•Tervezés•

116 11 4
                                    

Jeremiah agya egyre tisztább volt, ahogy a fiú naphosszat gondolkozott karosszékében ücsörögve. Csak ült ott, a kényelmetlen, roskadozó székben, s hallgatta a némaságban elcsendülő apró zajokat. Ecco gondosan felfegyverezte az újonnan érkező Bridgitet, ki még akkor nem realizálta, mekkora csávába keverte magát ezzel a szövetséggel. Egy gondolat fúrta be magát fejébe, - meg kell bosszulnia Jerome Valeska gyilkosát, James Gordont-. Jeremiahnak is hasonló tervei voltak, ám neki volt több szempont is a képzeletbeli bakancslistáján. Minden érzelme felerősödött, mégsem érzett már bűntudatot, bármit is tett. A lila gáz, mit Jerome halála éjjelén lélegzett be nem olyan hatással volt rá, mint azoknak az embereknek, kik az utcán fertőződtek meg Jonathan Crane gázától, sokkal inkább egy okos, ám de őrült ember lett. Karizmatikus, és markánsabb, egy olyan ember, kire az őrült népek boldogan felnéznek.

Bridgit új ruhát kapott a szőkés lánytól, olyan volt, mintha új bőrbe bújtatták volna. Barna íriszeiben vakmerőség csillogott, mi csak jobban kimutatta elszántságát a gyilkolás mellett. Nem volt ínyére az, hogy más embereket kell ölnie, de az a gondolat vígasztalta őt, hogy neki már nincs ami számítana. Nem volt neki szerető családja, még az utálatos nevelőszüleit is elvesztette, ám ennek tetejére még a számára mindent jelentő Jerome is életét vesztette. Sokszor érezte úgy, hogy akárhová megy, emberek éltei hullanak, és ő a hibás.

Ecco adott a lánynak pár tanácsot a harcművészettel szemben, hiszen Bridgitnek nem sok tapasztalata volt ezzel kapcsolatban. Halk léptekkel, szinte nesztelen robajjal bukdácsolt a fehérre mázolt folyosón, Jeremiah dolgozó szobájához. A fiú már messze kifülelte a lány érkezését, apró mosolyra húzva ajkát várta azt, hogy a lány végre ajtót nyisson, s elmondja óhaját. Az ajtó egy tompa nyikorgással hajtódott ki, majd olyan iramban is lépett be az ajtón Bridgit. - Jeremiah, szeretnék kérni tőled valamit. - suttogta a lány alig hallhatóan.

- Mondd! - parancsolta neki a vörös Valeska fiú szerényen.

- Reméltem, hogy megengeded, ha arra kerül a sor... Hogy... - nyelte le a mondat végét a lány. A fiú testvérétől megszokta, milyen hirtelen haragú, és nyers tud lenni, ha valaki beleszól az ő dolgába, így félt kimondani, mi szívét nyomja, de egy mély sóhaj kíséretében kibökte mit szeretett volna kérni. - Én ölném meg James Gordont.

- Természetesen. - bólintott egyet Jeremiah, majd halványan elmosolyodott. A lány meglepett volt a választ illetően, de hasonlóan ő is elmosolyodva bólintott, kihátrálva az ajtón. Bridgit már indulni készült, ám a fiú utána szólt. - Várj! Ami azt illeti, ne haladj ennyire előre. Tudod, szeretek lassú, de alapos munkát végezni. Hiszen hamarosan sok munka fog várni minket.

Jeremiahnak hatalmas tervei voltak a másnappal szemben, főleg a Wayne fiúval. Semmi hátsó szándéka nem volt vele, hiszen ő jóba volt Bruceal. Sőt, talán túl jóba is akart vele lenni...

BURN IT ALLWhere stories live. Discover now