0.6

639 62 43
                                    

İnsanın ölmesi için nefes almasının son bulması, sadece fiziksel bir gereçmiş Manolya. Bunu mektubunu okurken, ruhumun kan kusmasından anladım.

Bana bu kadar kızgın ve kırgın olduğunu bilmiyordum. Yazdığın onca şeyi okurken gözyaşlarım benden önce gösterdiler tepkilerini. Beni bu denli sevmediğini tahmin etmezdim.

Ben senin sevgini küçümsemedim Manolya. Bunu asla yapmam, onu sen de sevdin. Sen de ağladın öldüğünde, için yandı fakat söndüremedin. Kim daha çok sevdi, tartışılır ama ben daha zor sevdim Manolya. Kabul et bunu. Sen dokunamadığın bir insanı sevdiğinde, vazgeçmeye çalışırsın veya ayırırdın sevdiği kişiden. Fakat ben öyle yapmadım. Onu aşık olduğu kişiyle izlerken mutlu olmasını seçtim, yüzündeki tebessüm nerede oluşacaksa orada kalmasını istedim.

Sen benim en yakın arkadaşımsın. Bunu istediğin kadar inkar et Manolya, hatta istersen okuma bu mektupları. Umrumda değil.

O gün nerede olduğunu açıkladın bana. Tolga'nın yanındaymışsın. Neden orada olduğunu sorgulamak istemiyorum fakat bir kelime dikkatimi çekti Manolya. Şu cümleyi yazmışsın mektubuna,

''Nasıl giyinip evden çıktığımı hatırlamıyorum, hastaneye nasıl geldiğimizi ve onu gördüğüm zamanı...''

Elbette normal bir cümle bu. Fakat 'giyinip' demişsin. Neden? Giyinik değil miydin? Çıplak olduğunu gerektirecek ne oldu Tolga'nın evinde Manolya?

Bunu yazmak istemiyorum Manolya fakat yazacağım. Onu aldattın mı? Sevgilini aldattın mı Manolya, sevdiğimi bir başkasına mı tercih ettin?

Bu oldu mu? Cidden ihanet mi ettin? Lütfen hayır de. Yalvarırım hayır de bana. '' Saçmalama. '' de, '' Ben onu nasıl aldatırım? Çok seviyorum onu. '' de. De ki, rüzgar son bulsun içimde. Bir fırtına esir almadan vücudumu kes ve at, bu karmaşayı.

Ne olduğunu anlat bana, sana inanacağımı biliyorsun. İnsan en yakın arkadaşına güvenir ve dediklerine inanır değil mi Manolya? Ben de senin en yakın arkadaşınım.

Bu şüphe içimi yiyor Manolya. Eğer ona ihanet ettiysen seni asla affetmem. O sana sürpriz hazırlarken öldü Manolya ve sen o sırada başkasının kollarında mı nefes aldın? O soluklarını ateşlerde bulmaya çalışırken sen, bir başkasının bedeninde mi yandın?

Bunu yapabilme ihtimalini ölçüyorum kafamda. Hani Pınar vardı liseden. Üçümüz arkadaştık, çok yakındık. Ama sen hep birimizi ayırırdın. Buluşacağın zaman illa birimiz gelemezdi veya haberi olmazdı. Ayrı ayrı arkadaşlık ederdin bizimle. Ben bu durumu anladığımda '' Neden? '' diye sorduğumda, '' Kıskanıyorum. '' demiştin. İkimizin yakın olma ihtimalini kıskanırdın ve sana olan ilgimizi kullanırdın.

İlgiyi her zaman sevdin Manolya. İkisinin ilgisi hoşuna gitmiş olabilir. İkisini bir idare mi ettin? Bu kadar düştün mü Manolya?

Bu mektubu yazarken sana olan hitabımı kesmeyi istedim. Ama sen artık Manolya'sın. Senin adın, kimliğin, her şeyin bu. Seni var eden sebep, arkadaşım olmanı devam ettiren yegane neden. Sen onun hala Manolya'sı mısın? Kendini başkasıyla bozmadın değil mi? Ben yanlış anladım, öyle oldu, değil mi?

Bana bir daha mektup yazmayacağını yazdın fakat yaz Manolya. Bu sorumu cevapla, lütfen cevapla. İstersen bir not kağıdına '' Evet '' veya '' Hayır '' yaz ve evimin önüne bırak. Veya evinin önüne. Ben her gün gelir bakarım kapına. Bir şekilde onu aldatıp aldatmadığını ilet bana. Buna ihtiyacım var.

Bana şiirini sunmanı çok isterdim. Çünkü sen yazmayı sevmezsin, tercih etmezsin daha doğrusu.

Sana yazdıracak kadar sevmişsin onu. Ben onu şair olacak kadar sevdim Manolya.

Okul nasıl gidiyor? Yeni birileri geldi mi sınıfa? Öğretmenler beni soruyor mu? Hoş, sormazlar. Çalışkan değildim pek biliyorsun. Okumamam daha iyi olmuştur onların gözünde.

Annem evde kalmamı istemiyor. Dışarıya çıkmam için elinden geleni yapıyor. Ben de her dışarıya çıktığımda ya onun mezarına ya da deniz kenarına gidiyorum. Bir kere onunla girmiştim oraya. Bunu sana anlattı mı, bilmiyorum ama ben sana anlatacağım merak etme.

Seninle buluşmaya karar vermiştik. O da gelecekti, sen istemiştin. Fakat sen birden bire işin çıktığını söyledin. Biz buluşma yerinde seni bekliyorken haber vermiştin. Telefonla konuşurken arkadan sesler geliyordu. Hızlıca kapatmıştın telefonu.

Ben durumu anlattığımda eve gideceğimizi sanıyordum fakat o, '' İkimiz kaldık o zaman. '' dedi. Deniz kenarında en köşede bir kayalık var. Oraya oturduk ve bir süre sadece denizi izledik. Heyecandan ellerim titriyordu Manolya, yanımda nefes alıyordu fakat ben normal davranmak zorundaydım. Heyecanımı belli etmemem gerekiyordu veya kekelememem. Sohbet ettik sorunsuzca. Neler konuştuğumuzu yazmak istemiyorum, merak edersen sorarsın, nasılsa yazacaksın bana değil mi?

Gün sonunda benimle evime kadar geldi. Hava kararmaya yüz tuttuğu için yalnız bırakmak istemedi. O çok düşünceli biriydi Manolya, kendinden başka herkesi düşünüyordu.

Kapının önünde bana yaklaştı ve elini omzuma koydu. '' Okulda görüşürüz. '' dedi ve gülümsedi. Gözlerim gülüşünde kendini asarken gülümsemeye çalıştım. Bana teması çok olmadı Manolya, sadece veda ederken ya elimi sıkardı ya da elini omzuma koyardı. Sadece bu kadar.

Eve girdiğimde kokusunun üzerime sinmesini dilediğimi hatırlıyorum. Sinmedi Manolya. Zerresi yoktu üzerimde kokusunun.

Yanımda bana verdiğin tişört var şimdi. Sadece bir kere giydim, aldığım gün. Kokusu kaybolmasın diye. Yatarken yanımdaki yastığa koyuyorum. Onunla uyuyor gibi hissedebilmek için. Sen hiç onunla uyudun mu Manolya? Ben çok isterdim. Rüyalarımı süsleyen insanın yanımda yatmasını. Veya odama gelip yüceltmesini. Ama olmadı.

Mektubu bitirirken sana sorumu yeniliyorum Manolya. Onu aldattın mı? Cevabını bekliyor olacağım. Sen benim en yakın arkadaşımsın ve ben seni seviyorum. Sana güveneceğim Manolya. Cevabına güveneceğim.

🌺🌺🌺

-Bölüm sonu! Güzel bir bölümdü bence, sizce nasıldı?

~Sizce Manolya aldattı mı?

Okullar açıldığı için bölüm atma düzenini belirlemek istiyorum. Oylama yapacağım. İsteğinize göre pazartesiden itibaren bölüm gelecek. Merak etmeyin eğer yetiştirebilirsem haftasonu da bir bölüm gelecek.

1) Pazartesi günleri bölüm gelsin. Haftada bir yani fakat uzun olsun. 2000 kelimeyi geçsin. (Şimdiki bölümler 1000 kelime civarında oluyordu.)

2) Pazartesi ve cuma kesin bölüm gelsin. Bu kelime sayısında olsun.

Seçeneklerden birini seçmenizi rica ediyorum. Eğer hızlı bir artışa geçersek, kendi aklımda koyduğum sınırı geçersek mesela, sürpriz bölüm atarım.

Okuyanlar cevap verdin lütfen 🌺💙 Yoksa haftaya bölüm gelmeyecek.

Manolya / Tamamlandı Where stories live. Discover now