•Láthatatlan Gyász•

226 15 2
                                    

Jeremiah eső áztatta szemüvegét törölgette meg hazaérve eldugott házába. Ajkai remegtek, a levegővételét is alig lehetett hallani, nagy csend kíséretében emelte fel fejét. Sötét vörös haja igényesen oldalra fésült volt, öltönyt viselt, majd vászonkabátját levetve borult tervrajzai tetejébe. Alig tudta elhinni, hogy tényleg meghalt. Azt hitte ez valami rossz tréfa, képtelenségnek gondolta, hogy meghalt Jerome. Gyomra összeszorult, habár azt gondolta jobb lesz, ha tudja, hogy elhunyt a fiú, mégis mintha kissé ideges lett volna. Ám agyában lezárult számára ez a korszak. Megigazította majdnem leeső kerek üveges szemüvegét, majd kezeit lassan az asztal szélére csúsztatta, ezzel megtámasztva magát a hatalmas fém asztalon. Sóhajtott egyet, majd körbetekintett a szobában. Az íróasztalán viszont megakadt a szeme, mert a sok papír és tervrajzok között ott lapult valami, ami nem hagyta nyugodni. Egy doboz. Lassú léptekkel közelebb battyogott a rejtélyes dobozhoz. Kék színű volt, tetején egy lilás selyemszalaggal díszítve. Oldalán egy címke lógott magányosan, melynek felirata azt a gondolatot sugallta neki, hogy az bizonyára a Wayne művek ajándéka. Jóba volt a fiúval, Bruce tudta, hogy Jeremiah egy hatalmas lángelme, és tudta jól, hogy Bruce pénzügyi támogatásával és a vörös eszmefutásával ámulatra méltó dolgokat tudnának létrehozni. Bízott a fiatal fiúban, így halvány mosollyal ajkain kezdte el bontogatni a titkos dobozt.

Ám abban nem egy kedves ajándék, vagy üzenet volt. Egy olyan dolog lapult benne, mely az okos, furfangos fiú életét kerekestül felfordította. Jeremiah nagy dolgokra lett volna hivatott. Ám sajnos ezeket a reményeket, és lehetőségeket elragadta tőle a doboz igazi tulajdonosa. Ugyanis nem a Wayne vállalat küldte azt a bizonyos meglepetést. Jerome volt az. A testvérpár másik fele.

Jeremiah kíváncsian rántotta le a doboz fedelét, miből hamar egy kerámia bohóc ugrott ki. Mosolygós arca volt, kissé kopott volt, de jól látható volt a száján lévő nyílás, miből pár pillanat ki is szivárgott a lila gáz. A fiú idegesen prüszkölte ki a gázt, mi szervezetébe került, ám ez nem ment egy könnyen. A gáz beleszivárgott minden porcikájába, ő pedig csak még inkább köhécselt. Vörös hajába túrt, erőszakosan borította le az asztalon heverő papírokat. A köhécselésből hamar kivehető volt egy hisztérikus, hangos nevetés, mit a gáz váltott ki. Szemüvege törötten terült szét a földön, ő pedig mit sem törődve a külvilággal nevetett.

Az ajándék feladója nem más volt, mint Jerome. Még halála után is akadt pár meglepetése testvére számára, ez egyike volt azoknak. Jeremiah agya ködös volt, csak azok a gondolatok járták agyát, miszerint hatalmas tervei vannak Gothammel. Testvérével ellentétben ő nem őrültté akarta varázsolni Gothamet, hanem le akarta rombolni, majd újra felépíteni, saját arcára formálva.

BURN IT ALLWhere stories live. Discover now