Η διεκδίκηση της Λία

8.5K 817 92
                                    



Είναι άνιση μάχη το νιώθω.

Παίζει μαζί μου σαν αράχνη που τυλίγει το θύμα της αργά με ιστό. Σχεδόν το νιώθω πως το απολαμβάνει. Νιώθω πολύ ογκώδης και δυσκίνητη κι εκείνος είναι σαν αερικό, απλά δεν μπορώ να τον προλάβω. Κάθεται ακίνητος με ένα σαθρό χαμόγελο , με περιμένει να τον χτυπήσω , αλλά πριν τον αγγίξω έχει μετεωρηθεί και δέχομαι χτυπήματα σε σημεία που δεν περίμενα οτι θα επιτεθεί.

Σχεδόν δεν μπορώ να τον κοιτάξω. Τα μάτια μου τσούζουν στο υπόλευκο δέρμα του. Φωσφορίζει κάτι οξύ και ομιχλώδες. Μόνο που τον πλησιάζω νιώθω τα πάντα μέσα μου να συστρέφονται γρήγορα και νιώθω αποδυναμωμένη.

"Τόσο έξυπνη και τόσο ανόητη" η φωνή του ακούγεται σαν σφύριγμα φιδιού. 

Η καρδιά μου χτυπά δυνατά . Ο Δημήτρης κάθεται ξαπλωμένος στο χώμα . Τα μάτια του είναι πάνω μας συνέχεια. Δείχνει ανέκφραστος και αφύσικα ακίνητος. Είναι λες και τον ρουφάει η ίδια η φύση και του εξαλείφει κάθε ανθρώπινη ζωικότητα. Ο δεσμός εξασθενεί συνέχεια.


Το ξέρω οτι πεθαίνει.

Και δεν ξέρω τι να κάνω για να μας σώσω και τους δυο.


"Αυτός ο κόσμος πάντα άνηκε στους δυνατούς Λίνα. Η Σελήνη έκανε λάθος που γέννησε τέτοια εκτρώματα. Αλλά γρήγορα θα αποκατασταθεί η τάξη. Όταν πεθάνεις όλα στη φύση σας θα αποσυντονιστούν"

Τρέχω όσο πιο γρήγορα κατά πάνω του, βάζω όλη τη δύναμη μας και πηδάω . Το μόνο που θα καταφέρω είναι να προσγειωθώ στο χώμα ανώμαλα. Ακούγεται ο θόρυβος ενός κόκαλου μου να σπάει καθώς νιώθω την ομιχλώδες αύρα του Φίλιππου να με πλησιάζει επικίνδυνα.

"Η Μάντις είχε άδικο. Αυτοί που θα επικρατήσουμε είμαστε εμείς" 

Σκύβει προς το λαιμό μου και νιώθω ζάλη. Νιώθω σαν να βουλιάζω σε έναν βάλτο αναθυμιάσεων και να μου μουδιάζει κάθε κύτταρο του σώματος μου. Πλησιάζει το πρόσωπο του σε εμένα, τόσο πολύ που βλέπω ολοκάθαρα τις μικρές κόκκινες φλέβες στα μάτια του. Τις παρατηρώ να ζωντανεύουν και να κουνιούνται έρποντας. Είναι σαν μικρά φίδια. Τα βλέπω να κυλάνε αργά το σώμα τους μέσα απο τα μάτια του και να διασχίζουν την λευκή επιδερμίδα του μάγουλου του. 

"Ήθελες να σώσεις τον κόσμο με το ηλίθιο πείραμα σου. Αλλά κοίτα πως είσαι..δεν μπορείς ούτε τον εαυτό σου να σώσεις. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος σου που ζευγάρωσες μαζί του. Απο εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το θάνατο σου"

To Παιχνίδι Της ΛίναςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα