~Π Ε Ν Τ Ε~

44 7 0
                                    

Το ίδιο απόγευμα η Κat και ο Mack ετοίμαζαν το μαγαζί για να ανοίξει. Η Kat καθάριζε τραπέζια.

Ο Mack την είδε. Ήθελε να της μιλήσει, να της πει κάτι, να καταλάβει τι ένιωθε, πως ήταν η ψυχοσύνθεση της. Ήθελε να δει αν ήταν πολύ νευριασμένη μαζί του ή όχι. Μάζεψε το θάρρος του και πήρε ένα πανί. Πήγε στο μέρος της, έκανε πως καθάριζε.

"Το έχεις κάνει αυτό το τραπέζι;", την ρώτησε και εκείνη έγνεψε "Όχι".

Ο Mack ξεκίνησε να καθαρίζει. Το γεγονός ότι δεν του απάντησε με λέξεις τον άγχωσε.

"Τι λες για τα κομμάτια; Πιστεύεις ότι όντως είναι καρδιά;", την ξαναρώτησε.

"Δεν το λέω με βεβαιότητα, αλλα είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα μπορούσε να είναι.", έκανε παύση και σταμάτησε ό,τι έκανε. Ακούμπησε πάνω στο τραπέζι που καθάριζε και τον κοίταξε, "Δεν φαίνονται ξεκάθαρα, αλλά έμοιαζαν πολύ με κομμάτια καρδιάς. Εννοώ υπήρχαν νεύρα και ειδικά στο κομμάτι της Irine φαινόταν να υπάρχει μια βαλβίδα."

Ο Mack σταμάτησε και αυτός. Της έγνεψε και την κοίταξε μέσα στα μάτια. Τα υπέροχα μπλε της μάτια. Τόσο βαθιά όσο ο ωκεανός. Με σκούρο χρώμα όλο μυστήριο.

"Να σε ρωτήσω κάτι;", της είπε.

"Φυσικά!"

"Έχεις φωτογραφική μνήμη;"

Η Kat δεν περίμενε τέτοια ερώτηση.

"Που κολλάει αυτό;", γέλασε.

"Απλώς, κοίταξες για λίγο τα κομμάτια και πριν καν το πει ο πατέρας μου, κατάλαβες πως ίσως είναι μέρη καρδιάς! Αυτό είναι υπέροχο!"

Η Kat κοκκινίσε και κοίταξε το πάτωμα από την ντροπή της. Ο Mack το παρατήρησε αυτό.

"Όχι... Η μνήμη μου δεν είναι ιδιαίτερα φωτογραφική. Βέβαια για πράγματα που με ενδιαφέρουν μπορεί να γίνει. Αν κάτι μου φανεί ενδιαφέρον θα το αποθηκεύσω στη μνήμη μου."

Σταμάτησε λίγο και στράφηκε προς τον Mack. Αυτος κρεμόταν από τις λέξεις της. Και ήταν τόσο ωραίος. Στη συγκεκριμένη φάση, είχε διπλώσει τα χέρια του στο στήθος και όλοι οι μύες του είχαν τεντωθεί.

"Και φυσικά, χάρη στην ευφυΐα σου τα συνδιασες όλα, σωστά;", της είπε και γέλασε.

Η Kat συμφώνησε γελώντας. Ξαφνικά, όπως ακουμπούσε πάνω στο τραπέζι, ένιωσε να γλιστράει. Κατάλαβε πως έπεφτε. Όμως δεν προσγειώθηκε κάτω γιατί κάτι την συγκράτησε. Ο Mack την έπιασε. Την σήκωσε και την στερέωσε στα πόδια της. Αυτός την κρατούσε στην αγκαλιά του.

Μάτζεστικ 2: Η πτώση του Dragonar Where stories live. Discover now