14. fejezet: A Főangyal elrablása

1.3K 44 12
                                    

Lucifer, a Pokol Ura, soha nem gondolta volna azt, ami most mégis megtörtént vele. Szinte fel se tudta fogni, hogy a nő, aki iránt már majdnem tizenöt éve heves érzelmeket táplál, az valójában ugyanaz a nő, akiről annak idején Mephisto beszélt. A nő, akit királynőnek választott oly sok évvel ezelőtt, ugyanaz a nő, aki újra elrabolta a szívét.

Ráadásul abból a kapcsolatból született egy lányuk, Elizabeth, aki az első perctől fogva olyan gyengéd érzéseket hozott ki belőle, amilyenre eddigi évei alatt még nem volt példa. Most már tudta, hogy miért. A szíve megérezte azt, hogy Elizabeth valójában a lánya, és ezért engedte közel magához.

A férfi mosolyogva nézte, ahogy lánya és kedvese arról beszél, mennyire örülnek, hogy végre megtalálták azt a személyt, aki mindkettőjük életének meghatározó személyisége volt. Elizabeth elmesélt mindent kettejük szerelméről, amit maga Michael mondott el neki. Szinte hihetetlen volt számukra, hogy már azelőtt ismerték egymást Emily-vel, hogy angyal lett volna belőle. Milyen kicsi a világ. Na, és a sors mily kegyes hozzájuk, hogy annyi szenvedés és távollét után végre megtalálták egymást.

Azrael odalépett a hallgatag Lucifer mellé és mosolyogva megfogta a vállát.

- Testvér, akkor most már hívjalak apósomnak? - vigyorgott Luciferre a Halál angyala, aki erre beintett neki egyet. - Mi az? Hiszen ez az igazság. Te vagy a hitvesem apja, így tehát nekem az apósom vagy.

- Ha tudom, hogy Elizabeth a lányom, biztos, hogy nem engedtem volna, hogy egy olyan alak férje legyen, mint te - mondta Lucifer, mire Azrael vágott egy sértődött képet, de miután Lucifer felnevetett rájött, hogy csak tréfált. - Nyugi vicceltem, nálad jobb férjet nem tudok elképzelni a lányom mellé - mosolygott barátjára.

- Köszönöm szépen, örülök, hogy így gondolod - mosolygott Azrael.

- Fiúk, épp azon gondolkodtunk anyával, hogy tudnánk végre visszahozni az emlékeket - lépett ekkor hozzájuk a két nő és Lizzy kíváncsian vetette fel ezen problémát.

- Nekem van erre egy ötletem - mondta Azrael és mindenki érdeklődve nézett rá. - Michael segíthet, elvégre ő volt az, aki elvette Lucifer emlékeit annak idején. Talán vissza is tudja hozni azokat és a többi emlékeket is.

- Azra, ez ragyogó ötlet - vidult fel Lizzy arca és odalépve hozzá megcsókolta az ajkát. - Látod, ezért szeretlek annyira, mert ilyen okos vagy - mosolygott a lány.

- Nahát, csak ezért szeretsz? Azt hittem, azért mert jó velem az ágyban - vigyorgott Azrael, mire Lizzy adott neki egy gyengéd ütést. - Vicc volt, angyalkám - nevetett fel a férfi és magához ölelte a durcás lányt, aki próbált elfordulni.

- Eressz el, haragszom rád, Azrael! - játszotta meg a sértődött lányt, mire Azrael csak mosolyogva megcsókolta Lizzy arcát. - Ezzel még nem engesztelsz ki. Nagyon igyekezned kell, hogy megbocsássak ám.

- Rendben, angyalkám, csak legyünk kettesben, megmutatom mennyire sajnálom - suttogta sokat ígérően a lány fülébe Azrael a szavakat, amitől Lizzy egész teste várakozóan beleborzongott.

Több hónapja már, hogy házasok voltak, de Azrael még mindig tudott neki újat mutatni gyengédség terén. Sokan nem is képzelnék a Halál angyaláról, hogy szíve mélyén ő egy aranyat érő férfi volt, aki bár életeket vett el, de ugyanakkor új életet adott azoknak a lelkeknek, akiket megfosztott az életüktől.

Ekkor Lucifer érdeklődve kapta a fejét az ajtó felé és kezével intett egyet jelezve, hogy maradjon mindenki csendben. Lassan odavillantotta magát az ajtóhoz és hirtelen kitárta azt, de meglepő módon nem volt ott senki.

Angyal Krónikák 2. - Lucifer, a Pokol Ura ✔Where stories live. Discover now