Πριν το γάμο

10K 494 49
                                    


Μία μέρα πριν τον γάμο. Μία μέρα πριν την καταστροφή μου και το μόνο που κάνω είναι να κάθομαι σε μια καρέκλα και να μου βάφουν τα νύχια.

<Αύριο θα είσαι μια κούκλα!> Είπε η Θεία μου.

<Ναι τι να σου πω!> Την ειρωνεύτηκα και η μαμά με αγριοκοίταξέ βίχοντας. 

<Που είναι η πριγκίπισσα μου?> Μπούκαρε μέσα στο δωμάτιο μου ο πολυαγαπημένος μου ξάδερφος Κρίστιαν.

<Κρίστιαν? Πότε ήρθες?> Σηκώθηκα γρήγορα από την καρέκλα για να τον αγκαλιάσω και οι αισθητικοί άρχισαν να παραπονιούνται.

<Μόλις έμαθα ότι παντρεύεσαι τακτοποίησα τις δουλειές μου και πήρα το πρώτο αεροπλάνο για να έρθω> Είπε και με πήρε στην αγκαλιά του σφίγγοντας με.

<Αχ ρε μικρό! Το ξες ότι ο θείος θα σε φωνάζει!>

<Μωρέ ποιος ασχολείται, εδώ εσύ παντρεύεσαι! Αλλά κάτσε δεν είσαι λίγο μικρή για γάμους ρε Λιζάκι?> 

<Αυτό θα  το συζητήσουμε άλλη ώρα> Του είπα και πήγα να καθίσω στην καρέκλα.

<Κρίστιαν πότε ήρθες?> Τον ρώτησε η θεία μου και πήγε να τον αγκαλιάσει.

<Θειούλα!!! Πριν λίγο πάτησα το πόδι μου στην πατρίδα> Είπε και την αγκάλιασε.


Όσο μου έβαφαν τα νύχια και με περιποιούνταν για την αυριανή ημέρα ο Κρίστιαν χαιρετούσε όλους μου τους συγγενείς που είχαν μαζευτεί για να με δουν και να γιορτάσουμε το βράδυ για την τελευταία νύχτα που θα ήμουν ελεύθερη. Ήταν έθιμο της οικογένειας μου. Μαζεύονταν όλοι οι συγγενείς μου και το βράδυ στρώναμε το μεγαλύτερο τραπέζι για να το γλεντήσουν. Η νύφη καθόταν πάντα πάνω στο δωμάτιο της και πήγαινε νωρίς για ύπνο για να είναι φρέσκια για την μεγαλύτερη μέρα της ζωής της και ο γαμπρός έτρωγε και γλεντούσε κάτω με την οικογένεια του και την δικιά της.

<Λοιπόν κυρίες μου τελειώσατε?> Ρώτησε ο Κρίστιαν και εγώ έβγαλα το αγγουράκι από το αριστερό μάτι που μου είχαν βάλει.

<Ναι μόνο να βγάλουμε την μάσκα και είναι έτοιμη> Απάντησε η αισθητικός και εκείνος της έκλεισε το μάτι. Εκείνη αμέσως κοκκίνισε και πήρε την πετσέτα να μου βγάλει την μάσκα.

Ο ξάδερφος μου ήταν πολύ ωραίο παιδί από μικρός. Τον περνούσα δύο χρόνια. Τον θυμάμαι που τον έφερνε στο σπίτι μας ο θείος να παίξει μαζί μου και συνέχεια κυνηγούσαμε τον Ντίντο το σκυλί του μπαμπά. Η θεία μου και μητέρα του είχε πεθάνει στην γέννα και για αυτόν μητέρα ήταν η μαμά μου. Άλλα αδέρφια δεν είχε και για αυτό φρόντισε να γίνω εγώ η μεγάλη του αδερφή, μιας και κάθε φορά που έκανε κάποια ζημία εγώ τον υπερασπιζόμουν. Τώρα φοιτούσε Νομική σε ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας και ο θείος μου είχε δώσει μισή περιουσία για να τον πάρουν. Έμοιαζε πολύ με την θεία μου. Είχε πάρει τα γαλανά της μάτια. Βέβαια όλοι από την οικογένεια της μαμάς μου είχαν γαλανά μάτια, αλλά τα μάτια του Κρίστιαν ήταν τα πιο ωραία. Ήταν πολύ ψηλός, γύρω στο 1,85 και είχε αυτά τα ατίθασα κατάξανθα μαλλιά που πάντα μου άρεσε να τα πειράζω. 

Κάνε με δική σου!Where stories live. Discover now