2. fejezet: Cassy fájó emlékei

1K 41 34
                                    

A Főangyal ott állt a Pokol tróntermében és Lucifer szavain gondolkozott. Tanácsért jött a Pokol Urához és még jobban összezavarodott. Ha igaz, hogy valóban beleszeretett Cassandrába, még nagyobb gondban van, mint hitte. 

Elvégre ő egy angyal, aki ráadásul az angyalok vezetője, tehát rengeteg időt tölt a Mennyben, mert feladatai oda szólítsák. Ezzel szemben, Cassy pedig egy démon, akivel csak Avalon-ban találkozhatott és akit soha nem vihet fel a Mennybe.

Tanácstalan volt és összezavarodott, hiszen ez a kapcsolat halálra volt ítélve, ráadásul valamiért a lány mostanában megint furcsán kezdett viselkedni. Elkerülte őt, szinte menekült tőle, pedig nem ezt szokta meg attól a rámenős démonlánytól, akivel oly sok évvel ezelőtt megismerkedett.

Nem tudta mi történhetett megint a lánnyal, de ki akarta deríteni, mert sehogy sem tetszett neki a lány távolságtartó viselkedése. Most már értette, hogy mit érezhetett Cassy azokban az években, mikor ő semmit se akart a lánytól. 

Michael tűnődését a trónterem ajtajának nyílása szakította meg és Emily lépett be rajta, akinek megjelenésére az eddig szótlanul őt bámuló Lucifer pillantása hitvesére irányult. Emily, vagy Sofia, ahogy Michael szokta hívni, az esküvő óta rohamos változáson ment keresztül.

A nő azelőtt mindig farmernadrágba és hozzá illő felsőkbe öltözött, valamint a festési munkája miatt otthon általában mindig inget viselt. Szőke haját mindig lófarokban, vagy kontyba tekerve hordta, mert az úgy volt kényelmes számára. 

Azonban, mióta Lucifer felesége lett, ruhatárát lecserélte hosszú, vörös ruhára, ami egészen a földig ért és aminek háta kivágott volt. A ruha derekán pedig egy kígyókkal ékesített öv volt, ami Lucifer jelképére utalt. Szőke haját kiengedve hordta, vagy épp befonva, ami egészen a derekáig ért és fején egy vörös színben ragyogó tiara díszelgett, ami királynői státuszára utalt.

Michael úgy gondolta, hogy a nőt házassága még szebbé varázsolta és bizonyára Lucifer is jó vagy épp rossz hatással volt rá. Na, de végre boldogok egymással és ez volt a lényeg.

- Szépségem, ilyen hamar megjöttél? - érdeklődött a férfi felragyogó arccal. - Azt hittem később fogsz visszatérni, hisz azt mondtad el fog tartani egy ideig .

- Sikerült hamarabb elintéznem, amit akartam, és még arra is volt időm, hogy meglátogassam Lizzy-t, valamint a szüleimhez is beugrottam - mondta a nő egyre beljebb lépett a terembe. - Sajnálom, ha csalódást okoztam a korai visszatértemmel. Remélem, nem arra kellett visszatérnem, hogy az egyik démonkádat rejtegeted az ágy alatt, mert előbb kivágom a csaj szívét, aztán megetetem a Pokol Kutyáival azt. Ezután pedig te következel a sorban és veled is ugyanezt csinálom - mosolygott a nő édesen, úgy mintha nem is fenyegette volna meg férjét.

A férfi lassan elindult kedvese felé, majd Michael jelenlétével mit sem törődve magához vonta mikor végre odaért hozzá.

- Imádom, mikor ilyen harcias amazon vagy. Egészen elvesztem ettől a fejem - vigyorgott Lucifer és belecsókolt a nyakába. - Nagyon hiányoztál, királynőm, pedig csak pár óráig voltál távol, de nem bírok ki nélküled egy percnél több távolságot.

- A számból vetted ki a szót - suttogta Emily, majd átkarolta férje nyakát. - Mi lenne, ha megmutatnád, mennyire hiányoztam, drága démonom? 

- Örömmel állok neki ezen kérésednek, királynőm - csapott le a nő ajkaira és viharosan megcsókolta őt, amit Emily szintén olyan szenvedéllyel viszonzott.

Michael megcsóválta a fejét, mert tudta, hogy már nem tudják folytatni a beszélgetésüket, hiszen hitvese megjelenésével Lucifer már csak rá koncentrál, de hát ez így helyes, elvégre oly sok évet töltöttek külön. 

Angyal Krónikák 3. - Michael, a Harcos VédelmezőWhere stories live. Discover now