Prológus

1.6K 45 9
                                    

Sok- sok évvel azelőtt, hogy az Úr megteremtette volna a Földet, létrehozta az angyalokat. Az angyalok olyan szellemi lények voltak, akiket az Úr arra teremtett, hogy engedelmeskedjenek akaratának.

Az elsőként létrehozott angyalok lettek az Arkangyalok, akiknek ereje, tekintélye, tudása és fellépése nagyobb volt, mint a többieknek.

Őket érzelmek nélkül teremtette az Úr, legalábbis akkor még ezt hitték, hogy valóban ezt tette angyalaival. Ám az igazság később kiderült, miszerint az Úr egy pecséttel látta el az Arkangyalok szívét, amit csak a számukra kijelölt személy törhetett fel.

Így történt, hogy az Úr egyik fő angyala, Lucifer végül árulásra vetemedett, mert Éva megtörte ezt a pecsétet, és az ő iránti érzései miatt tagadta meg az Úr parancsait.

Támadást indított, aminek végül a Mennyei Sereg főkapitánya, Michael vetett véget. A Főangyal, akit az Úr legelőször alkotott meg, és akiben a legtöbb angyali fény volt, próbálta barátját visszatéríteni a helyes útra. Ám Lucifer nem volt hajlandó visszatérni, ezért Michael leszakította szárnyát és a Pokolba vitte.

Senki sem tudta, hogy a Főangyal számára ez milyen nehéz döntés volt, hiszen Lucifer az egyik legjobb barátja volt. Száz éven keresztül vigyázott arra, hogy az emlékek nélkül élő barátja biztonságban éljen.

Amikor pedig Lucifer lett a Pokol Ura, Michael titkon örült, hogy egykori társa megtalálta a maga sorsát. A Főangyal mindig ott volt barátja számára és gondoskodott arról, hogy boldog legyen.

Michael mindenki számára ott volt, mikor szükség volt rá. Segített Azrael-nek, a Halál angyalának, hogy megszerezze a maga angyalát, Lizzy-t. Valamint segített Lucifer-nek, hogy halandó kedveséből angyallá vált Emily-t végül királynőjévé tehesse.

A Főangyal volt mindenki vezérlő csillaga, a Fény hercege, kit azért alkotott meg az Úr, hogy ő legyen ki rajta keresztül oltalmazza az elesetteket és védelmezze a gyengéket. Az Úr első angyalaként rengeteg munka volt a kezében, mindig azt tette amit elvártak tőle, mindig csak mások boldogságára gondolt.

Ám egy nap, minden megváltozott. Egy nap találkozott azzal a lánnyal, aki a szívében lévő pecsétet feltörte. Attól a naptól fogva a Főangyal már nem csak mások, hanem saját boldogsága eléréséért is küzdeni kezdett.

Sziasztok, íme megérkeztem eme könyv prológusával is. Remélem ez a könyv is annyira felkelti, majd érdeklődéseteket, mint a másik kettő. Mivel egyáltalán nem kapcsolódik a bevezető az előző könyvhöz, így elkészültem vele, de a részekkel csak a Lucifer könyv befejezése után érkezem. Addig is puszi nektek😘😘😘
By Ayumi-chan

Angyal Krónikák 3. - Michael, a Harcos VédelmezőWhere stories live. Discover now