›Ketyegő Idő‹

58 7 4
                                    

Jeremiah egy önelégült vigyort engedett el magának. Izgatottan nézte távolról a romjaira hullott óra tornyot. Határozott léptekkel baktatott el bunkeréig, miközben a nap gyengén nyaldosott fel az égre egy enyhe sárgás színt. Az emberek azt hitték ezzel vége van. Ám a rendőrök tudták, hogy ez még csak a kezdet. Jeremiah tervei között szerepelt az, hogy a város különböző pontjain elhelyezett bombákat aktiválja a detonátorral, ezzel az összes épületet eltüntetve Gotham felszínéről, később pedig újjáépíteni azokat, építeni egy olyan várost, ahol Jeremiah az emberek mintája, és mindenki ámulattal nézi a tetteit.

Bridgit elégedetten szökdécselt Jeremiah felé. A lány arcára széles mosoly gördült. A fiú hátrafordult, ahogy meghallotta a lány lépteit a vastag avarban, mit a fák hullattak el a sűrű rengetetben. Jeremiah kíváncsian indult el Bridgit felé, annak reményében, hogy sikerült megölni James Gordont, és végre senki sem áll majd az útjába, aki nagyobb gondot jelentene.

- Sikerült megölnöd? - kérdezte izgatottan a fiú, világos szemeivel az eget, majd a lány arcát kémlelte. Bridgit kezeit a háta mögött tartva ringatta meg óvatosan csipőjét szégyenlősen, nem merte a fiúnak elmondani, hogy sajnos terve kudarcot vallott, hiszen látta Jeremiahán, mennyire izgatott volt, ahogy feltette ezt a kérdést.

- Sajnálom... - kémlelte Bridgit a koszos földet, Jeremiah arcáról lefagyott a mosoly, szemeiben pedig düh csillogott. - De megsebesítettem! - mentegetőzött a lány, viszont ez nem segített a helyzeten, a fiú egyre mérgesebb lett, ám hamar elfojtotta felgyülemlett érzelmeit, mi egy sóhajban tört ki belőle.

- Most azonnal menj el hozzá Eccoval, és öld meg! Bármi áron! Siess, mert ketyeg az idő! - utasította a lánynak, aki engedelmeskedve bólintott egyet, majd Eccot keresve indult el a sűrű erdőben. Jeremiah dühösen járkált körbe - körbe, azon agyalva, mit fog tenni, ha a két lány duó kudarcot vall. Agyában végigfutott sok terv, és nézet, de egyik sem volt olyan biztonságos, hogy azt válassza ki egy B tervnek. Legfőbb terve a Gotham - híd felrobbantása volt, ugyanis anélkül nincs kiút Gothamből, így az emberek, akik gondot okoznak számára, ott maradnak a városban, kiút, mindenféle segítség, és egy idő után élelem nélkül. Így úgy gondolta, hogy segítőinek elég lesz elterelni a rendőrök figyelmét, elcsalniuk őket valahova, míg ő elmegy a Wayne művekhez, hogy Brucet szemtől szembe tanúsítsa a híd lerobbantásával, hiszen a Wayne művek épületének ablakai tökeletes kilátást nyújtanak a sötétkék, kissé iszapos, és szennyezett tóra, s az afelé nyúló rozsdás hídra. Terve szerint a bombákat a híd közepén helyezi el, alulról, így az kettészakad, és megszűnik ott az átkelés, nem lesz menekvés.

Eközben a két lány sikeresen összetalálkozott. Fegyvereiket megtöltve indultak útnak, vissza oda, ahonnan jöttek. Lábaikat határzottan dobták egymás után. A fiú a telefonért nyúlt, mibe beírta a Gothami rendőrség számát, majd megcsörgette azt. A telefonba James Gordon szólt bele, ami számára pont kapós volt. - Gothami rendőrség, miben segíthetek? - kérdezte a férfi unott hanggal.

- 2 órájuk van kitisztítaniuk a várost. Pontosan 2 óra múlva felrobbantom Gothamet, ha megakarnak állítani, maguk is belehalnak. De siessenek, ketyeg az óra!Szép napot! - tette le a kagylót Jeremiah. A vonal másik oldalán a szőkés férfi hitetlenkedve habogott a telefonba, egy szó sem esett ki ajkain. Annyi mindent akart mondani, de csak hallgatta a fiú mondanivalóját, majd azt, ahogy leteszi a telefont. Lehetetlennek találta 2 óra alatt kiüríteni az egész várost. Tudta, hogy ha tényleg felrobbantja az épületeket, sokan megfognak halni, Gordon pedig nem engedi szeretett városát meghalni, sem az embereket. A férfi kirendelte, hogy biztonság képpen ürítsék ki egész Gothamet. A rendőrök zöme panaszkodni kezdett, miszerint nincs hova menniük, főleg azoknak, akik a kisebb nyomornegyedekben laknak a város mellett, tudta, hogy nehéz lesz, de viselnie kellett a kockázatot.

A hatalmas ajtó lassan nyílt ki, a rendőrök nagy része már útjukon voltak utasítani a város lakóit a fejleményekről, csak páran maradtak bent az őrsön. Bridgit állt az ajtó mögött, Eccoval az oldalán. James Gordon már kiheverte a lány álltall kapott sérülést, és tudta, hogy találkozni fognak, de nem hitte volna, hogy pont akkor, és pont ott.

BURN IT ALLOù les histoires vivent. Découvrez maintenant