Chapter 18

520 43 8
                                    

A sporttáskámat a vállamra kapva indultam meg a bejárati ajtóhoz, Shawn-nal a nyomomban, akivel a távolság még mindig meg volt. Nehézkes levegővétellel kopogtam be az ajtón, amikor is az kinyílt, és felbukkant mögüle édesanyám. Egy ideig ledöbbenve nézett rám, majd szorosan magához rántva megölelt. Zokogva fúrtam vállába az arcom, ő pedig remegő vállal viszonozta a tettem.

- Kincsem.. - tolt el magától és nagyot nyelve megtörölte szemeit. - miért? Miért mentél el szó nélkül? - kérdezte a szemembe nézve. A kezeimre pillantottam amiket kivételesen nem fedte kesztyű. - Istenem.. - sütötte le tekintetét és ismét megölelt. Ekkor megjelent anya mellett apa, aki először rám, aztán az ajtófélfának támaszkodó Shawn-ra vezette a tekintetét.

- Te voltál? Te?! - nézett szikrázó tekintettel Shawn-ra, aki szomorú mosollyal fürkészett, majd apa hangsúlya hallatán ijedten meghátrált. - Te szöktetted meg a lányomat?!

- Mr. Scott én segítettem neki.. - szólalt meg a lehető leghatározottabban, ami ebben a helyzetben nem igazán sikerült.

- Segítettél?! Konkrétan elraboltad Őt! - kiáltotta el magát a családfőm. - Tudod te mennyit aggódtam érte?! Ki tudja mit tettél volna vele?! Ha megerőszakolod, esetleg fogságban tartod mert neked úgy tartja kedved!?

- Ivan elég már! - szólt rá anya sírva, amire apám meglepetten felé fordult. - A lányod haza jött! Épségben, egy olyan fiú társaságában aki valószínűleg nem bántotta. - nézett Shawn-ra hálásan. - Egy pillanatra vedd le a koronád a fejedről! - szidta le apámat, majd ismét felénk fordult, egy már barátságos mosollyal az arcán. - Menjetek fel, biztosan fáradtak vagytok. Holnap pedig megbeszélünk mindent. - simított végig a karomon, majd Shawn-t megölelve, a fiú fülébe súgott valamit.

- Ez természetes. - bólintott az említett és halvány mosollyal pillantott rám, nem sokkal később pedig vissza anyára. - Shawn Mendes. - nyújtotta felé a kezét. Ennek hallatán édesanyám egy 'o'-t formált ajkaiból, és kikerekedett szemekkel fizslatta a srácot pár másodperc erejéig.

- Melissa Scott, lánykori nevemen Iris Melissa Malfoy. - mosolygott rá, Shawn-nak pedig tányérméterűre nőttek a szemei. Ennek láttán felkuncogtam, anya pedig kíváncsian rám kapta a tekintetét.

- Shawn rettentően nagy Harry Potter rajongó, a hajunk színe és a vezeték neved pedig csak ráadás erre. - osztottam meg vele az információt. Apa fogalmam sincs hova tűnhetett, valószínűleg vissza ment aludni. Nem igen vártam tőle mást. A lánya haza jött? Kit érdekel.

- Áh értem. - nevetett anya is. - Hát, Lucius a nagybátyám, ha szeretnéd tudni. - kacsintott a fiúra játékosan és megveregette a vállát. - Holnap találkozunk, legyetek jók. - ölelt magához szorosan, majd egy puszit nyomva a fejem tetejére, besétált a szobájukba. Shawn-ra vezettem a tekintetem, aki csak zavartan álldogált az előtérben, amire sóhajtva elmosolyodtam és elé lépve, derekánál fogva megöleltem.

- Nagyon sajnálom. - suttogtam a mellkasába, amire arcomat kezei közé fogva a szemembe nézett.

- Semmi baj Baba. - mosolygott rám halványan és apró puszit nyomott ajkaimra.

- Nem vagyok kisbaba! - szóltam rá megjátszott durcával.

- Dehogyisnem.. - vigyorgott rám szélesen. - Egy aranyos, aprócska kisbaba vagy. - pöckölte meg az orrom gyengéden.

- Most, hogy kinyalakodtátok magatokat, felmehetnénk végre Elle szobájába? - érdeklődött tetetett unottsággal egy hang mögülem, amire elképedve fordultam meg, majd ugrottam Ashley nyakába. - Annyira hiányoztál te bolond..

- Te is nekem.. - fúrtam vállába az arcom. - De mindent elfogok majd mondani. - bólogattam hevesen amire megszorongatott, majd eltolt magától.

