13: Hazug, Aljas, Alávaló Halálfaló

5.7K 259 76
                                    

- Angie, Angie - szólongatott valaki, de nem tudtam beazonosítani a hangot. Megpróbáltam kinyitni a szemem, de ólomsúlyúak voltak, így inkább maradtam úgy ahogy voltam. - Mi lesz ha holnapig nem kel fel? - hallatszott újra a hang.

- Biztosan fel fog - ez a hang is ismerős volt, de nem tudnék nevet mondani hozzá. - Elvégre ha ennyi külső sérüléssel túlélte ezt az átkot, akkor biztosan fel fog kelni...

- Nem mehetek vissza a Roxfortba nélküle! Nem hagyhatom itt!

- Nem is kell majd. Ha holnapig nem kel fel, akkor szólunk Dumbledorenak, és biztosan megengedi, hogy vagy itt maradj, vagy valahogyan elszállítsuk...

- Kérlek Angie, muszáj felkelned - simogatta meg a kézfejemet. - Nagyon sok baja lett?

- Amennyi vizsgálatot mi tudtunk csinálni, abból csak az derült ki, hogy testileg csak annyi baja van, amennyi látszik. Nem mondom, hogy ez nem rossz, mert megártott neki az átok, de belső sérülést nem szenvedett. És ami a legfontosabb az az, hogy nem halt meg...

- Miattam kapta az átkot - hallatszott újra az ingerült hang - Engem akart eltalálni, de elém állt. Pálca nélkül. - simított ki egy tincset az arcomból, majd végighúzta az ujját a nyakamon, ahol a kígyófognyom is látszott. És valami más is, amire akkor még nem eszméltem fel. - Remus, szerinted ez mi? - simított végig mégegyszer a nyakam egy részén.

- Nem hiszem, hogy érdekel téged, hogy mi az - folytott vissza egy kisebb nevetést a férfi. - Úgy tűnik a húgodnak fiúval volt dolga.

- Hogy mi? - emelte fel a hangját ezek szerint Harry, én pedig próbáltam nem elpirulni, nehogy felfedjem magam. - Hogy lett volna dolga egy fiúval? Hiszen szólt volna... - ekkor kinyitódott az ajtó, és több lépést is hallottam, tehát többen jöttek be - Ginny, Hermione nem tudjátok kivel találkozgatott Angie? Egy elég érdekes nyomot találtam arra, hogy esetleg... szóval... hogy barátja van - nyögte ki, mire az egyik lányból kitört a nevetés.

- Még nem mondta el? - kérdezte egy másik hang, és én tudtam, hogy lelepleződtem.

- Mit nem mondott el? - kérdezte idegesen a bátyám. - Ti tudtátok, hogy barátja van?

- Nem, izé... tudtuk, hogy találkozgat valakivel...

- Ne már Mione, tudod, hogy ezt neki kellett volna elmondania - pirított rá a másik lány.

- De ha egyszer több hónapja nem mondta el neki?

- Több hónapja? - akadt fenn a bátyám a mondaton - Na mondjátok csak el, hogy kivel találkozgat a húgom, és miért van kiszívva a nyaka...

- Kiszívta a nyakát? - hallatszott a meglepődött hang. - Nem gondoltam, hogy ilyen messzire mentek.

- Miért te mit néztél ki belőle? - kérdezett vissza a másik - Hogy csak majd csókolózni, meg beszélgetni és együtt aludni fognak?

- EGYÜTT ALUDNI? Most azonnal mondjátok meg, hogy ki az a féreg - emelte fel a hangját Harry, és én ekkor adtam hálát, hogy nem tudjál, hogy ébren vagyok.

- Szerintem nem lenne a legjobb ha tőlünk tudnád meg - bizonytalanodott el a hang. - Nem éppen vagy jóban vele.

- Annál rosszabb nem lehet, hogy tavaly Malfoyyal volt ruhapróbán - mondta, mire összeszorítottam az ajkaimat, mert tudtam, hogy Ginny, és Hermione azzal árulta el magát, hogy lehajtották a fejüket - Ugye nem? Mondjátok, hogy hülye vagyok és tévedek! Kérlek!

- Nem hiszed el? - próbáltam meg beszélni és kinyitni a szemem, és nagy nehezen sikerült is.

- Angie, hát jól vagy - eszmélt fel a bátyám majd magához ölelt. - Igaz az amit a lányok mondanak? - húzódott el pár másodperc után.

Angela Potter - A lány méreggelWhere stories live. Discover now