42. Freedom

1.8K 82 20
                                    

A jó idő beköszönte egyet jelentett az RBF vizsga közeledtével... ami az évfolyamunkon egyeseket igencsak kikészített. Viv egyszer el is ájult, és nekünk kellett levinni a gyengélkedőre. Christie csendben tűrte, meg is lepődtem rajta, hogy mennyire csendben van, mert általában ő a leghangosabb köztünk, és ha valami nem tetszik neki, elsőként emeli fel a hangját. De az is lehet, hogy egyszerűen csak haragudott ránk, mert Will... nos, Will ejtette őt és helyette Katie-t vitte randira. Szegény lány kisebb sokkot is kapott, mikor meglátta, hogy együtt indultak el Roxmortsba.

Nemsokára egy új üzenet jelent meg a hirdetőtáblánkon.

PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS

A húsvét utáni első tanítási hét során a házvezető tanárok rövid beszélgetés keretében pályaválasztási tanácsokkal látják el az ötödéves tanulókat. Az egyes tanulók számára kijelölt időpontot az alábbi lista tartalmazza.

A lista szerint nekem a húsvét utáni hétfőn, legendás lények gondozása órán kellett megjelennem. Szuper! Kevesebb szurcsókot kell dajkálnom. Ennél jobb nem is lehetne.

- Az én tanácsadásom nagyon rövid volt – mesélte Fred, miközben Katiékkel a szórólapok között válogattunk. – Bementem, és közöltem a tanárnővel, hogy én tudom, mihez akarok kezdeni – vigyorgott.

- És mit reagált? – kérdeztem. Elképzeltem, hogy Fred leül a tanárnővel szemben és a jegyeiről beszélgetnek.

- Azt, hogy reméli, összejön az üzletünk, de addig is nem árt néhány vizsgát letenni...

- ... mert ha feltalálók is szeretnének lenni, nem ártana egy-két sikeres RBF vizsga is.

- Megfogadtuk a tanácsát... beláttuk, hogy van néhány fontos tantárgy...

- ... de ennyi – vont vállat.

- Ejha! Sose hittem volna, hogy bármelyikőtök valaha is kimondja, hogy „fontos tantárgy" – vigyorogtam, mire Fred megcsikizett. – Hé!

- Ne gúnyolódj.

- Eszembe sem jutott – nevettem.

- Hé, Hannah – szólt Will -, ez neked való! „Szereted a nagy utazásokat, a kalandot, és vonz a veszélyarányos részesedés a talált kincsekből? A Gringotts Varázslóbank fantasztikus lehetőségekkel kecsegtető külföldi munkát ajánl mindazoknak akiket érdekel az átoktörői munka!" – felnevettem.

- Ezt most komolyan mondtad? Csak mert én nem úgy vettem.

- Miért? Szeretsz utazni, eszes vagy, tehát téged aztán nem csapnának be a koboldok... - felemeltem a mutatóujjam.

- Miből gondolod, hogy szeretek utazni? Te lökött – felnevettem. – Az, hogy amerikai vagyok, nem jelenti, hogy utazni is szeretek. Egyébként se nevezném azt az évi kétszeri hoppanálást utazásnak – mondtam.

- Hát akkor? Amerikában építesz majd karriert? – Fred megszorította a kezem.

- Aú – pillantottam rá mérgesen. – Ez most mi volt?

- Bocs, Hannuci – adott egy puszit.

- Amúgy meg, nem áll szándékomban. Nem tudom, mit fogok csinálni – mondtam. Felemeltem egy szórólapot. A Szent Mungó Ispotályét. – De ez például tetszik. A jelentkezés feltétele a legalább V eredménnyel letett RAVASZ bájitaltanból, gyógynövénytanból, átváltoztatástanból, bűbájtanból és sötét varázslatok kivédéséből. Na és ez neked, Will? „Foglalkozz hivatásszerűen a muglik egzotikus világával!" A muglikapcsolatok intézéséhez viszont nem kell más, csak egy sima RBF mugliismeretből. „Sokkal fontosabb az elhivatottság, a tolerancia és a humorérzék!"

Amerikából jöttem (HP fanfiction)Where stories live. Discover now