Capitolul 16

3.8K 447 17
                                    

Cand se trezi a doua zi dimineata, Meg crezu ca totul fusese un vis. Se intoarse pe o parte, acoperindu-se cu pilota grea din bumbac si ochii ei intalnira pictura care reprezenta creatura, jumatate bestie, jumatate barbat, facand dragoste cu domnita. Se grabi sa isi fereasca privirea. Acea pictura avuse ceva de a face cu visul ei. Isi amintea totul foarte bine, de la mirosul de fum pana la corpul lui Ethan lipit de al ei. In realitate, visul fusese atat de real incat putea inca sa simta mirosul de fum. Dintr-odata se ridica in sezut, complet treaza. Partea cu focul nu fusese un vis. Isi cobori privirea si isi observa propriul corp. Purta in continuare acea camasa, dar cativa nasturi erau descheiati. Se grabi sa ii incheie la loc si atunci vazu inelul. Era un inel de barbat, prea mare pentru degetele ei. Cineva il puse pe inelarul de la mana stanga. Era greu si, daca nu se insela era din aur pur. Privi cu atentie modelul inelului.  Stia destule despre mitologia romana pentru a recunoaste zeul sculptat pe el. Pastorul Lincon ar face un atac daca l-ar vedea. Era Ianus, zeul cu doua fete, zeul protector al Romei.

Un fior rece ii strabatu spirea spinarii. Nu fusese un vis. Ethan se apropiase de ea in intuneric si...

Nu voia sa se gandeasca la asta. Nu putea sa o faca. Poate ca Salvatore o drogase. Sau poate ca pana la urma urmei fusese un vis. In orice caz, nu se va gandi la asta. Daca o va face, o va lua razna. Isi scoase inelul de pe deget si il arunca in partea cealalta a camerei. Isi spuse ca era satula sa fie speriata si satula sa fie sedusa de o voce si de prezenta fantomatica a unui barbat pe care niciodata nu il vedea. Decise ca va face tot posibilul pentru al vedea. Nu avea importanta daca era precum Freddy Kruger sau ca si cocosatul de la Notre Dame. Se dadu jos din pat si se indrepta catre baie pentru a face un dus. Decise sa se imbrace acolo. Pantalonii ei aparusera din nou, asa ca imbraca  o pereche de blugi si o camasa din bumbac. Cand se intoarse in camera ,vazu o silueta care statea in pragul usii si fu pe punctul de a tipa cand isi dadu seama ca era Ruth. Femeia avea o expresie ciudata.

- Presupun ca ai privit picturile -spuse Meg. Sunt putin cam excentrice, nu crezi?

- Am mai vazut de cateva ori camera aceasta -replica Ruth. Am gasit asta pe jos -spuse aratandu-i inelul.

Fara sa stie de ce,  Meg nu voia ca Ruth sa il ia. Nu voia ca nimeni sa il ia. Il lua si il stranse in pumn.

- E al meu -spuse.

- Ti l-a dat el.

Meg nu nega.

- De unde stii ca era a lui Ethan.

- Pentru ca el intodeauna il purta. Intodeauna. Nu pot sa imi imaginez de ce... - replica Ruth, cu o voce ingrijorata.

- Nici eu nu stiu -raspunse Meg , cu sinceritate. Cand m-am trezit se afla pe degetul meu.

- Te-ai culcat cu el noaptea trecuta?

Meg se intoarse, ingrozita.

- Ce gretos.

- Nu e nimic gretos. Eu am fost amanta lui timp de cinci ani. 

Meg ramase cu gura cascata. O privi cu atentie pe acea femeie de varsta mijlocie si isi spuse ei insasi ca era doar surpridere ceea ce simtea si nu gelozie.

- Eu credeam ca erai casatorita.

- Am ramas vaduva cu doi copii mici. Nimeni in blestematul acesta de sat nu a vrut sa ma ajute, sa imi dea de munca, nici sa imi intinda o mana de ajutor. Copii mei mureau de foame, nici macar nu avea lemne de foc . Pana cand Ethan a venit cu o propunere.

- O propunere pe care tu ai acceptat-o.

Ruth afirma.

- La inceput nu am avut de ales. Trebuia sa am grija de copii mei si el a fost singurul care a fost dispus sa ma ajute.

