Capitolul 26

3.4K 424 28
                                    

Ethan statea asezat in scaunul lui cu pumnii stransi. De cinci ore statea nemiscat in intuneric, luptand cu nevoia de a merge sa o caute pe Megan, luptand impotriva furiei si vinovatiei sale. Ea nu era in siguranta acolo, nimic nu ii va putea opri pe acei fanatici. Si era vina lui, merse prea departe si acum Ruth zacea intr-un pat de spital, Salvatore disparuse si Megan... Megan... Deocamdata era in siguranta, inchisa in camera, cu gradina de cealalta parte. Nimeni nu va putea ajunge pana la ea. Cand incepuse sa piarda controlul? Intodeauna isi organizase viata cu grija, folosindu-si banii si inteligenta pentru a duce o viata ascunsa si creativa.

Primul fusese Reese Carey, cu lacomia lui care punea in pericol vietile omenesti pentru as putea umple buzunarele. Un barbat care merita sa fie pedepsit. Nu pentru el. Daca pe el l-ar fi interesat doar dreptatea, ar fi trimis acele informatii direct F. B. I -ului. In loc de asta, planuise sa il faca prizonier, sa se joace cu el de-a soarecele si pisica pentru al face sa sufere. Dar Carey fusese prea las si isi sacrificase fiica in locul lui. Si, in ciuda eforturilor lui, el se indragostise de acea fiica. Megan Carey era tot ce tatal ei nu era. Curajoasa, sincera, intelegatoare si fidela. In plus, il privea fara teama. Nu, mai rau inca. Il privea cu iubire . Si el era lipsit de aparare in fata acelei iubiri. Experientele lui cu Jean Marshall si cu Ruth nu il pregatise pentru ceea ce simti cand se indragosti nebuneste pentru prima data in viata lui. Cine era el pentru a aduce razbunarea intr-un sat de mizerabili fanatici? Cine era el pentru a judeca? Alese sa ramana acolo stiind ca prezenta lui speria si chinuia sufletele acelor oameni si, cand acel lucru nu ii paru suficient pentru a razbuna moartea tatalui sau, donase mare parte din sat pentru a se construi ceea ce localnicii considerau o companie diabolica. Dar nu reactionasera facandu-i rau lui. Ii facusera rau lui Salvatore si lui Ruth. Si, stia ca, ar putea i-ar face rau si lui Megan. Nu voia sa o lase sa plece. Nu voia sa o ia pe Megan si sa fuga lasand nepedepsita violenta acelor oameni. Voia sa ii pedepseasca, sa ii distruga , sa ii striveasca. Si oricat de mult ar iubi-o pe Megan, nu putea sa renunte la singurul lucru care il mentinuse in viata in toti acesti ani. Ura care il impulsiona era la fel de puternica pentru el la fel ca si dragostea care o simtea pentru Megan. Dar nu putea sa le aiba pe ambele. Lucrul acersta il stia foarte bine. Nu era necesar ca Megan sa ii dea un ultimatum pentru a sti ce sa aleaga. Si nu se simtea in stare sa o faca.

Desi era prea intuneric pentru a ghici ora, stia ca era tarziu si ca Salvatore nu se intoarse inca. Megan era inchisa in camera ei, cel mai probabil infometata si furioasa. Pentru prima data ii paru rau ca stinse monitoarele de supraveghiere. O facuse atat pentru el cat si pentru ea. Stia ca o va face a lui in acel pat alb si nu voia nici un martor, nici macar camera. Dintr-odata simti o dureere ascutita in piept. Megan il chema. Se ridica, rasturnand scaunul si inainta prin casa intunecata. Cunostea toate coridoarele secrete si tunelurile acelui loc si in cateva momente ajunse in fata camerei lui Megan , dar usa era inchisa, si el nu se oprise sa ia cheia. Se arunca cu toata puterea in usa, ignorand durerea din umar. Camera era goala, doar cortinele din muselinde se unduiau din cauza vantului. Iesi in fuga in gradina. Gradina era pustie. Grilajul cu trandafiri albi era impins intr-o parte lasand la vedere portita ei de scapare. Ramae un moment nemiscat, intrebandu-se daca, dupa tot ce se intamplase intre ei, ea decise sa fuga. Si atunci stiuse fara nici o indoiala ca ea nu incercase sa fuga de el, ci fugi ca sa il caute pe el. In doua secunde escaladase peretele gradinii. Ezita un moment , fara sa stie ce durm sa urmeze. De ani de zile nu il vazuse pe Joseph. Crezuse ca niciodata nu il va mai vedea, dar era acolo, in picioare in perete strigandu-l pe Ethan.

Strigandu-si fiul.

De acea data , Ethan nu se deranja sa escaladeze zidul. Impinse usa inchisa cu umarul si intra impleticindu-se in labirint. Scoase un strigat de durere. Cunostea drumul prin labirint, dar exista posibilitatea ca Megan si dusmanii lui sa fie pierduti printre niste infundaturi fara iesire.

Fantoma noptiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum