0.5🌺

680 65 23
                                    

Bölümün isim bölümünde eğer '🌺' işareti varsa Manolya karakterinin mektubu demektir.

İyi okumalar 🌺

***

Öldü. Bir insanın ölebileceği en kötü şekilde öldü. Yandı bedeni o evde ve ben orada yoktum.

Bana nerede olduğumu sormuşsun, bu seni ilgilendiriyor mu? Veya çok mu önemli? Bence değil. O gün eğer ben onu görmüş olsaydım, yanmış bedenini görmüş olsaydım, inan bana hiç düşünmeden atlardım ateşin içine.

Bana bir daha yaz diye yazmıyorum bu mektubu. Bunu sakın yanlış anlama. Sen benim en yakın arkadaşım değilsin, en yakın arkadaşlar, 'dostum' dediği insanın arkasından iş çevirmezler. Sevgine son vermen gerekirdi, bunu sen de biliyorsun. Fakat bencilce davranıp, yaptığın alçaklığı 'sevgi' kelimesine saklıyorsun. Bu ne kadar doğru? Sevgin ne kadar düzgün senin?

Mektuplar boyunca sevginden bahsetmişsin. Ben sevmedim mi sanıyorsun? Benim içim yanmıyor mu veya hayatıma devam ettiğimi mi sanıyorsun sen? Çok bilmiş gibi davranmayı kes ve bana bir daha mektup yazma. Ve mümkünse öl, en azından dünya ikiyüzlü bir insandan kurtulmuş olur.

Kendime kızıyorum en çok. Sana nasıl güvenmişim? Nasıl dostum demişim sana? Sevgilimde gözü olan birini nasıl yanımda tutmuşum?

Bana nasıl sevdiğimi sormuşsun. Cevap vereyim o zaman. Gün sonunda birbirimize veda ederken bana sarılırdı. O kadar sıkı sarardı ki beni aramıza rüzgar bile giremezdi. Fakat ben o haldeyken bile onu çok özlerdim.

Şimdi toprağına sarılıyorum, mezar taşını öpüp onu düşünüyorum. Elimden sadece bu geliyor ve ben, onu çok özlüyorum. Ona dokunan her bir hücrem intihar etmek, ona kavuşmak istiyor fakat yapamıyorum. Kendime zarar veremem, o kadar aciz birisi değilim.

Okula gidiyorum evet, onun sırasında oturuyorum hatta. Derslerim idare eder, fazla önemsemiyorum. Senin de gitmeni isterdim ama aynı okulda olmayı isteyeceğimi sanmıyorum. O yüzden iyi ki gelmiyorsun. Yoksa benden sağlam bir dayak yerdin.

Bazen onunla gittiğimiz yerlere gidiyorum ve fotoğraflarımıza bakıyorum. Bu ne kadar acı bir durum, sen anlayamazsın. Sen bunu küçümseyemezsin. Son mektubunda yazdığın cümle beni çok sinirlendirdi.

'' Benim sevgim seninkiyle kıyas bile edilemez. ''

Sen benim neler yaşadığımı nereden bilebilirsin ki? İçimde olanı nasıl tahmin edebilirsin? Sevmene diyecek çok şeyim var, fakat her neyse, sevgimi küçümseyemezsin. Zira bu kimsenin harcı değil. Dokunamadığı insanı toprağın altına gömen bir insanın bile.

Yanan eve sadece bir kere gittim. Olaydan 13 gün sonra. Normalde yazmak istemiyordum fakat birine anlatmak güzel olabilir.

O yanarken ben okulda, evde veya dışarıda değildim. Tolga'yı tanıyorsun. Ölen sevgilimin dostuydu, en yakın arkadaşı diyebilirim. Onun yanındaydım. Birlikte eve gitmiştik ve ben üç saate kadar sevgilimin evine gidecektim. Gidemedim. Oradaki birkaç arkadaşım bana haber verdiler ve hastanede olduklarını söylediler. Nasıl giyinip evden çıktığımı hatırlamıyorum, hastaneye nasıl geldiğimizi ve onu gördüğüm zamanı...

O gün bana sürpriz hazırlıyormuş. Benim yüzümden öldü, diyemeyeceğim, kim bilebilirdi yaktığı mumların perdeyi tutuşturacağını? Bana hiç evinde sürpriz hazırlamamıştı. Tolga da bilmiyormuş, kendi düzenlemiş bütün olayı.

Hastanede yoktun. Sana sormak içimden geçmiyor, neredesin diye. Çünkü umrumda değil. Senim hakkındaki hiçbir şey beni ilgilendirmiyor. O yüzden boşa mektup yazma bana. Bunu üçüncü kez yazıyorum, hatta dört olsun. Bana mektup yazma.

Şiirini okudum ve beğendim. Sadece sevgilimi şiirine alet etmen, beni rahatsız etti. Bence içindekilere bir som vermen gerek. Çünkü o senin sevgilin değil, bunu göz ardı etme. Ben onun hala birlikte olduğu kişiyim. İleride başkasını severim belki, ancak o zaman onu sevebilirsin.

Ona yazdığım bir şiir var fakat seninle paylaşmak istemiyorum. Unutma benim en yakın arkadaşım değilsin ve bu demektir ki, her şeyi seninle paylaşmıyorum. Keşke bunu daha önceden fark etseydim.

Mektuplarında sürekli,

''Sen benim en yakın arkadaşımsın. '' ve

''Seni seviyorum. '' gibi laflar kullanıyorsun.

Bir daha yazma. Çünkü hislerin karşılıklı değil, o hisler olmamalı senin vücudunda. Sen ihanet ettiğin arkadaşını severek kirletemezsin, ona en yakın arkadaş muamelesi yapamazsın, çünkü değilsin.

Ve senden son isteğim beni rahat bırakman, tabi sevgilimi de. Bir daha benimle iletişim kurma, bir şey isteme ve yazma. Beni ve onu unut ve hayatına devam et, başkasını sev. Mutlu ol demek isterdim ama ahım var sana. Tutarsa ne alâ, tutmazsa şansını dene. Elbet kötülerin de sevindiği bir yer vardır bu dünyada.

Bu yazmayı planladığım ilk ve son mektup sana. Senin de yolladığın son mektup oldu, bana gönderdiğin. Elveda eski dostum. Umarım hayatın başka bir zamanında, başka bir yerde karşılaşmayız. Zira beni tanıyorsun, bana yapılan hataları asla unutmam.

🌺🌺🌺

-Bölüm sonu! Bu sefer Manolya mektup yazdı.

~Sizce Manolya sinirli olmakta haklı mı? Yazdıklarını nasıl buldunuz?

Hızla büyüyoruz ve çok mutlu oluyorum. Sizleri seviyorum, benim Manolya'm sizlersiniz 💙. Özellikle kitap yayınlamadığım zaman bana mesaj atan okuyucularım😊.

Manolya / Tamamlandı Where stories live. Discover now