forstår, at døden betyder endegyldigt farvel, og jeg ved, hvad sorg gør ved mennesker. Sorg ødelagde Frank Carter. Det eneste jeg kan nu er at håbe på, at Link ikke følger i hans fodspor.

"Er du ved at være klar herinde? "

Min far træder ind på mit værelse med forsigtige skridt, og betragter min rystende skikkelse foran spejlet. Hans øjenbryn er trukket sammen til en dyb kløft, som får ham til at virke ældre, end han er. Nogle gange frygter jeg, at min fars evige bekymring på mine vegne får ham til at aldres hurtige, end det var planlagt fra naturens side. Tanken fylder mig med dårlig samvittighed.

"Næsten. "
Svarer jeg med et frustreret suk og glatter kjolens stof endnu engang, selvom det allerede falder fejlfrit omkring mine ben. Han træder hen bag mig og lægger medfølende hænderne på mine skuldre.

"Du behøver ikke tage med til begravelsen, hvis du ikke har lyst. "

Han fanger mit blik i spejlet og sender mig et forstående smil, som ender i en bekymret grimasse. Jeg ryster afvisende på hovedet og vender mig mod ham. Selvfølgelig behøver jeg at tage med til begravelsen. Men i virkeligheden er det heller ikke selve ceremonien, der bekymrer mig.

"Hvad hvis han ikke dukker op? "

Spørger jeg med en spinkel stemme og mærker tårene presse sig på. Jeg blinker et par gange og formår at holde dem tilbage, men den knugende fornemmelse i min mave forsvinder ikke. Der er noget, som ikke føles rigtigt.

"Han skal nok være der, Olivia. Link er sin fars eneste levende familiemedlem her i landet. Hvorfor skulle han blive væk fra en begravelse, som han selv har arrangeret? "

Min fars ord får mig til at tage en dyb indånding og sætte mig ned på kanten af min seng. Selvom det giver mest mening, at det er Link, som har arrangeret sin fars begravelse, kan jeg ikke slippe følelsen af, at noget ikke stemmer overens. Et øjeblik mindes jeg Frank Carters dødsannonce i avisen og det formelle sprog, som den var skrevet i. Der var ikke et eneste ord, der lød som Link.

"Du har sikkert ret. Jeg er bare nervøs for at se ham igen. "

Svarer jeg til sidst, selvom jeg ikke selv tror på ordene. Min far giver min arm et betryggende klem og fører mig ned af trappen og ud gennem hoveddøren, hvor min mor allerede holder og venter i vores sølvfarvede Audi.

"Hvis det er okay med jer, tror jeg, at jeg kører selv. "

Jeg stiller mig hen til min truck og fumler nervøst med nøglerne mellem mine fingerspidser. Af en eller anden grund har jeg mest lyst til at være alene. Min far sender mig endnu et bekymret blik, men virker til at læse mine tanker.

"Kør forsigtigt. "

...

Kirkegårde har altid gjort mig en anelse utilpas, og i dag er ingen undtagelse. Da jeg kører ind på den lille parkeringsplads ved siden af byens lokale kirke, begynder mine håndflader at blive svedige, og mit hjerte kæmper for at bryde ud af min brystkasse.

Se Mig | AfsluttetWhere stories live. Discover now