6.

282 18 0
                                    

Znova spolu fajčili na streche nemocnice, a ona sledovala jeho náhradnú ruku. Spomenula si na to, ako jej hovoril, že rodičia naňho síce kašlali, no aby si nezničili povesť, cestovali s ním až do New Yorku za tými najväčšími odborníkmi, aby mu dali dokopy čo najfunkčnejšiu ruku, čo sa im aj podarilo. A navyše to iba zvýrazňovalo jeho drsný a zamyslený výraz.

,,Tiny však nemyslíš na neho ?" Kývol hlavou smerom k budove za nimi. ,,Nie nemyslím." Zaklamala, pretože jej práve rozvíril myšlienky, ktoré sa za ten čas ako tak usadili. No Kyle si zťažka vzdychol. ,,Kašli naňho, taký chuj si nezaslúži, aby si naňho čo i len pozrela." Potiahol si z cigarety a oblak dymu vyletel do vzduchu.

,,Nevolaj ho tak !" Oborila sa na neho. Dobre, pravda že nebol práve priateľský, ale to predsa neznamená že je to nanič človek. ,,Ale prosím ťa, je to pravda." ,,Len preto, že sa ti zdal drzý neznamená, že taký je. Chcel len, aby sme mu dali pokoj."

,,Hah," Odfrkol si. Na tom čo hovorila bol hodný kus pravdy, no nemohol si pomôcť, k tomu chalaniskovi už od tej situácie na obede cítil iba nevraživosť. A jeho inštinkty mu pomohli už v mnohom, takže im veril na 100 %.

,,Ja nemôžem, musím zistiť čo mu je." Zašliapla svoj ohorok a batoh si vyhodila na plecia. ,,Prečo sa nepozrieš do jeho karty ?" Neveriacky naňho vypleštila oči. ,,Šibe ti ? Tak ďaleko nezájdem !" ,,Prečo ? Pochybujem že ti to chlapec povie sám."

V tom má pravdu. No myslela na lekárske tajomstvo. To sa nesmie porušiť a ako dcéra doktorov bola povinná ho dodržať...no jej zvedavosť bola silnejšia.

,,Ale keby aj, potrebujem jeho priezvisko a rok v ktorom sa narodil." ,,Na to je tu kamarát facebook." S potmehútskym úškrnom vytiahol mobil a začal doňho zúrivo ťukať.

Po dlhej polhodine ho našli. Volá sa Chris Mayless a dátum narodenia
10. 6. 2000. ,,Dobre poďme." Zbalili sa a vrátili do budovy. Kráčali rezkým krokom smerom do kancelárie jej mamy.

,,Zavri dvere a stráž." Rozkázala mu, a on sa poslušne postavil ku dverám. Srdce mala niekde v krku. Ak ju jej mama prichytí ako sa hrabe v zdravotných kartách, už nikdy jej sem nedovolí prísť. No už s tým začala, tak to dokončí.

Otočila sa smerom ku štvorcovým skrinkám, ktoré stáli vľavo od dverí. Prstom začala behať po ceduľkách, ktoré označovali roky narodenia pacientov, ktorých karty tam boli uložené.

,,2000 mám to." Zašepkala pre seba a vytiahla šuflík plný spisov, zoradených podľa abecedy. Prstami skákala po jednotlivých písmenkách, až sa dostala k Mku.

,,Maddison, Morse...Tu je ! Mayless." Skríkla tlmene a skontrolovala meno, či sedí. Sedelo-Mayless, Christian. Rýchlo tú kartu otvorila a zistila že aj dátum narodenia sedí. Nemal to byť kto iný. Očami začala behať po papieri a hľadala riadok s diagnózou.

,,Oh fuck !!" Zahrešila na celé oddelenie. ,,Ššš ticho boha !!" Okríkol ju pritlmeným hlasom. ,,Dobre dobre sory, poď sa pozrieť." Neisto sa obzrel na dvere a potom sa postavil vedľa nej.

,,Wou, chlapec je v piči." Zhodnotil. Normálne mi ho na okamih prišlo ľúto. Asi som tú kartu nemala čítať.
,,Rozsiahly nádor na ľavej mozgovej hemisfére..."

Zvonka zrazu začuli kroky a za mliečnym sklom dverí zazreli tieň. Šmahom ruky zavrela kartu a rýchlo ju vopchala medzi ostatné. Ani si neskontrolovala, ku ktorému písmenku to strčila. Iba prudko tresla do zásuvky a tá sa s buchnutím zavrela.

,,Tiny ty si tu ?" Jej mama sa tvárila zaskočene. ,,Hej, už som sa vrátila z obeda." Zaklamala. ,,Čo to bol za rachot ?" Zvraštila obočie a záložku, ktorú mala v ruke vrátila do inej zásuvky. ,,Zakopla som o dosky a skoro mi spadli." Rukou mávla k svojím doskám zo školy, ktoré stáli opreté o gauč vedľa skrine so spismi.

,,Prosím ťa nie že sa ti vysypú. Ja ich zbierať nebudem." Zasmiala sa a sadla si za počítač. ,,Nikto tu nebude nič zbierať, lebo sa nevysypú."

Zdvihla ich a premiestnila k oknu na konci kancelárie, no takmer chytila infarkt, keď zbadala Kyla, skrývajúceho sa za lomenou časťou gauča. Celý napätý jej naznačil, nech je ticho, no ona sa iba tlmene zasmiala. Vyzeralo to fakt komicky. Skrýva sa pred doktorkou, ktorá ho lieči.

,,Tiny musím ísť vyšetriť Jane a bude to na dlhšie takže musím zamknúť, počkáš na izbe alebo niekam ideš ?" Z jednej z najvrchnejších zásuviek vytiahla spis dievčatka menom Jane Arlendová a strčila si ho pod pazuchu.

,,No zašla by som do bufetu. Tak mi daj kľúč a ja potom zamknem." Prehrabla si vlasy a natiahla ruku smerom k mame, ktorá vytiahla z vrecka plášťa bordovú šnúrku so zväzkom kľúčov a podala jej ju. ,,Ale nezabudni na to a netúlaj sa po nemocnici." Upozornila ju na ceste von. ,,Neboj." Uistila ju s úsmevom, a jej mama vyletela von z dverí, ktoré sa s tlmeným buchnutím zavreli.

Kyle sa s hlasným vydýchnutím postavil a vrúcne ju objal za to, že ho kryla. ,,No pohni ty bastard." S otrávene usmiatym výrazom ho postrčila smerom von. On vykročil smerom k svojej izbe, a Tiny zamierila do bufetu.

Lekárske tajomstvo ✅Donde viven las historias. Descúbrelo ahora