Capitol VIII - Ziua 4

370 23 10
                                    

26 martie 1944

,, Incepând de astăzi, in viața ta nu vor mai exista intersecții...Dina Mengele ,,

A doua zi , la ora 8 , Dina se trezi cu o stare de sănătate normală , chiar perfectă. Avea un optimism incredibil in vederea evadării. Isi spunea că azi va evada sigur ! Azi va scăpa de aici !

In timp ce se aranja , spunându-si incontinuu că va ieşi de aici azi , menajera a deblocat uşa si a intra in cameră.

- Dina.. te-ai trezit , super. Micul dejun este gata. Inaltimea Sa a dat ordin să mănânci ...

- Dar de ce ai intrat tu , Sophia , si nu doctorul ? Mă asteptam să intre el ca să ii stric ziua de dimineață.

- Inaltimea Sa a plecat foarte devreme. Eu am venit la ora 6 dimineața si fix atunci a plecat si el. Cred că s-a dus să se aranjeze pentru eveniment....

- Ce eveniment ? Intreba Dina confuza , insa in acelasi timp si bucuroasa că e plecat.

- Tu nu ştii ?!

- Nu .

- In acest cartier numai despre asta se vorbeşte. Mi-au spus nişte soții de-ale unor ofițeri plus că l-am auzit si eu vorbind la telefon.

- Nu o mai lungi , Sophia.

- Inăltimea Sa se căsătoreşte.

- Pe bune ??? Zâmbi cu gura până la urechi Dina. Da !!

Dina sărea in sus de fericire. In sfârsit va scăpa de el. Se va căsători si o va lăsa in pace . O va lăsa să plece ! Nu-si mai incăpea de atâtă bucurie. Era atat de entuziasmată , incât a sărit in bratele Sophiei , imbratisând-o.

- Nu pot să cred aşa ceva !!! Doamne !!

Sophia a dat să ii răspundă , insă Dina a alergat pe hol , coborând scările şi tipând de fericire in mijlocul sufrageriei.

- E cea mai bună veste pe care am primit-o aici !!! O să se termine totul !!! Da !!

Râdea , se invârtea , țipa ...era extrem de fericită. Menajera a coborât după ea si , bucurându-se parcă de bucuria ei , a invitat-o să mănânce. A acceptat imediat asezându-se singura la masă. Si in timp ce mânca , râdea şi ii multumea lui Dumnezeu pentru acea veste. Deci Mengele a avut in tot acest timp o iubită ? I se părea putin ciudat , dar nu mai conta. Important era că va scăpa de el pe veci !

- Dina nu te-am văzut aşa de fericită niciodată.

- Doamne , sunt prea fericită ! E cea mai frumoasă zi din viața mea !

- Ei bine , mă bucur. Nu stiu prea multe detalii despre mireasă , nuntă , insă....cred că va trebui să imi iau la revedere de la tine.

- Nu pot să cred !! Zbiera Dina si mai fericită . Ziua asta e perfectă !

Nu a terminat de mâncat tot că a fugit in camera ei , imbrațisând perna si aruncându-se pe pat , privind tavanul . Ultima zi in care va mai sta aici...ultima zi in care va mai suporta durerile cercetării groaznice.

- Mamă , tată....asteptați-mă ....mă intorc acasă !!!

A plecat in camera unde trebuia să se afle dressingul ei. A găsit-o repede şi s-a mirat văzând toate lucrurile din el. Era un dressing foarte mare , cu tot felul de rochii , pantofi , accesorii etc. Poate va pleca chiar astăzi , deci trebuie să arate minunat. A colindat incântată dressingul , cautând rochia ,,libertătii,,. Le-a probat ca intr-un magazin până când a găsit rochia perfectă.

Mengele a ajuns acasă si a deschis uşa , menajera intâmpinându-l si coborând capul. Aceasta a intrat , doar că a observat-o pe Dina , fugind pe holul etajului şi râzând colorat.

Dina și misterul gemenilorWhere stories live. Discover now