Capitolul 28

6.1K 609 138
                                    

Cineva o prinse de brat. Corpul pastorului Lincon se afla langa ea, dar isi indeparta ochii de la el si il privi pe Ethan. In indepartare se vedea inca focul care mistuia casa lui Ethan. Fulgerele disparusera si incepu sa ploua cu furie. Il privi pe Ethan dorindu-si sa fuga spre el, dar acea mana o tinea ferm strans de brat. Dar Ethan ii intoarse spatele.

- Vino cu mine, Megan.

Vocea era amabila , familiara si, pentru un moment crezu ca era Joseph. Dar nu era el, ci Salvatore, cu fata acoperita de rani si vanatai care il faceau aproape de nerecunoscut.

- Sangerezi. Trebuie sa mergi la spital. Si politia va vrea sa iti puna multe intrebari. 

- La spital -repeta ea, fara sa inteleaga. - Politia?

Privi in jurul ei si intelese ca fanaticii locuitori ai satului nu se potolisera chiar daca liderul lor murise.

- Vino cu mine -repeta Salvatore, conducand-o spre o masina de politie.

Megan incerca sa se desprinda din stransoare.

- Dar Ethan...

- O sa am eu grija de el. Intodeauna am avut. Du-te cu locotenentul Dixon.

Megan se intoarse, intrebandu-se daca nu exista un mod de a scapa din mana lui Salvatore, dar Ethan continua sa ii intoarca spatele. Inalt, indepartat, dadea impresia ca nimic nu il putea atinge. Nici macar ea.

Drumul pana la spitalul din Milles Fork i se paru interminabil. Statea asezata pe bancheta din spate a masinii de patrula, privind luminitele de pe bordul masinii si raspunzand la intrebari. Politistii o informara la randul lor despre ceea ce ei aflasera. Salvatore merse sa caute ajutor in momentul in care intelese ce se intampla cu adevarat in sat. Pastorul Lincon il lasase legan in fata altarului din biserica veche, dar legaturile nu fusesera bine stranse si reusise sa se dezlege, sa fure o masina si sa se indrepte spre Milles Fork, unde se afla cea mai apropiata sectie de politie. Nu ii luase mult timp sa convinga autoritatile. Vanataile de pe fata si prezenta lui Ruth Wilkins in spital fusesera  o proba suficienta a faptului ca in Oak Grove se petrecea ceva violent. Ajunsera prea tarziu pentru a salva casa lui Ethan, dar multimea era atat de innebunita incat nu isi dadura seama ca un grup de masini negre se uneau convoiului in drumul lor inapoi spre padure. Locotenentul Dixon fusese pe punctul de a interveni cand pastorul Lincon fu lovit de catre fulger. Megan nu il mai asculta. Acel lucru nu mai avea importanta. Singurul lucru care conta era faptul ca Ethan venise sa o salveze, si de indata ce o vazuse in siguranta, ii intoarse spatele. 

Petrecu prea mult timp in spital. Pastorul ii facuse o taietura la spate care necesita cateva copci si avea si cateva lovituri si vanatai care trebuisera curatate. La trei dimineata nu o putea vizita pe Ruth, dar ii spusesera ca femeia se recupera bine si va fi externata in cateva zile.

Isi dorea cu disperare sa se intoarca in Oak Grove, dar nu avea alta solutie decat sa astepte. Locotenentul Dixton voia sa o duca la comisariat pentru a o interoga. Deja se crapa de ziua cand decisera ca ii pusesera suficiente intrebari. Erau trei decese care trebuiau investigate. Toti fusesera martorii ingrozitorului final a lui Lincon, dar moartea lui Ferdy si a medicului era greu de explicat. Dixon vazuse doi morti, dar Megan stia ca politia nu va putea intelege povestea cu Joseph , lucru care prelungi inca si mai mult interogatoriul si Dixton nu fusese foarte satisfacut cand decise sa o lase sa plece, dar nu mai era nimic ce ea putea sa spuna, si pana la urma urmei nici ea nu intelegea totul.

Se oferisera sa o conduca la aeroportul cel mai apropiat sau la un birou de unde isi putea inchiria o masina, dar Megan refuza. Nu avea geanta, nu avea acte de indentitate, si nu avea pe nimeni pentru a cere ajutor. Din start, nu era dispusa sa ii ceara ceva tatalui ei. Si la fel se intampla si cu Rob Palmer.  Nu avea pe nimeni care sa o ajute, pe nimeni cu exceptia lui Ethan. Iar el ii intoarse spatele.

Fantoma noptiiWhere stories live. Discover now