Σε ευχαριστώ

9.3K 449 63
                                    


<Θες βοήθεια?> Τέντωσε το χέρι του για να κατέβω από το γιοτ.

Ακόμα κι αν ήταν φορτωμένος με τις αφόρητα βαριές βαλίτσες μου, παρέμενε τζέντλεμαν. Γιατί στο καλό το έκανε αυτό? Είχα πάρει όλα τα ρούχα μου για να τις κάνω όσο πιο βαριές μπορούσα και εκείνος δυσκολευόταν πολύ λίγο, σε σχέση με αυτό που περίμενα εγώ.

<Σε ευχαριστώ> Του είπα γλυκά και έπιασα το χέρι του.

Την ώρα που κατέβαινα και πατούσα στο ξύλινο σανίδι ένα ψάρι πήδηξε από δίπλα μας και εγώ από τον φόβο μου προσπάθησα να κρυφτώ στην αγκαλιά του, όμως βρήκα με το πόδι μου σε μια από τις βαλίτσες μου. Αν και δεν είχα βάλει τεράστια δύναμη καταλήξαμε και οι δύο στα καταπράσινα νερά της θάλασσας, με εμένα να χτυπιέμαι σαν χταπόδι.

<Παναγία μου!> Τσίριξα και προσπαθούσα να πιαστώ από κάπου.

<Λίζα ηρέμησε!> Φώναξε από πίσω μου, ενώ προσπαθούσε να κρατήσεις τις βαλίτσες, αλλά και να με πιάσει.

<Κύριε!> Φώναξε το προσωπικό του γιοτ και πέταξαν ένα σωσίβιο δίπλα μου, ενώ δύο άντρες βούτηξαν μέσα.

<Κάντε γρήγορα θα έρθει όπου να ναι!> Είπα, καθώς προσπαθούσα να φτάσω το σωσίβιο. 

<Ποιος θα έρθει?> Τον άκουσα να ρωτάει και μου φάνηκε αρκετά ηλίθια η ερώτηση του.

<Ο καρχαρίας βέβαια!> Και γύρισα να τον κοιτάξω και να ελέγξω τριγύρω.

<Ποιος καρχαρίας?!>

<Ο Τάκης ή ο Σάκης> Και ένας από τους άντρες με τράβηξε προς τα έξω, πιάνοντας με από το μπράτσο. <Δεν ξέρω ποιος θα κάνει περιπολία τέτοια ώρα!> Του απάντησα ειρωνικά.

<Κύριε δώστε σε εμένα τις βαλίτσες> Είπε ο άλλος άντρας που είχε φτάσει δίπλα του.

Δεν πήρα απάντηση από τον Τζον, αν και δεν με πολύ ενδιέφερε.  Αυτό που με ένοιαζε ήταν να βγω γρήγορα από το νερό και αυτό ακριβώς έγινε. Στην ξύλινη σανίδα υπήρχε μια σιδερένια σκάλα και ο άντρας με οδήγησε ως εκεί και με βοήθησε να ανέβω. Ο Μπράντον με περίμενε με μία πετσέτα στο χέρι και εγώ τυλίχτηκα γρήγορα κοιτώντας τον Τζον να βγάζει καπνούς από τα αφτιά του. 

Ο άλλος άντρας είχε πάρει την μία βαλίτσα και ένα μικρό σακίδιο αφήνοντας την άλλη στον Τζον. Πρώτα ανέβηκε το παιδί που είχε περισσότερα πράγματα και στην συνέχεια του έδωσε ο Τζον την βαλίτσα.

Κάνε με δική σου!Where stories live. Discover now