3.KOMŞU

13.8K 622 361
                                    

Bu hikâyede bulunan kurum, kuruluş ve kişilerin gerçeklikle alakası yoktu, tamamen kurmacadır. Bu kurgu, vatan uğruna can vermiş yeşil berelilere yazılmıştır.

Sabahattin Ali'nin dediği gibi: "Belki de yeni başlangıç yapmanın tam vaktidir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sabahattin Ali'nin dediği gibi:
"Belki de yeni başlangıç yapmanın tam vaktidir."
♧♧♧♧

--------------------------------------

Asena ellerini yukarı kaldırarak sabır diledi Allah'tan. Neden binlerce seçenek varken bu ukala adamla komşu olmuştu ki? Yakında aynada bile onu göreceğinden endişelenmeye başlamıştı. Sanki Asena sitem ettikçe evren bu adamı karşısına dikiyordu. Bir kaşık suda boğmak istiyordu onu. Yüzünü anın verdiği memnuniyetsizlikle buruşturdu.

Laf sok kızım yüzsüz zaten alınmaz, tipine soktuğum...

"Yine mi siz Şefim?"

Alayla üzerine bastırarak söylediği Şefim kelimesinden rahatsız olmasını istiyordu ama o her seferinde daha fazla sırıtıyordu. Umarım bu adam yüzünden istihbarattan katilliğe geçiş yapmazdı.

"İnanır mısın? Semi bugün tanıdım ama bir gün göremesem özlerim, biterim." dedi alayla. Bakışlarında yine o küçümseyen hâl vardı. Kurduğu cümle Asena'nın göz devirmesine neden oldu, o ise hala konuşuyordu.

"Kazım Müdür gönderdi. Yardım lazım mı bak, dedi. Ee, lazım mı bir şey?"

Dünya üzerinde kibarlık yaparken kaba davranmaya çalışan tek canlı olmalıydı. Vasıfsız şey ne olacak? Hayır Şef olmuş insan olamamış ayı! Yüzünü ekşiterek bu ukala adama baktı.

İrem olağanca gücü ile sırıtarak Asena'nın yanına geldi ve elini Asena'nın omuzuna yerleştirdi. Yüzünde o kadar büyük bir sırıtma vardı ki Asena bunun altında bir şey olduğunu gayet iyi biliyordu.

"Aaa, siz o meşhur şefsiniz. Biz şefleri severiz, yani Asena sever. Öyle değil mi Asena? Hı?!" dirseği ile Asena'yı itekledi. "Canım arkadaşım ya, şef aşağıya şef yukarıya diye yedi başımızı! O seksi sarışın şef sen misin?"

Asena gözlerini kısıp ellerini İrem'in sırtına koydu ve çaktırmadan bir cimcik atarak hafifçe bağırmasına neden oldu. Ardından arkadaşını sever gibi başını omuzuna sertçe bastırdı.
"Canım arkadaşım ya! Ne kadar komik şakaları var bir görseniz! Acun geçen sene Yetenek Sizsiniz'e çağırdı!" dedi kinayeli bir tavırla.

Baybars ise anlamsız bakışlarla İrem'e bakıyordu, sanki bir yerden çıkaracaktı ama bir türlü çıkaramıyordu. "Sen Kazım Müdür'ün  kızısın değil mi?" diye sordu.

"Aşk olsun Şefcim yani?!"

Baybars heyecanla elini ağzına götürdü. "Kızım en son geldiğinde yirmi yaşındaydın ve maceraya atıldığın için seni görmek mümkün değildi ki! Ayrıca biz görevde olduğumuz için hiç denk gelemiyorduk." diye sitem etti. Asena ise yüzünü ekşiterek ikisine bakıyordu. Keşke ikisinin kafasını birbirine tokuştursam diye, içinden geçiriyordu.

KARTAL İHTİLALİWhere stories live. Discover now