A nagy baj

734 50 0
                                    

" Szia Jack értem tudnál jönni?-kérdezem...."

Látom ahogy a régi parkolóba, begurul Jack kocsija, amibe egyből be is szállok.

-Rose annyira aggódtunk, mit csináltál itt, és miért hagytál ott?-kérdezi idegesen.

-Én itt kinyírtam Tomot és Jerryt.-válaszolok.

-Na jó te mit szívtál?-néz rám gyanakodva.

-Én semmit. Eskü.-teszem fel a kezeimet.-Elraboltak amíg te elmentél utána pedig megpróbáltak megölni. Ennyi, de jól vagyok.-közlöm vele mintha csak az időjárásról beszélnénk.

-Rendben legközelebb nem hagylak egyedül, most menjünk haza.-indítja be a motort. Szerintem elaludhattam, mert már csak annyit érzékelek, hogy Jack felemel és a karjaiban cipel be majd befektet az ágyba és ő is befekszik mellém, és így alszunk el...

Másnap reggel a többiektől kaptam egy fejmosást, de ők is nagyon örültek amikor elmondtam nekik, hogy visszatértek az emlékeim. Miranda szó szerint a nyakamba ugrott,mi meg úgy eldőltünk, mint két krumplis zsák. Jackel és mindenkivel újra jó lett a viszonyom a nagyi is nagyon örül. Én már tényleg azt hittem, hogy minden rendeződni fog, ó és mekkorát is tévedtem.... Minden úgy kezdődött, hogy mint egy normális reggelen jó hangulatban reggeliztünk, de csöngettek furcsa volt,mert senki sem szokott minket keresni, ezért azt hittük hogy a ház tulaja az, én mentem oda hogy ajtót nyitok, de annak a túloldalán azok a személyek álltak akikre a legkevésbé sem számítottunk, két egyenruhás rendőr várt ott minket. Mint kiderült értem jöttek mivel egy gyilkossággal vádolnak, megtalálták az ujjlenyomatomat a gyilkos fegyveren..... Egyből bilincset is raktak rám,majd beültettek a rendőr kocsiba, a többiek csak tehetetlenül álltak ott, próbáltak beszélni a biztos urakkal, hogy had maradjak ott, de ők csak azt hajtogatták, hogy ők csak parancsot teljesítenek. Beültek ők is majd elindultak velem a börtönbe.....

Jack szemszöge:

Ezt nem hiszem el pedig már kezdtek rendeződni a dolgok, de nekünk miért is lenne pár nyugodt napunk, most hogy bevitték Roset a börtönbe valamit nagyon gyorsan tennünk kell, mert még a végén a nyakába varrják a többi gyilkosságot is. El kellett volna tüntetni a hullákat ezt rendesen elcsesztük, valaki beköphette őt, az meg azt jelenti, hogy valaki tudja hogy nem haltunk meg, ez pedig nagyon nagyon nem jó. Rose most védtelen bármi baja eshet, és mi nem tehetünk ellene semmit...

-Valamit ki kell találnunk.-mondom idegesen.

-Meg kell várnunk az első tárgyalást ott mondják el a vádakat és ha tudnak tanúkat fognak beidézni, keresnünk kell magunknak egy ügyvédet először is.

-Siessünk, mert Rose nem bírhatja sokáig azon a mocskos helyen.

-Ki fogjuk hozni bármibe is kerüljön is.-bólintunk elszántan....

Írói szemszög:

Az első tárgyalás napja:

Egy csomó ember eljött ebből a kis sziget lakosságából, nem tudni mi lesz a bírónak a döntése, de mindenki izgatottan várja az eredményt... A lány szerelme egy szemhunyásnyit sem aludt, mert nagyon félti őt. A lány még jobban megnehezítette a dolgukat,mert nem volt hajlandó egy ügyvéddel sem tárgyalni, ő még mindig azon az állásponton van, hogy nem lehet megbízni bennük, ő saját magát fogja képviselni. Nem érdekelte a többiek véleménye, Jack minden egyes nap meglátogatta a szerelmét. A csapatjuk idegesen fészkelődött a saját ülőhelyükön. De amikor megpillantották a lánynak a nyugodt arcát teljesen meglepődtek, de valamennyire meg is nyugodtak. Rose külseje azt sugározta az emberek felé, hogy ő bizony tudja mit csinál, nem kell benne kételkedni csak hogy ő nő. Éjjelente néhány könyvet bújt amelyet kölcsönadtak neki, hogy feltudjon készülni a tárgyalásra. A bíró is elfoglalta a helyét, majd elkezdődött az igazságszolgáltatás....

