14.

252 11 0
                                    

Takmer chytila epileptický záchvat. Farby jej blikali pred očami ako na párty, no v momente zacítila, že má zavreté viečka. Tak čo sa jej to dopekla deje ?

Po desiatich minútach snahy sa jej ich konečne podarilo otvoriť. Síce hodnú chvíľu žmurkala, no jej oči si privykli rýchlo, keďže v izbe panovalo ponuré šero, ktoré narušovali iba slnečné lúče presvitajúce pomedzi medzery v žalúziách.

,,No do piči, koľko som toho mala ?" Zvraštila čelo a snažila sa rozpamätať na včerajšok. No mala okno veľké ako oceán, čo ju znervózňovalo ešte viac.

Pokúsila sa posadiť, no jej svaly stávkovali. Nedalo sa jej ani pohnúť. Nakoniec rozhýbala aspoň svoje ruky a pomocou nich sa vytiahla do vertikálnej polohy.

Zistila, že leží na sivom lomenom gauči, no hneď ako sa posadila, zrúbala sa na zem, a div že si neotrieskala hlavu o hranu konferenčného stolíka.

Keď sa ako tak pozviechala a postavila na nohy, zbadala Marcusa, ležiaceho v strede ich obývačky rozbitého na šrot. Vedľa neho ležala vypitá fľaša Írskej whisky. Na okamih ju napadlo, aký je to idiot, že ju neponúkol, no keď sa tak naňho dívala, ležal až príliš bezvládne. Nepáčilo sa jej to.

Dotackala sa až k nemu a doslova padla na kolená. Spomínala, či večer pila aj ona, no neprišlo jej to veľmi pravdepodobné.

,,Mark ?" Šťuchla doňho. Trochu sa pomrvil. ,,Heej preber sa." Zatriasla s ním o niečo silnejšie. Stále sa neozýval. Začala sa oňho trochu báť. ,,Doriti preber sa !" Zamrnčala a snažila sa ho podráždiť, aby v ňom vyvolala aspoň nejakú reakciu. Zabralo, pretože zavrčal a začal sa zbierať zo zeme. Rozlepil svoje čierne oči a zadíval sa na ňu so starosťou v očiach.

,,Tiny ?" Ozval sa ešte prispato. ,,Si v pohode ?" Spýtala sa ho, aby sa uistila. ,,Ja ?? Ser na mňa ako je tebe ?" Znova zvraštila čelo, lebo jeho strach nechápala. ,,Hmm, čože ?" Zamrnčala a prehrabla si vlasy odstávajúce na všetky strany.

,,Mňa to strašne mrzí mal som ho zastaviť." Posadil sa a silno ju chytil za ruku. No stále nemala ani poňatia, o čo ide. ,,Ale čo ? Čo sa stalo ?" Žmúrila naňho a snažila sa znova nezaspať.

,,Tvoje líce." Rukou jej siahol na pravé líce, no bolesť, ktorá jej z neho vystrelila ju prebrala ako elektrický šok.

,,Jaau kurva nechaj to !!" Prudko mu odstrčila ruku a sama si ho opatrne prehmatávala. No keď sa pozrela na svoju ruku, zbadala na nej krv.

,,Ah do riti !!" Chcela sa postaviť, no v momente sa jej podlomili kolená a spadla do Marcusovho náručia. ,,Hej pozor. Mala si toho strašne veľa." Opatrne ju uložil na svoje nohy a ona sa nebránila. Vyčerpane uložila svoju hlavu na jeho stehná.

,,Chce sa mi spať." Dýchala plytko, no pravidelne. ,,Aj mne princezná." Rukou jej prešiel po chrbte a jej naskočili príjemné zimomriavky. Oblečenie mala našťastie na sebe, takže mala o starosť menej. Hoci boli títo chalani kadejakí, nikdy by jej nič také neurobili.

,,Počuj, čo sa včera stalo ?" Pozrela sa naňho s otázkou. Nahlas sa nadýchol, takže to bude citlivá téma. ,,No...najprv si skús spomenúť, potom ti poviem." Stískal pery a vyhýbal sa očnému kontaktu s ňou. Zavrela oči a v pamäti lovila včerajší večer.

-----------------------------------------------------------

,,Heej daj mi ho !!" Skákala po ňom ako opica, lebo jej nechcel dať ďalší joint. Už bola poriadne zjazdená aj bez neho, no chcela ešte. Už bola tak šťastná, že nedokázala prestať, čo väčšinou dokázala. No dnes nie. Nie po tom, čo sa dozvedela. Že jej otec nie je jej otec.

Lekárske tajomstvo ✅Where stories live. Discover now