Το παρελθόν

8.4K 774 62
                                    


"Kαθηγητά Μάιντραπς" προφέρω το όνομα του σαστισμένα. Οι άντρες με τις στρατιωτικές στολές τον πλαισιώνουν ολόγυρα του σαν προστατευτικό κλοιό.

Βλέπω πως ελέγχει τα μέλη της αγέλης μου. Όχι μόνο αυτός αλλά και οι άντρες που τον συνοδεύουν.

"Τι κάνετε εδώ?" προσπαθώ να μην δείξω τον φόβο μου. Για κάποιο λόγο νιώθω πως αν και ο λύκος μου είναι αδύναμος για μάχη, η αγέλη μου στηρίζεται σε μένα. Δεν πρέπει να δείχνω φοβισμένη. Νιώθω πως πρέπει να τους καθοδηγώ. Δεν ξέρω γιατί.

Δεν ξέρω όμως αν το αντέξω.. αν κι εκείνος  θέλει να με σκοτώσει. Μέσα σε μια μέρα ο κόσμος μου έχει συθέμελα ταρακουνηθεί. Πράγματα που είχα για δεδομένα καταρρίφθησαν. Προτού συνειδητοποιήσω τι γίνεται , ξεπετάγεται κάτι νέο μπροστά μου. Απλά είναι όλα τρέλα.


"Το δάσος ανήκει στην περιοχή της φάρμας. Οι θερμοπομποί κατέγραψαν την θερμοκρασία του σώματος σας"

Άρα ήξερε οτι μέχρι πριν απο λίγο αγωνιζόμουν για την ζωή μου και του Δημήτρη? και απλά καθόταν αμέτοχος?

"Δεν ήταν δική μου μάχη Λίνα. Και έμαθα με σκληρό τρόπο να μην επεμβαίνω στη φυλή σας"

μου απαντά σχεδόν αμέσως σαν να διάβασε το σκοτεινιασμένο ύφος μου. Δεν απορώ. Ο καθηγητής με γνωρίζει όλη μου την ζωή. Υπήρξε παιδικός φίλος του πατέρα μου. Αν πρέπει να τον αποκαλώ ακόμη έτσι. 


Κάνω ένα βήμα προς εκείνον και αυτόματα ο Δίας με σταματά με το χέρι του.

"Δεν ξέρεις τις προθέσεις του. Μην πας κοντά του. Απλά πάμε να φύγουμε , οτι σου χρειάζεται να μάθεις θα το μάθεις απο εμένα και την Μάντις. Είναι η προφήτης της φυλής μας. Αυτή ξέρει την μοίρα σου. Εδώ δεν έχεις καμία άλλη δουλειά."

Κι όμως . Θέλω να τον ακούσω. Θέλω να ακούσω απο το στόμα του, πως ο άντρας που με μεγάλωσε μπόρεσε και σκότωσε την μητέρα μου και με έκλεψε απο την αγκαλιά της. Με χώρισε απο τον Δία και απο την ζωή που ήμουν προορισμένη να ζήσω. Θέλω απαντήσεις.

Και βαθιά μέσα μου θέλω να τον δικαιολογήσω. 

Έχω πάρει απο εκείνον αγάπη, όσο ζούσε. Δεν μπορεί όλα να ήταν ψέμματα. Δεν μπορεί απλά να ήμουν ένα κατοικίδιο που  έκλεψε για πλάκα.

Κι επίσης γιατί ο Δίας έχει δεδομένο πως θα εγκαταλείψω την ζωή μου για να ζήσω με την φυλή μου? Είναι ένα θέμα ..που πρέπει να σκεφτώ πολύ.

To Παιχνίδι Της ΛίναςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα