›Közelgő Végzet‹

58 6 2
                                    

A nap, mi az égen szállingózott vakítóan sütött a Gothami folyóra. A víz, mi benne csörgedezett gyönyörűen meg volt világítva, ám ez már nem elmondható a város házairól, ahová egy csepp napfény sem férkőzött be. Olyan volt az ottani lakóknak, mint egy folytonos köd és ég beborulás. A szemük már hozzászokott az örökös sötétséghez. A híd, mi a folyón keresztül adott kiutat a lakóknak, már ócska volt, és rozsdával koptatott, ám létfontosságú volt. Azon keresztül jutottak be, és ki a városból. Éppen ezért helyezte el pont oda Jeremiah a bombákat, amik csak arra vártak, hogy utasításra pusztítsanak. A Wayne művek legfelsőbb emeleti ablakiból tökéletes kilátás nyújtódzott a naptól csillogó folyóra, és az afölött minden időt túlélt hídra.

Percek alatt emberek százai kerültek a hídon túlra, mentve a családukat, és a vagyonukat. A rendőrök tudták, hogy ha a híd leomlik, Gotham hatalmas bajban van. Csak magukra hagyatkozhatnak, az élelmüket is a híd túloldaláról szállítják, az emberek nem bírnák ki Gothamben, belehalhatnak, ha ott maradnak, így próbáltak minél több embert a város határán túlra elhelyezni.

Bruce Wayne elsőként indult el, amint meglátta a viháncoló Jeremiaht a Wayne művek termeiben. A fiú sietős léptekkel kapkodta lábait a lépcsőn haladva, majd hamar rátalált a piros ajkú, fekete hajú Jeremiahra.

- Bruce! Drága barátom! Tudtam, hogy eljösz majd. Hamarosan egy új nap virrad Gothamre, és együtt majd felemelkedhetünk. - nyújtotta Jeremiah kezét az ifjú fiú felé, ám ő hátrébb lépett, és bosszúan ráncolta össze szemöldökét.

- Nem... Gotham az otthonom. Nem hagyom, hogy lerombold akárhogyan is. - zihálta a fiú, a vele szemben álló Jeremiah pedig értetlenül csóválta fejét. Szemeiben csalódottság gyenge sugara csillogott meg.

- Hát nem tetszik az ötletem? Azt hittem segíteni fogsz. Hiszen erre valók a barátok. Én kiállnék melletted, Bruce. Te miért nem? - érdeklődött a sötétvörös - szinte már fekete hajú fiú. Szinte már fanatikusan megszállottja lett Brucenak, a barátja akart lenni, mindennél jobban.

- Nem vagyunk barátok, Jeremiah. Te nem is Jeremiah vagy többé. Én ismertelek, csodálatos elme voltál, aztán azok után ami történt veled, te már nem ugyanaz vagy. Az eszed még mindig páratlan, ám már nem jó szándék vezérel téged. A testvéred egy gyilkost faragott belőled. - magyarázta monológját Bruce. A fiú türelmesen hallgatta a mondanivalóját, ám szavai őt hidegen hagyták. Cseppet sem hatották meg az előbb elhangzott mondatok.

James Gordon eközben teljes erőbedobással azon volt, hogy sikerüljön leráznia magáról a két lányt, kik Jeremiah szolgálatában álltak. A szőke férfi öklével a lány arcára mért egy ütést, míg a másikat arréb lökte gyengéden. Utat próbált magának törni a két lány között, ami hamar sikerült is, a kapott ütéseiktől. Jim az autójához sietett, amit elképesztő gyorsasággal próbált beindítani, és elindulni a Wayne művek felé, hogy megállítsa a feltörekvő Jeremiaht.

Nos sziasztok! Nem szeretném most ezzel húzni az időt, de mindenképpen jelezném, hogy visszatértem, és mostmár várhatóak rendszerességgel a részek, csak az utazásom óta össze kellett magam kapnom, úgyhogy remélem tetszett nektek ez a rész, hamarosan hozom a következőt. ♥️

BURN IT ALLTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang