Capitol IX - Ziua 5

388 17 10
                                    

27 martie 1944

,, - In noaptea aceasta se va incheia totul ... ,,

Mengele nu a inchis un ochi toată noaptea. A fost atât de ocupat de plecare , incât a uitat să şi doarmă. Menajera a venit la ora 10 seara , din ordinul lui , şi le-a pregătit celor doi bagajele de plecare ,iar doctorul s-a ocupat de Dina atât de plan medical cât şi pe plan fizic ....era plină de sânge. A ținut-o cu masca de oxigen pe față până la 12 noaptea şi nu s-a mişcat de lângă ea deloc. A stat pe marginea patului si a păzit-o , admirând-o cum doarme. Lenjeria de pat era schimbată , el era imbrăcat in uniforma , Dina era spălată si invelită cu un cearşaf de un alb imaculat . Avea perfuzie la mână . Uneori , pe timpul nopții , se mai trezea şi mârâia , aşa că Mengele nu apela la somnifere ...ii citea câte o poveste pentru copii : Alba ca Zăpada şi chiar Scufița Roşie .

La ora 3 , Mengele a plecat de lângă Dina şi a inceput sa se pregătească pentru plecare. Nu s-a imbrăcat in uniformă nazistă , ci intr-o pereche de pantaloni negri şi o cămasă albă , la fel de imaculată , iar mânecile şi le-a suflecat. Proaspăt bărbierit , părul aranjat perfect , mirosul puternic de parfum ramânând in urma lui. Nici cizmele naziste nu şi le-a luat . S-a incălcat cu o pereche de pantofi extraordinar de lustruiți şi de ....scumpi. Ceasul ii strălucea la incheietura mâinii , la fel şi briceagul din buzunar , ochelarii de soare şi pistolul. A ştiut că e vremea să o trezească pe Dina , aşa că s-a dus iarăsi in dormitorul ei , punându-i palma caldă pe față.

- Prințeso , haide , scoală-te...

Nicio reacție. A mai incercat odată. De data asta pe un alt ton şi cu alte cuvinte.

- Trezeşte-te. Părinții tăi sunt aici.

Nici acum nu a reactionat. Doctorul s-a speriat şi i-a verificat pulsul , insă Dina a vorbit ,făra sa deschidă ochii.

- Ştiu că mă minți....

- Nu te trezeşti , te trezesc eu , a zâmbit Mengele şi a dat deoparte cearşaful , luând-o in brațe până la baie.

- Lasă-mă!

- Ai 10 minute la dispoziție să te pregăteşti altfel voi sta cu tine in baie şi te voi pregăti eu ! Si crede-mă că vai fi mai ,,josnic,, decât cercatarea....

- Să mă pregătesc pentru ce ?

- Intrebările se taxează cu un minut. Deci mai ai 9 minute. Haide , Dina ! A incuiat Mengele uşa .

- Oh ...

Dina era atât de epuizată si se simțea atât de rău , incât nu avea chef de nimeni si de nimic. Mengele i-a dat să bea ceva , pe la ora 2 , şi de atunci se simte rău şi moale. Ar fi vrut să urle , să fugă , dar nu putea. Era ca o legumă. Mengele a observat că ea nu se zbate , nu striga după ajutor si era mulțumit de efectul medicamemtului pe bază de Alprazolam : Xanax. Practic, a sedat-o pentru câteva ore. Pastila i-a pus-o in băutură , de aceea ea incepuse să se simtă rău după ce a băut.

La sfârsitul celor 9 minute , doctorul a intrat in dormitor şi a descuiat baia , Dina ieşind si mergând de parcă era beată. Nu mai avea nici echilibru. Mengele a prins-o de talie ca să se poată spriji şi i-a strâns obrazii , privind-o ca un doctor care examinează un copil.

- Deschide gura....

Dina s-a strâmbat şi a deschis-o cu impertinență . Mengele a rânjit la gestul ei si s-a uitat atent in gura Dinei.

- Ce Dumnezeule mi-ai făcut de mă simt atât de rău ? Se chinuia Dina să vorbească cu o voce plină de ură.

- Dinții sunt curati , deci te-ai spălat pe dinți , a ignorat intrebarea Dinei.

Dina și misterul gemenilorWhere stories live. Discover now