Chapter 20

446 51 1
                                    

Egy héttel később Shawn veszekedését hallgattam a konyhánkban ülve, miközben az egyik házi dolgozatomat írtam. Sóhajtva vettem magamhoz a papírokat miután kész lettem, majd a szobámba sétáltam, ahol a majdnem barátom össze - vissza dobált ruháival találkoztam. Kikerekedett szemekkel dobtam le az íróasztalomra a papír tengert és neki láttam össze pakolni a dolgait. Ahogyan a pulcsijait hajtogattam kiesett az egyikből egy zacskó. Lemeredve bámultam a fehér porral teli csomagot, amit lassan ,- és undorodva -, magam elé emeltem. Vadul dobogó szívvel a zsebembe csúsztattam, majd tovább rendezgettem a ruha darabokat.

- Sikerült le rendezni Andrew-val a félre értést? - kérdeztem halkan, miután meghallottam lassú lépteit, ahogyan besétál a szobába.

- Igen, azt mondta mindent megtesz, hogy Cameron jó fényben tűnjön fel. - sóhajtott hátulról átkarolva. - Nem hiszem el, hogy most vették elő az ügyét. - rázta meg a fejét és maga felé fordított. - Mi a baj? Olyan furcsa vagy.. - állapította meg az arcomat fürkészve.

- Lefárasztott a feladat sor. - füllentettem, elhúzva a számat. Gyengéd puszit nyomott a homlokomra, majd lefeküdve az ágyra, megpaskolta a mellette lévő helyet. - Shawn tanulnom kell! Kedden dolgozatot írok!

- Baba neked is szükséged van a pihenésre! Én ráérek, te is rá érsz..? Nem mindegy, hogy pihenünk fél órát, vagy nem? - tárta szét a karjait amolyan " igazam van, vagy igazam van? " stílusban. Egy ideig haboztam, majd a kezemben tartott ruha darabokat lerakva Shawn-ra néztem, akinek mosolyogva felcsillantak a szemei.

- Inkább iszom egy kávét. - sétáltam ki a szobából, amire sóhajtva utánam sétált. A lépcső végében megállva mélyen a szemembe nézett és megcsóválta a fejét.

- Mi a baj Elle? - kérdezte komoly hangsúlyra váltva, de ezt figyelmen kívül hagyva, tovább csináltam a kávémat.

- Menj el. - jelentettem ki minden határozottságomat össze szedve.

- Micsoda? - nevetett fel hitetlenkedve.

- Azt mondtam menj el. - ismételtem meg gombóccal a torkomban.

- Te sem gondolod ezt komolyan, most mi..

- Nem érted, hogy tűnj innen?! - fordultam felé indulatosan. Szemeimet mardosták a könnycseppek amik nem sokkal később utat engedtek maguknak. - Csak.. hagyj egyedül.

- Baba..

- Hívni fogom a biztonságiakat. - nyeltem nagyot. Tekintetét ellepte a bizonytalanság, amire tekintetét a padlóra szegezte és nagyot sóhajtott. - Pár napig ne gyere vissza. Kérlek.

- Mi hozta ki ezt belőled? - kérdezte megállva a bejárati ajtó előtt. - Teljesen rendben voltunk eddig. Mi változott? Hogy nem kérdeztelek meg? Micsoda Elle? - dobálta felém a kérdéseket.

- Egy idegbeteg állat vagy. - töröltem meg a szemeimet. - Ordibálsz, feszült vagy és ideges. Velem is Shawn, nem csak mással! - ráztam meg a fejem. - Nem ebbe az állatba szerettem bele akit nap, mint nap mutatsz! Hol az igazi éned aki törődött mások érzéseivel?

- Már fent vagyok, érted?! Az a Shawn, akit a találkozásunkkor láttál, magába volt zuhanva. Egy semmire való voltam aki fulladt a saját mocskában, mindeddig ameddig el nem kezdtem újra dalokat írni! Végre újra a csúcsot uralom Elle! -mosolyosodott el keserűen. - Mi ebben a rossz?

- Az, hogy nem vagy önmagad. - sóhajtottam lemondóan.

oOoOo

A fürdőszobából kilépve átfésültem a hajamat, majd egy kontyba fogva azt, befeküdtem az ágyamba az egyik kedvenc kötetem társaságában. Fél óra olvasás után letettem a könyvemet, majd az éjjeli lámpámat lekapcsolva lefeküdtem aludni.

Vagyis..csak akartam. Fogalmam sincs mennyi álomban lét után, de meghallottam valami motoszkálást a szobámban. Ijedten nyitottam ki a szememet, a hold fénye miatt pedig pontosan láttam egy alakot, aki a fotelemnél kutat. Ijedten összébb húztam magam, majd egy gyors Isten tiszteletére letett ima után felkapcsoltam a lámpámat, szembe találva magam azzal, akivel korán sem számoltam. Shawn állt ott, ijedtséggel ellátott tekintettel, amelyet íriszeimbe vésett. Lemondóan elmosolyodtam majd az éjjeli szekrényem fiókját kinyitva matatni kezdtem. A legalsó kis lapot megmozdítva megtaláltam az általam eldugott dolgot. Markomba csavarva azt, vissza rendeztem a fiókot, majd Shawn-ra néztem.

- Ezt keresed? - lengettem meg magam előtt a kis fehér porral ellátott csomagot, aminek láttán a srác hatalmasat nyelt. 

Without Me Where stories live. Discover now