- Na tessék.. - nézett Shawn-ra felvont szemöldökkel, majd erőltetett mosollyal az arcán, halkan tapsolni kezdett. - Shawn Mendes-t is láthatom végre. Mi történt veled azóta, hogy elküldtél melegebb éghajlatra? - kérdezte tetetett érdeklődéssel.

- Ashley én.. - sóhajtott a majdnem barátom. - sajnálom. A drog beszélt belőlem és.. tényleg nagyon sajnálom.

- Jól van már te dögös ördög. - mosolyodott el és felé nyújtotta a jobb karját. - Vigyázz erre a pici lányra. - biccentett felém.

- Természetesen! - szalutált nevetve és kezet fogott a lánnyal. - Nem mehetnénk fel? Borzalmasan álmos vagyok.. - nyavalygott amire mind ketten felnevettünk.

oOoOo

Reggel magamtól keltem. Az idő fél hét volt, a fali órám szerint ami három éve alatt, csak egyszer csapott be. Szemeimet megdörzsöltem a jobb látás érdekében, majd nagyot ásítva magam mellé pillantottam. Shawn háttal feküdt nekem, már szinte majdnem leesett az ágyról, Ashley pedig a másik oldalamon felőli kanapémon hempergett egy mamusszal a kezében. Egy ideig értetlenkedve figyeltem a lányt, majd megvonva a vállam, a lehető leghalkabban kimásztam az ágyamból. Shawn arcára adtam egy puszit, és a szekrényemhez lépve kihalásztam belőle egy magasított derekú farmert, hozzá egy " I Love NYC " feliratos pólóval. Azért tudjam már hol lakom.

Kibattyogva a szobámból, a fürdőszoba felé vettem az irányt ahol lezuhanyoztam, majd magamra aggattam a kiválasztott ruhadarabokat. A hajamat kifésültem, az arcomat és fogamat pedig alaposan megmostam. Miután késznek nyilvánítottam magam besettenkedtem a táskámért és leszaladtam a lépcsőn, valami reggeli után kutatva. Éppen a joghurtomat bontottam ki, amikor egy ismerős illat csapta meg az orrom, majd két erős kar átölelte hátulról a derekam.

- Jó reggelt Baba.. - motyogta félálomban és puszit nyomott a vállamra. - Annak örülök, hogy az Island Records itt van New York-ban. - ásította és szembe fordított magával és mélyen a szemembe nézett. - Felvigyelek a suliba? - simított végig a hajamon, én pedig csak megráztam a fejem. - Ja basszus tényleg. - szívta be élesen a levegőt. - Meg kell szoknom, hogy a Shawn Mendes-sel ismét a média csúcsán leszek. - forgatta meg a szemét cinikusan.

- Ez lesz a neve az albumnak? - fontam nyaka köré kezeimet. - Igazán kreatív. - bólogattam szórakozottan.

- Csend! - szólt rám vissza tartott vigyorral és hosszú csókba hívta ajkaim. Kezeit derekamra csúsztatta, majd közel vonva magához, gyengéden a konyha pultnak lökött.

- Gyerekek, én értem, hogy nagy a romantika, de Ivan bármikor kijöhet! - köhintett anya, amire ijedten toltam el magamtól Shawn-t. Vadul dobogó szívvel kapkodtam a tekintetem édesanyám és a majdnem barátom között, majd zavartan pakoltam el az ebédemet. - Amúgy nem akartam hallgatózni, vagy ilyesmi, de igaz, hogy új albummal készülsz? Ezért volt ez a hatalmas kihagyás? - érdeklődött, nekem pedig megállt a kés a kezemben.

- Hát, végül is.. - nevetett zavartan Shawn. - A kihagyás az egészségem miatt volt, aztán jött Elle, és megváltozott minden. - mosolygott rám aranyosan. - Kiemelt a hatalmas gödörből amibe beleástam magam, aztán azt betemetve vissza hozott a normálisnak mondható kerékvágásba.

-Eleanor Miranda Scott!!! - csapódott ki a bejárati ajtó, ami mögül Tonny és Kendall tűnt fel. Az előbbi hatalmas lendülettel rohant felém, míg a lány lassú léptekkel közelített a konyha felé, a legkisebb érdeklődést mutatva. - Úristen Elle! - szorított magához a srác és hajamba temetve arcát, megkönnyebbülve felsóhajtott.

- Jéé, itt van Tea nagy szerelme. - jelentette ki cinikusan barátnőm, Shawn-t nézve.

- Kendall hányszor megbeszéltük, hogy ne emlegesd Shawn Men.. - kapta fel a fejét Tonny, ám az említett látványától félbe hagyta a mondatát. - Hogy kerülsz te ide?!

Without Me Where stories live. Discover now