4. fejezet: Astaroth herceg

1.2K 52 14
                                    

Azrael a döbbent tekintetű személyeket nézte, és a férfi tudta, hogy nagy baklövést követett el, hiszen nem tudhatja még senki azt, amit csak ő, Michael és az Úr tud. Nem árulhatta el, mert azzal csak bajt okozna és ahogy Michael mondta, jobb, ha saját magától jutnak eszükbe a dolgok, mint elmondanák. 

- Azrael, miért mondtad azt a fura dolgot? - kérdezte Lucifer érdeklődő tekintettel. - Azt mondtad, " Az alma nem esett messze a fájától." Mire értetted ezt?

- Ugyan semmiség, csupán arra gondoltam, hogy mivel Lizzy már gyerekkora óta ismer téged, és szinte olyan vagy Lizzy számára, mintha az apja lennél, így nem is kell azon csodálkozni, hogy hasonlít rád - mondta Azrael és a többiek erre abbahagyták a furcsa vizslatást.

- Ah, így már érthető, és van benne igazság - mosolygott Lucifer, majd megpuszilta Lizzy haját, aki mosolyogva ölelte újra meg a férfit.

Emily Luciferre nézett és örült, hogy a férfi tekintete már nem annyira borús. Ez talán azt jelenti, hogy végre kezdi a barátja halálát elfelejteni. 

- Na, és meséljetek végre, mi volt itt, míg nem voltunk? - kérdezte Lizzy az anyja felé fordulva. - A barátnőim jól vannak? Na és ti jól vagytok? Bár, Luc bácsi, mintha kicsit fura lennél. Minden rendben? - kérdezte a lány Luciferre nézve.

- Nemrég meghalt az egyik barátom, úgyhogy még nem igazán jöttem rendbe, de alakulok - mosolygott Lucifer kesernyésen. 

- Micsoda? Ki halt meg? - kérdezte a lány döbbenten.

- Mephisto, az én drága öreg démonlordom. Sajnos, lejárt az ideje - mondta a férfi szomorúan.

- Mit beszélsz? Mephisto meghalt? - kérdezte meglepődve Azrael.

- Azra, nem értem mit vagy ezen meglepődve, hiszen te vagy a halál angyala. Igazán elmondhattad volna nekem, hogy hamarabb idejöhessünk Luc bácsihoz - mondta Lizzy kissé mérgesen.

- Angyalkám, azért nem mondtam el, mert nem tudtam, hogy Mephisto meghalt - válaszolt nagyot sóhajtva a férfi.

- Hogyhogy nem tudtad? Hiszen csak tudod kinek veszed el a lelkét - lepődött meg hitvese.

- Angyalkám, azért nem tudtam, mert nem én vettem el a lelkét - mondta Azrael és Lizzy döbbenten nézett rá. - Az igazság az, hogy két kaszás létezik. Én a halandó emberek Kaszása vagyok, a másik viszont a természetfeletti lények kaszása. Sokan összetévesztenek minket, mert nem csak a nevünk, de a külsőnk is hasonlít egymáshoz. Az ő neve Azazel és szintén fekete csuklyában és kaszával a kezében végzi a munkáját. Mégis szerinted ki vette el az életed, Luciferét és az anyádét, pár hónappal ezelőtt, amikor még csak a közeletekbe se értem?

- Ez is új nekem - mondta Lizzy döbbenten. - Na, és ő is angyal?

- Nem, ő démon - mondta Azrael és a lány erre megcsóválta a fejét. 

- Miket nem tudok meg - mondta a lány, majd újra Luciferre nézett. - Jól vagy? Biztos rosszul esett neked a halála.

- Köszönöm, mint mondtam túlélem, csak még egy kicsit hiányzik - mondta Lucifer elmosolyodva.

- Rendben, meglátod az idő minden sebet begyógyít. Na, jó gerlicéim, a férjemmel mi mentünk, mert meg akarom nézni, hogy mi lett a házunkkal, míg nem voltunk itthon. Remélem nem költözött be valami - mondta Lizzy és még egyszer megölelve anyját és Lucifert elköszönt.

Azrael követte példáját, majd mindketten kitárták a szárnyukat és elrepültek a házuk felé, amit már vagy két hónapja nem láttak. 

Lucifer és Emily egymásra néztek, majd lassan bementek a nő házába, mert ideje volt már valamit főzni is, mert ugyan Lucifernek nem volt szüksége ételre, de Emily-nek igen. Így a konyhába mentek, és Emily nekiállt főzni, Lucifer pedig mosolyogva figyelte őt. 

Angyal Krónikák 2. - Lucifer, a Pokol Ura ✔Where stories live. Discover now