13. fejezet: Lizzy apja

1.2K 50 28
                                    

Lucifer és Emily fejében az imént lejátszódó kis eszmecsere járt, amit Lizzy és Eligor folytattak. Egyszerűen nem tudták felfogni azt, amit hallottak. Talán csak azért mondta Lizzy, hogy Lucifer lánya, mert úgy érezte ő az apja ha már az igazi nincs meg.

Ez volt az első feltevésük, de mikor a lány meglátta őket és szinte lefagyott jöttükre, kezdték gyanítani, hogy itt egészen más áll a háttérben. Lehetséges lenne az, amit Lizzy mondott? Valóban Lucifer lenne Lizzy apja?

Lucifer a legszívesebben azonnal kérdőre fogta a lányt, de jelenleg más fontosabb dolga akadt, mégpedig Katy, Sáti lánya, aki azért jött vissza, hogy visszakövetelje jogos helyét. Először ezt kell elintéznie és csak utána jöhetnek a többi dolgok.

A Pokol ura nagyot sóhajtva a mellette álló Emily-re nézett, aki értetlenül állt még mindig az előbb lezajlott beszélgetés előtt és nem tudta, mégis miről beszélhetett Lizzy. Lucifer megfogta a kezét és lágyan megcsókolta azt, aki erre végre magához tért. Elindult volna a lánya felé, hogy kifaggassa, de Lucifer nem engedte.

- Később megbeszéljük vele, hogy mégis mire célzott, de nem előtte - mutatott fejével Katy felé. - Nem szeretném, hogy bármilyen apróságot is megtudjon a magánéletemről, mert el tudom róla képzelni, hogy később ki akarja majd azt használni. Nem akarok senkit bajba keverni - mondta Lucifer, és a nő bólintott a fejével, hogy megértette, majd lassan visszalépett Lucifer mellé.

A férfi köszönetképp megcsókolta újra a kezét, majd fejét újra Lizzy-re meg Azrael-re vetette, akik Eligor mellett állva várakozva nézték őket.

- Ti ketten! - mutatott Azrael-re és hitvesére. - Befelé a kastélyba, de rögtön! Van egy kis megbeszélni valónk veletek - mondta Lucifer határozottan.

- Már ne haragudj, testvér, de lehet, hogy ez a te birodalmad, de a Halál angyalának senki sem parancsolgathat - mondta Azrael és karba fonta kezeit, mintegy jelezve tényleg nem engedelmeskedik.

- Már megbocsáss, testvér, de ha te parancsolgathattál odafent nekem, akkor most én is megtehetem veled - vágott vissza a Pokol Ura.

- Mégis mikor parancsoltam neked valaha? - kérdezte meglepetten Azrael, mert nem nagyon emlékezett arra, hogy valaha azt tette volna Luciferrel.

- Ne akard tudni, mert igen kényes ügy, úgyhogy inkább hagyjuk azt a napot - felhősödött el Lucifer tekintete. - A lényeg, hogy megtetted, úgyhogy most visszaadom. Nyomás befelé! A kisasszony is - nézett Lizzy-re, aki vigyorogva megadóan felemelte a kezét.

- Vettem, vettem, nem kell tovább mondanod. Tudom, hogy ha nem megyek be, akkor olyan büntetést fogsz kitalálni, amitől a hajam égnek áll - mondta Lizzy mosolyogva, mire Lucifer megforgatta a szemét, hiszen ő soha nem mondott ilyet a lánynak.

- Ahelyett, hogy butaságot találsz ki, nem mennétek inkább be? - kérdezte Lucifer a kapu felé intve kezével, mire Lizzy bólintott, majd megragadta a kissé tiltakozó Azrael kezét.

- Gyerünk, Azra, hallottad a főnököt, irány befelé, különben nekünk annyi - nevetett fel a lány.

- Úgy se bántana téged, ahhoz túlságosan fontos vagy számára, de azért jobb, ha teljesítsük az óhaját, ha már ez az ő birodalma - mondta a Halál angyala és lassan bementek a kastélyba.

Lucifer, amint látta, hogy barátja és Lizzy bement a kastélyba a fia, Eligor felé fordult. A démon érezve, hogy apja nincs épp a legjobb pillanatában, elvégre megzavarta őt és Sofiát, ezért jobbnak látta, ha kereket old.

- Most jutott eszembe, hogy sürgős dolgom akadt, és ha már te lerendezed a Katy ügyet, akkor én mennék is, mert, mint mondtam..

- Tudom, sürgős ügy - forgatta meg szemét Lucifer, mire Eligor hevesen bólogatott, majd egyet intve elvillantotta magát. - Komolyan mi van itt ma, hogy mindenki olyan furcsa? Láttad, hogy szinte elmenekült? - fordult Emily felé, aki próbálta elrejteni előtte vigyorgó arcát, de a férfi persze észrevette és felhúzta szemöldökét. - Ez neked talán vicces, királynőm? - kérdezte a férfi, mire csak heves bólogatást kapott. - Rendben, erre még visszatérünk, hogy te kinevetsz engem, a Pokol Urát. Az biztos, hogy ezért megkapod a büntetésed - nézett sokat sejtetően a nőre, aki beleborzongott abba a nézésbe.

Angyal Krónikák 2. - Lucifer, a Pokol Ura ✔Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