- In schimbul sexului.

- Cred ca m-ar fi ajutat oricum. Dar eu nu puteam sa accept fara sa ii dadu ceva in schimb. A fost o intelegere justa.

- Si nu i-ai vazut niciodata fata? -intreba.

- Bineinteles ca i-am vazut-o. El nu mi-a permis sa accept intelegerea pana nu ii vad fata.  Dar faptul ca i-am vazut fata nu a schimbat nimic. El imi oferea ajutor si, in fond, e un barbat bun.

- Si ce...?

- Nu am de gand sa iti spun -o intrerupse Ruth. Daca el vrea ca tu sa il vezi, ti se va arata. Pana atunci, se merita sa ii pastrez secretul.

Meg nu mai insista. Stia ca ar fi fost o pierdere de vreme.

- Si din ce motiv s-a terminat relatia voastra? -intreba.

- L-am cunoscut pe Burt si m-am indragostit de el. Nici macar nu a trebuit sa ii spun lui Ethan. El stia si m-a lasat sa plec cu binecuvantarea lui. Mi-a salvat viata, mi-a salvat copii si apoi m-a lasat sa plec atunci cand am vrut sa plec. As face orice pentru barbatul acesta. Orice.

- Si de aceea lucrezi in casa aceasta?

- Cei din sat cred ca sunt o prostituata de cea mai joasa speta. Poate ca sunt. Singrul lucru pe care il stiu este ca Ethan niciodata nu m-a facut sa ma simt ca una. Atunci cand facea dragoste cu mine, ma simteam... iubita.

Meg stranse atat de tare inelul in palma inca se zgarie.

- Dar acum esti casatorita si fericita.

- Fericita , da. Nu l-as schimba pe Burt si nici viata mea cu el pentru nimic in lume. Dar iti voi spune un lucru, Megan. Ethan este un barbat foarte diferit. Tot ce face, face foarte bine. Si asta include sexul. Sunt indragostita de Burt si ma simt complet satisfacuta cu el. Dar nu se compara cu Ethan. 

Pentru o secunda, Meg se lasa purtata de imaginile pe care cuvintele celeilalte femei i le produceau in mintea ei.

- Faci cumva pe Zana Cea Buna, Ruth? -intreba Meg.

Ruth facu un pas in spate ca si cum ar fi primit o palma. Apoi zambi sec.

- Nu vreau sa sufere, Meg. Faptul ca ti-a dat acel inel, inseamna ceva, ceva ce nici nu indraznesc sa imi imaginez. Nu vreau sa ii rupi inima.

- Nu are inima.

- Are. Bineinteles ca are . Si, daca ii vei face rau, va trebui sa raspunzi in fata mea.

- Ai prea multa imaginatie. Eu nu am puterea de ai face rau.

- Poate ca nu -spuse Ruth. - Da-mi un minut sa iti adun lucrurile.

Meg se simti invadata de panica.

- Ma lasa sa plec? -intreba surprinsa de teama ei.

Ruth nega.

- Nu. Te muta din nou. A spus ca aici este prea mare zgomot pentru tine. Presupun ca pastorul Lincon si grupul lui de fantatici si-au facut din nou damblaua. Ethan vrea sa stai intr-un loc mai protejat, mai aproape de camerele lui.

Acel lucru se potrivea la perfectie cu planurile lui Meg. 

- Lasa-ma sa te ajut -spuse, traversand camera.

Dar cealalta femeie terminase deja de strans hainele lui Meg.

- Gata.  Haide cu mine.

Iesi din camera fara sa se deranjeze sa vada daca Meg o urma sau nu.

Meg ezita un moment si apoi se apropie de pictura care o tulbura atat de mult. Intinse mana si atinse chipul femeii si chipul demonului. Apoi se indeparta de perete ca si cum ar arde. Continua sa stranga inelul in palma. Il arunca pe pat, apoi se indrepta spre usa . Dar cand ajunse in pragul usii, ezita un moment. Se intoarse si lua inelul de pe pat si apoi iesi in fuga din camera. In timp ce fugea, si-l aseza din nou pe inelarul de la mana stanga si il stranse cu putere.

Fantoma noptiiKde žijí příběhy. Začni objevovat