16. fejezet: Lucifer döntése

1.2K 44 19
                                    

Emily és Andariel elkezdték végső csatájukat, melyben eldöntetik melyikük lesz a győztes. A fény vagy a sötét. A jó vagy a rossz. Az angyal vagy a démon. Egyikük minden áron ölni akart, még ha emiatt ártatlanokon is kell átgázolnia, a másik pedig a saját feladatának érezte, hogy megállítsa őt. 

Emily a kardját gyorsan és pontosan forgatta, érezte magában az erőt, ami kitörni készült, hogy végleg leszámoljon az ellenséggel, aki lánya életére tört. Nem engedhette, hogy ártatlanok vére hulljon amiatt, mert Andariel nem tudta elfogadni, hogy Lucifer őt választotta.

Andariel ereje jelenleg ugyan nagyobb, volt, mint Emily halandó ereje, de ugyanakkor a düh vezérelte és gyilkolási vágya olyan nagy volt, hogy meggondolatlan vágásokat és szúrásokat ejtett kardjával. Emily tudta, hogy ha így folytatja a démon, akkor előbb-utóbb hibázni fog, ő pedig akkor lecsap rá. 

Azrael és Lizzy aggodalmas tekintettel nézte a harcot, aminek még csak sejteni sem lehetett mi lesz a vég-menetele. Egyaránt ügyes volt mind a kettő, bár láthatóan az erőkülönbség nagy volt, remélték Emily valahogy betudja hozni ezt a hátrányt a fürgeségével. 

Andariel-t láthatóan már nem érdekelte semmi, csak az, hogy minden áron végezzen Emily-vel. Feje fölé emelt karddal támadt az egykori angyalra, aki ezt látva megpördült saját tengelye körül és egy jól irányzott rúgással eltalálta a hasát. A démon a földre zuhant, de felpattant és a kardjáért nyúlt volna, azonban Emily gyorsabb volt és elrúgta az előle. Kardját a démon nyakának szegezte, aki dühösen nézett fel Emily-re.

- Úgy látszik, megint itt tartunk, Sofia - mérgelődött Andariel. - Ugyanott vagyunk, mint húsz évvel ezelőtt. Bár, te nem emlékszel, de én szívest-örömest megosztom veled a mi közös titkunkat. Én választottalak el Lucifertől - vágta vigyorogva a másik nő képébe az igazat.

- Tessék? - döbbent meg Emily. - Mit jelentsen ez? Mi az, hogy te választottál el?

- Ez az igazság. Aznap, mikor a Fejedelem a barátai segítségére sietett, téged a hálótermében hagyott - kezdte a magyarázatot Andariel. - Én megvártam, míg elment és bementem hozzád. Azt hazudtam neked, hogy én leszek a Pokol Királynője és, hogy Lucifer csak szórakozik veled. Te elhitted, így mikor a Fejedelem hazatért, te már nem voltál sehol. 

- Te miattad váltunk el egymástól? Miattad kellett a lányomat egyedül nevelnem? Te vetted el tőlem a szerelmem? Miért? Hogy tehetted ezt? - tette fel a kérdéseit Emily, mire a nő csak gúnyosan felnevetett.

- Miért? Szerinted mégis miért? Lucifer miatt - mondta a démon szikrázó szemekkel. - Én már azelőtt szerettem, hogy te megjelentél volna az életében! Apám mutatott be neki és tudom, hogy felkeltettem az érdeklődését, mert olyan szemekkel nézett engem, amitől az egész testem beleborzongott. Ám, mikor már azt gondoltam végre lépni fog, azt kellett hallanom, hogy megismerkedett egy halandó lánnyal, aki iránt hevesen vágyakozott. Nem tehettem mást, mint megölettem őt két démonnal - vigyorodott el, mitől Emily teste kellemetlenül összerándult. -  Sose gondoltam volna, hogy a sors újra az útjába sodorja ezt a halandót. Ez a nő angyalként újra találkozott vele, újra egymásba szerettek és végül a királynőjének akarta őt a Fejedelem. Nem hagyhattam ezt. Ezért elválasztottam őket, jobban mondva eltávolítottalak téged Lucifer közeléből.

Emily szeme tágra nyílt a meglepettségtől mikor felfogta, hogy Andariel nem csak akkor vette el tőle Lucifert, mikor Sofia volt, hanem már akkor is mielőtt angyal vált volna belőle. Több, mint húsz évet kellett egymástól távol tölteniük, mert egy démon nem akarta elfogadni, hogy Lucifer őt választotta helyette. Kegyetlenül elbánt velük.

Elválasztotta őket egymástól kétszer is, de a szerelmük úgy látszik sokkal erősebb volt, hiszen harmadszorra is egymásra találtak. Azonban most már nem fogja hagyni, hogy újra megfossza őt Lucifer-től.

Angyal Krónikák 2. - Lucifer, a Pokol Ura ✔Where stories live. Discover now