-Megkezdjük a B.069/2020-as ügyet. A téma Tom Fisher és Jerry Thomson meggyilkolásának indítéka. Miss Sinkler készen áll?

-Igen bíró úr.

-A vád készen áll szólítani az első tanúját?

-Igen bíró úr. Massimo Rogers.-szólította Jacket, ő felállt a helyéről oda sétált ahová kell.

-Esküszik, hogy az igazat, a teljes igazat, csak is az igazat mondja?

-Igen.-majd leült a székre.

-Igaz, Mr. Rogers hogy maga csupán 23: 54 perckor érkezett meg a parkolóba, Miss Carsonért?

-Lehetséges, már nem emlékszem.

-Így van mivel a kamerák így vették fel, hogy csak ebben az időpontban volt látható a fekete kocsi. És az igaz, hogy ez előtt jó pár órával már elváltak egymástól?

-Igaz, de mi köze van mindezeknek az ügyhöz?-ráncolja értetlenül a homlokát.

-Ezek mind fontos részletek, Mr. Rogers. Nincs több kérdésem. A vádlotté a tanú.

-Mr. Rogers maga szerint egy nő eltud bírni két férfival egy időben, ha az erőviszonyukat nézzük?-állok fel a helyemről és sétálok oda hozzá.

-Szerintem nem, de ezt nem azért mondom hogy a nőket lenézzem, de nem hiszem hogy egy tizenhét éves nő eltud bírni két férfival.

-És kérem mondja meg, hogy a vádlott ez esetben én amikor ön eljött értem azon az este, külsőleg látott rajtam valami furát, például vérnyomot vagy más arra utaló nyomot, hogy én követhettem el a gyilkosságot?

-Nem, semmilyen furcsát nem vettem észre a vádlotton.

-Köszönöm, nincs több kérdésem.-bólintott, majd visszament a helyére.

-A vád szólítja a tanúk padjára Emili Carsont.- Rosenak oda kellett mennie, de nem sejtette hogy mit is akar az ügyész tőle...

-Szóval Miss Carson ahogy már említettem Mr. Rogersnél, kizárólag csupán 23:54 kor jött önért, és azelőtt egyedül volt, elváltak jóval előtte. Elvileg az egyik áldozatunknak a halála 23 órára vezethető vissza. Mr. Fishert lábon lőtték majd valószínű, hogy elvesztette az egyensúlyát és elkezdett zuhanni, majd a halálának oka mégis az volt hogy kitört a nyaka. Mr. Thomson esetében nem volt a testen golyó nyom szimplán a zuhanás lehetett a végzet oka. A lábon találtunk egy olyan nyomot mintha megrúgták volna dulakodás lehetett közte és a vádlott között, erre az is bizonyítékul szolgál, hogy az áldozat körme alatt megtaláltuk Miss Carson DNS-ét. Tehát a lökés adta meg az utolsó löketet a gyilkossághoz. Van hozzá fűzni valója ehhez Miss Carson?

-Igen van én nem követtem el semmit, ez aljas rágalom.

-Ez nem az ezek tények, Miss Carson és maga börtönben fog megrohadni bármi is legyen, én oda fogom juttatni, nem csak a mostani ügy miatt hanem Mr. Hilmer miatt is, azt mondják hogy ott is egy ugyan ilyen pisztoly végzett az áldozattal, és maga milyen érdekes hogy ott is jelen volt.-a lány kezdett egy nyugtalanabb lenni, de ezt nem mutathatta ki... Will meggyilkolásáról nem tudja ki szólhatott, hisz a hullát eltüntették és csak a szervezet tudott róla. Aztán eszébe jutott amit mondtak neki, hogy ne bízzon senkiben nem tudhatja, hogy ki az áruló...

-Bocsánat bíró úr, de én ezt nem hallgatom tovább.Tisztelem a bíróságot,de ezeket a spekulatív és rosszindulatú kijelentéseket nem. A mai napnak Mr. Fisher és Mr. Thomsonról kéne szólnia, hogy netalántán a gyilkosa még szabad lábon járkál. De tudja mit vádoljon meg Mr. Hilmer meggyilkolásával is, ja de mégsem teszi mert talán nincs rá elég bizonyítéka. De tegye meg állok elébe.-mondja Rose teljesen haragosan és idegesen.

-Hű Miss Colton, maga aztán nagyon mérges és heves, és pont ezért nézem ki belőle, hogy gyilkos.....

A maffia hálójában (Befejezett)Where stories live. Discover now